Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vikina

5. 5. 2010 19:03
Tohle lidi nestráví

za sebe R^R^R^

0 0
možnosti

lubanek

5. 5. 2010 17:43
Souhlas.

Zdravím.R^

0 0
možnosti

SYETEY-KOTZOUR

5. 5. 2010 16:24
krásný a slibný nadpis

....a obtížně stravitelný článek......bez nějakého zažívacího přípravku. ;-D

Řekl bych, že kdo chce jednu samici, ať ji klidně má až do smrti.....jinak je do toho všem houby. ;-D A křesťanství a sex......to už vůbec nekomentuju.....snad jen miluj bližního svého ;-D

0 0
možnosti

Camino

5. 5. 2010 20:28
Re: krásný a slibný nadpis

souhlasim s kocourem a verim na evoluci!!

0 0
možnosti

veš na pleši

5. 5. 2010 16:19
Myslím,

že to přirovnávání šimpanzů k lidem je spíš pokusem, jak omluvit vlastní chování. Nicméně nesouhlasím, že by byl člověk prost pudů a instinktů. Těmi je ovládán víc než dost, a to zrovna ve sféře pohlavní a rozmnožovací, ať se to křesťanským dogmatikům líbí nebo ne.

0 0
možnosti

Punikator

5. 5. 2010 11:30
Dovolím si nesouhlasit...

Jsem ateista a k dogmatickému učení církví mám odpor - to říkám hned ze startu. ;) Přes můj nesouhlas je celá řada dogmat hlásaných církví prospěšných pro duševní stav člověka a i pro společnost jako takovou, to je neoddiskutovatelné. Ovšem církev zakládá své učení na tezích tisíce let starých, kdy bylo ve společnosti "normální" mít třeba otroky, později bylo "normální" upalovat čarodějnice, atd. Dneska je za vlastnictví otroka vč. jeho týrání, stejně tak jako za upálení člověka těžká trestní sazba. Je to tedy značně nenormální. Stejně jako se vyvíjí společnost, měly by se vyvíjet i církve. Také argumentovat úpadkem civilizací (Libri) je pouze výtažek z toho, co se světově dělo - třeba Mayové a Aztékové, válečníci "jako prase" zašli na přílišnou vstřícnost Evropanům. Měli nás za Bohy a přitom jsme je smetli jako ďáblové. ANIŽ by úpadku jejich civilizace napovídaly atributy, které Libri zmiňuje. Nevěřím na svazek s jednou ženou už jenom proto, že ženy jsou dnes stejně nezávislé jako my,

0 0
možnosti

Punikator

5. 5. 2010 11:40
Re: Dovolím si nesouhlasit...

a tím pádem nejsou mužům podřízené, už s námi NEMUSÍ být. Většinou. Bylo by to (asi) hezké, kdybychom měli jedinou ženu na celý život, ale vývoj společnosti směřuje k podpoře individuality a osobní zodpovědnosti. Také pokud bych se například se ženou hádal, lezli jsme si na nervy a nemohli se vystát - což se lidem stává - mám promrhat "Boží dar života" ve svazku, ve kterém ani já ani ona nebudeme spokojení? Jestliže za mé hříchy trpěl Ježíš, a dal mi tak šanci nebýt mučedníkem, nevidím jediný důvod, proč bych měl setrvávat ve vztahu, kde bychom oba byli mučedníky a trpěli pro nějaké "vyšší ideály". Součástí našeho stvoření k Božímu obrazu je i možnost myslet, rozhodovat se - a na rozdíl od Boha si taky nést následky. Takže pokud by Bůh chtěl, abych měl za život jedinou ženu, "zařídil by to" - je přece všemohoucí! Umřel bych po spáření, nebo by mi odpadlo kladélko (jako například u Argonautů). Takže děkuji, budu pohlavním komunistou, protože můžu a je mi to přirozenější. Nezlobte se. :)

0 0
možnosti

Saša

5. 5. 2010 11:01
Naprostý souhlas.

Proto také považuji za nemožné volit politickou stranu, v jejímž čele je rozvedený politik.

Rozvedení lidé do parlamentu vůbec nepatří.

0 0
možnosti

Libri

5. 5. 2010 10:49
ač ateista naprosto souhlasím, stačí nahlédnout do historie

úpadek významných civilizací byl provázen uvolněním mravů (jmenujme alespoň ty nejznámější-řecko,řím). obliba hromadných sexuálních radovánek (dnes swingers party), veřejné vydržování milenek vládnoucích tříd (netřeba jmenovat, že), zvýšená záliba v homosexualitě (i zde se dají najít paralely, např. zrovnoprávňování homosvazků hraničící s jejich propagací), divadelní hry s lechtivou tématikou, kde hráli obnažení herci (dnes nemusíme na porno chodit do divadel, že). a jak že to může souviset s ekonomikou? měna je tak pevná, jak morální je vláda. efekt snížení významu rodiny jako základního kamene lidského společenství netřeba podtrhovat. navíc to celé vede k zvykání si na alibismus a na lhaní (myslíme to upřímně - haha).

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."