Diskuse

Obnovme rodiny!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

janacz

2. 2. 2011 12:42
Obnovte taky

mučírny a hladomorny a šibenice. Na lidi to bude mít dobrý vliv, budou se chovat  Lépe !  !!

0 0
možnosti

ika

4. 2. 2011 17:08
Re: Obnovte taky

Chudáčku malý, pro vás je vaše rodina horší než hladomorna nebo šibenice?:-(

0 0
možnosti

janacz

2. 2. 2011 8:41
Můžete naříkat jak chcete.

Tradiční rodina je pryč. Ženy si ji nepřejí, protože nemohou takto už žít. :-/

0 0
možnosti

Saša

2. 2. 2011 9:43
Vaše rodina je možná pryč.

Moje rodina nikoli. Moje rodina funguje normálně, jak se na katolickou rodinu sluší.

0 0
možnosti

JayVandermark

1. 2. 2011 17:09
Pár slov k článku

Rozvojové země - právě díky vysoké plodnosti je v rozvojových zemích hladomor, pohlavní choroby a podobně. Vyspělé země se od rozvojových liší jednou zásadní věcí - u mnoha lidí totiž nad primitivním pudem rozmnožování se převládá zodpovědnost. Souhlasím, že manželé by si měli dávat jeden druhému lásku a erotickou slast. Souhlasím, že děti by měli být výplodem lásky manželů. Bohužel stále existuje mnoho lidí, kde děti jsou výplodem sobeckosti a nevyspělosti (já chci miminko a když manžel nechce, tak jednoduše vysadím antikoncepci a nepovím mu o tom). Jednoduše plodit za každou cenu (jak je tomu u lidí méně vyspělých kultur - např. obyvatelé čtvrtí Chanov v Mostě, Janov v Litvínově, Doubí u K. Varů, měst Chodova, Sokolova, apod.) je hotová pohroma.

0 0
možnosti

hafusak2

1. 2. 2011 13:52
Teď budu psát samé hnusné /ale pravdivé/ věci:

Proč rodina? Proč sňatek? Dívenka, která se na úřadech představuje jako samoživitelka má plus proti té, která je vdaná. Přitom žádný úředník jí ani nestahoval kalhotky, ani nedržel nohy od sebe když přišla do jiného stavu. Proč otravuje úřad a nejde si za tím, s kým to dítě má? Je to hlavně její věc. A ten hošan, proč by se ženil? Jakmile se ožení, je obrovská pravděpodobnost, že se zase rozvede a bejvalka, jak je u nás zavedeným zvykem ho o všechno obere a když pak nepůjde pracovat a najde si někoho jiného, tak bývalý manžel jí bude sponzorovat včetně jejího nového obděláváka. že byse na to nevykašlal. Z rodných listů dávno zmizela rubrika: Zrozen z lože manželského/nemanželského a dítě tím není nijak diskriminováno. ..... Pokud tohle všechno náš právní řád připouští, tak se sotva nadějema změny k lepšímu.

0 0
možnosti

blob

2. 2. 2011 9:49
Re: Teď budu psát samé hnusné /ale pravdivé/ věci:

To nejsou hnusné věci, to je pravda.

0 0
možnosti

petrph

1. 2. 2011 12:43
opravdu neradostný závěr

Suchá statistická čísla asi neprozradí,že spousta lidí se skutečně berou z lásky a vydrží spolu s tolerancí a porozuměním..A že určitě nemalá část co se rozvádí, se rozvádí proto že si skutečně nesednou a je lepší se rozejít,než se trápit v nešťastném vztahu.

To co je pravda,že společnosti se za posledních řekněme 100 let původní soběstačnou vícegenerační rodinu podařilo rozbít, a asi není cesty zpět, z mnoha důvodů.Asi si představte současný městský byt 2+1 ve kterém by měl žít  manželský pár třeba s 3 dětmi,prarodiče v důchodu,svobodní sourozenci.Třeba 10 lidí.Nemluvě o tom, že by  jich většina ráno odjela  do práce(děti do školy),takže doma zůstanou sami  nemohoucí dědoušci bez potřebné péče a obsluhy.

Mimochodem, nebojte se,že by snad stát na rodiny jako soudržný subjekt zapomínal.Právě naopak.Součástí návrhů nových sociálních zákonů je i požadavek,aby se před poskytnutím sociální podpory zkoumalo, zda se o dotyčného nemůže postarat někdo z rodiny,třeba rodiče ze svého  důchodu

0 0
možnosti

ika

4. 2. 2011 17:16
Re: opravdu neradostný závěr

Pokud by byl vztah opravdu nešťastný - to jsou podle mě případy, kdy je některý z manželů fakt nesnesitelný (alkoholik, násilník, zločinec) - pak je rozvod asi na místě. Jenže mnozí lidé možnost rozvodu zneužívají - prostě si řeknou, že se v  manželství nudí a chtějí někoho jiného - to není  v pořádku.

0 0
možnosti

Kruton

1. 2. 2011 11:10
Konzervatitní? vláda

Nechápu, proč by nemohli lidé formou daňových asignací posílat část svého platu místo do soc. systému, rovnou svým rodičům v důchodu... Vláda se tváří jako konzervativní, ale nesnaží se udržet pouta rodiny. Lidé pak nemají motivaci, důvod a prostředky, aby materiálně pomáhali svým rodičům...

0 0
možnosti

roman036

1. 2. 2011 11:18
Re: Konzervatitní? vláda

To je jako vtip? Oni totiž politici vědí, že by se to dalo lehce zneužít. Peníze ušetří a bábě je nedá.

0 0
možnosti

Kruton

1. 2. 2011 10:53
negativa sociálního státu

Problém je, že jak se objeví negativní jev ve společnosti, tak ho začne sociální stát dotovat. Např. podpora samoživitelek se pak nestává řešením, ale financováním negativního jevu.. Nevidím šanci na zlepšení i současná vláda, která si říká konzervativní nechce při své důchodové reformě zvýhodnit funkční rodiny, i když to v návrzích bylo.....

0 0
možnosti

roman036

1. 2. 2011 10:57
Re: negativa sociálního státu

Podpora samoživitelek?8-o   o tom jsem v životě neslyšel. Jen o alimentech a o jejich nevymahatelnosti.

0 0
možnosti

lesicatko

1. 2. 2011 10:34
Výborný článok

Inak - tie zistenia sú vskutku podložené

http://www.tyzden.sk/casopis/2010/21/deti-bez-otcov-su-nebezpecne.html

0 0
možnosti

roman036

1. 2. 2011 10:40
Re: Výborný článok

A to je jako co? Jak souvisí podpora pochodu homosexuálů americkou ambasádou s rozpadem rodiny, jsem nějak nepochopil8-o

0 0
možnosti

Saša

1. 2. 2011 10:27
Naprosto s Vámi souhlasím.

Od začátku až do konce s Vámi souhlasím a jen dodávám, že ten blud o "nečisté sexualitě" rozšířili gnostikové->manichejci->kataři a jejich sympatisanti a následníci.

0 0
možnosti

roman036

1. 2. 2011 10:17
Furt lepší rozvod, než

rodina kde rodiče na sebe neustále křičí, vyčítají si všechno možné i nemožné a občas tam proletí talíř, nebo facka. Nic proti rodinám. Když to ale nefunguje, nemá cenu vztah nadále udržovat "kvůli dětem". Ty děti jsou na tom stejně blbě, né-li hůř.

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."