Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stanislav Ševeček

19. 3. 2010 9:28
je v tom troška naděje ...

... třeba paní Petra podává Jyrkovi nějaké ty fakcíny a můžeme doufat, že mu to sníží plodnost.

   (myšleno všeobecně)

0 0
možnosti
MR

TrueRobos

8. 3. 2010 21:25
Neuvěřitelné

"Jestliže odvedeme velký kus práce díky

novým vakcínám, zdravotní péči a reprodukčnímu zdravotnictví, mohli

bychom to snížit možná o deset nebo patnáct procent," řekl Gates.

Položil

tak rovnítko mezi vakcinaci a úbytek lidské populace." - - - S touto úrovní logiky jste, pane architekte, dokázal absolvovat vysokou školu? Samozřejmě mluví o reprodukčním zdravotnictví (= antikoncepce). Vakcinace vede bez regulace reprodukce k exponenciálnímu růstu populace.

0 0
možnosti
D

deatomizator-treti-generace

7. 3. 2010 21:57
humanitarni katastrofa

co je to ta hum kat ktery celite v pohranici?

0 0
možnosti
A

Alfie

7. 3. 2010 21:19
Ať žije paranoia! :-)

Sice stále nemáme funkční antikoncepci, která by se nemusela pravidelně užívat, ale zato máme očkovací látky, které lze aplikovat jen jednou za život a plodnost je potlačena, jenom nám to ti oškliví spiklenci tají - bravo! :-)))

0 0
možnosti
HM

JMNT

7. 3. 2010 21:24
Re: Ať žije paranoia! :-)

To pozor - mezi antikoncepcí a sterilizací je podstatný rozdíl. Především v návratnosti rozhodnutí - kondom si vzít nemusíte, pilulky můžete vysadit. Ale sterilním se stanete a už jím být nepřestanete (byť to lze brát jako formu antikoncepce). A sterility se dá pomocí farmaceutik dosáhnout relativně snadno. To není o paranoie...

0 0
možnosti
HM

JMNT

7. 3. 2010 21:17
Rozumím, ale...

Chápu Váš postoj, ale je třeba se na to dívat z několika úhlů: 1) co by vyvolalo rapidní snížení životní úrovně "bohatého severu" (anebo přinejmenším zpomalení jejího růstu)? Podívejte se na konkrétní modely - Německo po sjednocení = nevraživost a dělení na Wessies a Ossies (mírumilovný příklad), anebo bývalá Jugoslávie (přesně v dikci "bohatý sever-chudý jih", kdy se ekonomická dotace jisté části země stala velmi pádným argumentem k podpoře národnostní nenávisti a následně genocidy). 2) je vůbec takové zlepšení životní úrovně 3.světa možné, pokud vezmeme v úvahu zaostalost mnohých zemí? V Evropě se podmínky pro "rychlou změnu priorit" utvářely téměř 500 let. Než dostatečně nahlodáme sílu místních tradic a zvyků a zvedneme gramotnost na "západní úroveň", snadno bychom mohly přesáhnout Malthusovu křivku. 3) existuje ještě další způsob, jak 3. svět udržet v "populačních mezích" - nedělat nic a nechat to na samoregulaci v podobě válek a hladomoru.Není Gatesova cesta přece jen křesťanská?

0 0
možnosti
KH

frantaflinta99

7. 3. 2010 21:14
Je mi úplně u p.

co kde kdy Bill kválal. Ale vzpoměl jsem si na krásnou básničku:

Zmrzlo to zase

z kůže bych vylít

Bill Gates je prase

CTRL+ALT+DEL

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."