Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

alvi

17. 2. 2010 13:21
Dovolím si nesouhlasit a to hned z mnoha důvodů

Není ani zdaleka pravdou, že by byl pan archeolog-amatér Ronald Eldon Wyatt jediným, který se vydal po stopách bible, ba dokonce nebyl ani jediným archeologem-amatérem. Je zde jistě mnoho jiných jmen a zejména z vědecké obce jmenovitě například Zecharia Sitchin, ovlivněný náboženskou výukou v mládí se vydal cestou hledání pravdy a již v roce 1977 (možná i dříve) vyjádřil pochybnost o pravosti hory Sinaj a je přesvědčen, že objevil tu pravou i přes mnohá úskalí spojená s okupací poloostrova izraelem (viz Výpravy do mýtické minulosti - Exkurze k počátkům lidstva). Věřím, že se vám tento autor nehodí do krámu, protože leč věřící ve svých knihách odhaluje mnohé nesrovnalosti a nepřesnosti spojené s biblickými příběhy a současným výkladem historie. Z jeho výprav a objevů mu stále vychází jediné a sice že božstvo Anunnaki (kteří byli podle Sitchina astronauty) bylo na Zemi a ovlivňovalo nás až na genetické úrovni. Jeho teorie nepopírá žádné náboženství ba naopak je se všemi v souladu.

0 0
možnosti

svetový exkrement

14. 2. 2010 21:07
Buh

Zase se nasel dukaz bozi existence akorat zase nikdo nevi kde je ;-D. Jak necekane;-D

0 0
možnosti

Mlzule

7. 2. 2010 12:39
Prima.

Osobně jsem byl loni u Noemovy Archy, jen opravím, že neleží na úbočí hory Ararat. Celé to pohoří se nazývá pohoří Ararat a samotné hory Ararat jsou 2 - Velký a Malý. Archa leží několik kilometrů od nich blíže Íránským hranicím. Zcela nepochybně se jedná o obrovskou loď, i když to většina lidí popírá.

0 0
možnosti

Béda47

8. 2. 2010 21:51
Re: Prima.

Kdyby vše uvedené byla pravda a navíc očekávaná , tak by to bylo Terno. Ale ani pochybovat není vůbec nutné.V

0 0
možnosti

genez.

6. 2. 2010 23:34
Pravda

Ukončila trvání Staré smlouvy a její nahrazení smlouvou Novou. Ne není to pravda. Stará a Nová, není, je pořád jedna a ta je stále Nová.

Chcete-li, já tu úmluvu otevřu, (připomenu), i když zde není takový prostor.

0 0
možnosti

genez.

7. 2. 2010 0:08
Re: Pravda

Je naivitou mít zapotřebí obsah schránky úmluvy před sebou.

Vše udává písmo, které ukrývá podobenství, Mojžíšových knih. Boží podstata slova nelze zničit ani tisíciletími!

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."