Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Libor Michálek – nové kolo pomluv

Až dosud jsem pokládal presidentova muže Petra Hájka za člověka, který je jako bývalý žurnalista schopen si zjistit zdroje svých informací. Po jeho dnešním projevu směrem k osobě Libora Michálka, bývalého ředitele Státního fondu životního prostředí, jsem toto přesvědčení ztratil. O soběstředném a nafoukaném M. Knížákovi jsem si nedělal nějaké iluze nikdy – takže mně jeho dehonestace slušného člověka, jemuž nesahá ani po kotníky, nepřekvapila.

Libor Michálek Zdroj: Novinky.cz

Petr Hájek ale prohlásil o L. Michálkovi také následující: „Ten pan Michálek je nicméně opravdu hodně divná postava. Velmi by mě zajímalo, co je pravdy na tom, že pan Michálek je aktivním jehovistou. To by mnohé vysvětlovalo," řekl exkluzivně serveru ParlamentníListy.cz Hájek. A pokračoval: „A žasnu nad tím, že se to média ještě nepokusila zjistit. I to mnohé vysvětluje. Přitom by jen stačilo zeptat se na to, zda by byl ochoten nechat si udělat transfúzi krve," dodal zástupce vedoucího Kanceláře prezidenta republiky, čímž narazil na to, že Svědkové Jehovovi odmítají krevní transfúze. Jsou známy i případy úmrtí kvůli jejich nepřijetí. O tom, že je Michálek jehovistou, hovoří i zdroje ParlamentníchListů.cz.

Na to lze říci jediné – buď jsou hloupí, nebo navedení – případně kombinace obou těchto znaků. Pomocí nikterak složitého pátrání na webu jsem už ve svém článku Kdo je Libor Michálek z 20. prosince 2010 připravil pro každého velmi snadnou cestu k nalezení křesťanského společenství, jejž L. Michálek navštěvuje – uveřejnil jsem tam totiž odkaz na článek jeho pastora na severu Křesťan dnes.

Se zájmem jsem si prohlédl webové stránky tohoto společenství. Nadchla mně především jejich otevřenost pro nové formy křesťanské spirituality. O svém duchovním pozadí píší jednoznačně:

ICF – International Christian Fellowship přináší tradiční hodnoty křesťanství netradiční formou. Hnutí ICF vzniklo v roce 1996 ve švýcarském Curychu, postupem času se rozšířilo převážně do německy mluvících zemí a před čtyřmi lety i do Prahy. Sbory ICF patří do protestantské (evangelikální) části spektra a nepovažují se za něco výlučného. Nevyhýbají se spolupráci  a komunikaci s ostatními. Relevantním způsobem chtějí sdílet klasické evangelium (tzn. dobrou zprávu Ježíše Krista – zjednodušeně řečeno).“

Jak vymezují svou činnost a cíle:

  • Náš cíl: Pomáháme lidem získat osobní vztah s Bohem skrze Ježíše Krista.
  • Náš styl: „V rytmu doby“ – neustále se sami sebe ptáme, jaká má církev být, aby byla atraktivní i pro lidi dnes. „Nadšeni životem“ – těšíme se ze života s Bohem a máme pozitivní přístup k životu. „Zakoušet přátelství“ – snažíme se přistupovat jeden k druhému s úctou a láskou a těšíme se ze společných dobrodružství. „Využít to, co v nás je“ – podporujeme lidi a pomáháme jim, aby se rozvíjeli a naplno využili svůj potenciál. „Dát to nejlepší“ – Bohu i lidem se snažíme dát to nejlepší, co máme. Proto se zaměřujeme i na kvalitu. „Nic není nemožné.“ – věříme, že pro Boha nic není nemožné a proto se ani my nebojíme velkých věcí a výzev.
  • Čemu věříme: Bůh je ve třech osobách – Otec, Syn a Duch svatý. Ježíš Kristus je Boží syn, který „zemřel za naše hříchy a vstal z mrtvých pro naše ospravedlnění“. Člověk se musí „znovu narodit“, aby mohl vstoupit do Božího království (Bible).

Z uvedeného je každému, kdo se byť jen povrchně orientuje v této oblasti zřejmé, že se nejedná o žádnou sektu, nebo nějak „ujetou“ křesťanskou skupinu. Navíc, ani v takovém případě by to přece nebyla nějaká charakterová vada, která by nějak L. Michálka diskvalifikovala či diskreditovala. Pokud pan Hájek nebyl schopen si tyto informace zjistit a uchyluje se k hloupým výmyslům, tak se naopak jako žurnalista v mých očích zdiskreditoval on.

Autor: Martin Pinc | pátek 7.1.2011 19:50 | karma článku: 33,77 | přečteno: 3082x
  • Další články autora

Martin Pinc

Na hrabalovské téma

Níže uvedený text, který zde zřejmě poprvé a velmi opožděně publikuji u příležitosti stého výročí narození Bohumila Hrabala, je dílem mého slovutného tchána, středoškolského profesora českého jazyka a literatury, pana Miloše Hoznauera. Ve zkratce ukazuje klikatou cestu, po které putovala naše literatura v poválečné době.

27.3.2014 v 22:10 | Karma: 11,39 | Přečteno: 725x | Diskuse| Kultura

Martin Pinc

Česká vláda a juvenilní justice

Naše masmédia se tak jako vždy i v nedávných dnech široce zajímala o mnohotvárný život v naší zemi - všechna významná média (televize, noviny, internetové portály) například výborně zpravodajsky pokryla masovou demonstraci (3 osob) proti presidentu Zemanovi v Ostrově v Karlovarském kraji. Proto není divu, že jim občas unikají tak nepodstatné otázky, jako je reálná hrozba likvidace rodin prostřednictvím všemocné "juvenilní justice". Naproti tomu na nedávném zasedání naší vlády byl s velkou pozorností projednáván dopis, zaslaný sdružením "Slovanská kulturní tradice" (podpořený dalšími organizacemi a jednotlivci) a z reakce vlády je zřejmé, že jí tato otázka a její dopady na naši společnost není lhostejná - viz přiložená odpověď.

16.1.2014 v 15:00 | Karma: 22,99 | Přečteno: 2123x | Diskuse| Ostatní

Martin Pinc

Otcové na odstřel?

Chování dětí a mladých lidí se v dnešní době vymyká tomu, co se dříve pokládalo za normální. Berou drogy, mají sklony k násilí, nedokážou navázat trvalé vztahy a v životě jim chybí perpektiva. Mezi odborníky se stále více prosazuje názor, že příčinou tohoto problému je do značné míry nepřítomnost otce v rodinách – ať už fyzická, nebo emocionální. Výchova dětí není jen úloha ženy, jak se to dnes často předkládá, a otec má v rodině mnohem vyšší poslání, než jen zabezpečovat příjmy a řešit technické problémy v domácnosti. Tak dlouho byla moderními „vychovateli“ propagována „bezkonfliktní výchova“, tak dlouho vykřikovali, že máme děti nechat, ať si dělají, co chtějí, že jejich neposlušnost je „žádoucí způsob, jak mohou nalézt sebe sama“, až jsou dnešní rodiče, a zvláště otcové bezmocní: Autorita se stala něčím zakázaným – otec má být kamarádem svých dětí, tím, který jim se podbízí, stal se „měkkým“ a beztvárným.

16.8.2013 v 14:30 | Karma: 36,78 | Přečteno: 5087x | Diskuse| Kultura

Martin Pinc

Stereotypy, které se nezakládají na pravdě?

Podle sociologa Zdeňka Slobody ze společnosti Proud biologické rozdíly mezi mužem a ženou jsou irelevantní. Mužství a ženství jsou jen společenské konstrukty. Jinak si jeho výrok neumím vysvětlit. Muž a žena ovšem nejsou nějaké role, které dotyční „hrají“, jak se nám snaží vnutit lidé typu pana Slobody. Mají prý vědecký podklad: Ohánějí se totiž výzkumy sociologů, které prý ukázaly, že děti dvou matek či otců nemají s určením role svých rodičů problém. Otázka stejného pohlaví prý neexistuje, vše je jen věc dohody kdo nakoupí, vypere, uvaří, vyzvedne dítě ze školy či ho dovede do kroužku.

20.6.2013 v 20:20 | Karma: 36,55 | Přečteno: 3678x | Diskuse| Společnost

Martin Pinc

Demonstrace v Paříži proti homo-sňatkům

Za okázalého nezájmu našich mainstreamových médií probíhají už několik měsíců ve Francii protestní demonstrace proti homo-sňatkům a adopci dětí homosexuály. Pokud se nějaká informace vypíchne, pak je to sdělení, že prý „tvrdé jádro demonstrantů“ tvoří ultrakonzervativní „homofóbové“, kteří prý měli hodinu po skončení demonstrace zaútočit na sídlo socialistické strany a skandovali výzvy za odstoupení prezidenta Hollanda.

28.5.2013 v 13:00 | Karma: 41,16 | Přečteno: 4247x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

SPOLU paroduje heslo ANO a spojuje ho s Ruskem, premiér Fiala to hájí

2. května 2024  10:56,  aktualizováno  17:53

V kampani před volbami do Evropského parlamentu vsadila koalice SPOLU i na antikampaň. Na sociální...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  17:45

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Kalifornská policie vtrhla na univerzitu, pozatýkala propalestinské studenty

2. května 2024  8:11,  aktualizováno  17:41

Na Kalifornské univerzitě v Los Angeles (UCLA) se v noci na středu střetli proizraelští a...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  17:35

Přímý přenos Poslanci začali projednávat úpravu zákoníku práce. Stínový ministr práce a sociálních věcí Aleš...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."