Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Koho podporuje Západ v Libyji?

Téměř nikdo z našich novinářů nevěnoval před nedávnem pozornost tvrzení libyjského vůdce Kaddáfího, že povstalci proti jeho vládě, jejichž centrum je na východě země v Benghází, jsou podporování Al-Kajdou. Tato zpráva se pokládala za součást informační války, jež probíhá souběžně s občanskou válkou v zemi, vedenou vojenskými prostředky. Prostě propagandistický žvást. Že se jeho informace zřejmě zakládají na pravdě (nebo jí je velmi blízko), dokládá informace, související s náletem, provedným na automobil v Severním Sudánu.

Povstalci v Libyji. Zdroj: Internet

Píše o tom na Neviditelném psu Dušan Neumann: „Cílem útoku byl zástupce Hamásu v Sudánu, který koordinoval pašování iránských zbraní přes Egypt do Gazy. Jeho posledním úkolem, který vyprovokoval útok, bylo zorganizovat přepravu yperitu a munice s nervovým plynem, kterou íránští nákupčí Hamásu a Hizballáhu nakoupili od rebelů v Benghází. Náklad těchto zbraní hromadného ničení byl určen pro Gazu a Libanon. Ač se k útoku se nikdo nepřihlásil, sudánský ministr zahraničí obvinil Izrael.“

V době, kdy v naší zemi čeští „užiteční idioti“ demonstrují pod heslem „Ne naším jménem!“ proti návštěvě izraelského premiéra Benjamina Netanjahu, jejich ideoví spřízněnci v Palestině nakupují od libyjských rebelů v Benghází zbraně hromadného ničení. Neumannův článek pokračuje: „Podle izraelských pramenů prodali rebelové palestinským zbrojířům 2000 dělostřeleckých nábojů s yperitem a 1200 náboji s VN za několik milionů dolarů. Izraelská rozvědka s pomocí amerických agentur sledovala transport pod ochranou iránských komand z východní Libye do Súdánu, kde je munice zatím někde uskladněna... Začatkem března, krátce po vypuknutí povstáni v Benghází, dorazila do města tajná íránská vojenská delegace a nabídla vůdcům rebelů podstatné částky za celý sklad chemických bojových látek. Rebelové údajně přidali i neznámé množství různých typů protiletadlových raket.“

Ve světle těchto informací se jeví stále méně důvěryhodným celé angažmá vojsk NATO ve prospěch libyjských separatistů. V této souvislosti je celkem jedno, jestli se jedná o separatisty, přímo podporující teroristy Al-Kajdy, nebo jejich ideové spojence z Hamásu či Hizballáhu. Obávám se, že po odstranění jednoho „ďábla“ (démonizovaného vůdce Libye Kaddáfího) obsadí jeho „dům“ sedm ďáblů ještě mnohem horších...

zdroj: http://neviditelnypes.lidovky.cz/svet-mame-se-na-co-tesit-0v4-/p_zahranici.asp?c=A110407_140445_p_zahranici_wag

 

Autor: Martin Pinc | pátek 8.4.2011 17:00 | karma článku: 14,91 | přečteno: 959x
  • Další články autora

Martin Pinc

Klamavá reklama na Idnes propaguje dumping

Jako praktikující architekt sleduji mimo jiná periodika i rubriku Bydlení na Idnes. Někdy tam jsou publikovány zajímavé stavby, jindy se ale divím, z jakého důvodu jsou ty či ony vily či rodinné domy předváděné, a tak trochu podezřívám redakci, že jde o domy nějakých známých či jiných subjektů tak či onak spřátelených s redaktory této rubriky. Čas od času se tu najde i tzv. komerční příloha, v níž je při použití grafického řešení, jenž se nijak neliší od běžných článků v této rubrice, čtenářům dávkována někdy velmi zavádějící reklama.

1.11.2012 v 9:00 | Karma: 13,56 | Přečteno: 1034x | Diskuse| Kultura

Martin Pinc

„Dejme barvy dohromady“

Pod tímto sloganem se koná letošní Prague Pride. Můj přítel Václav Lamr, evangelista, křesťanský výtvarník a autor mnoha textů, básní a aforismů se zamyslil nad biblickým významem jednotlivých barev duhy v následující úvaze:

15.8.2012 v 19:00 | Karma: 13,06 | Přečteno: 1364x | Diskuse| Společnost

Martin Pinc

Poselství bible

Mnoho lidí se v průběhu dějin domnívalo, že různými argumenty zneváží či zesměšní bibli a její poselství lidem od živého Boha, a až ji definitivně znemožní, bude slovy K. Marxe jako nepotřebná vyhozena na „smetiště dějin“. Těch, kteří „dokazují“ její nepravdivost, či že obsahuje podvrhy a smyšlenky, se i dnes najde mnoho a mnoho. Často je jimi „dokazováno“, že příběhy, popsané v knihách Bible se nikdy nestaly (nebo staly úplně jinak), že postavy v ní uvedené nikdy ve skutečnosti nežily, a nejčastěji, že jde o plagiáty, že bible obsahuje jen špatné opsání nějakých jiných starších mýtů či příběhů. V tomto „očistném díle“ bylo a je zapojeno rovněž mnoho teologů, zejména v období rozmachu pozitivistické vědy 19. století, různí učenci a „badatelé bible“, kteří zpochybňují Ježíše a bibli se ale najdou i dnes.

28.6.2012 v 8:00 | Karma: 17,06 | Přečteno: 1442x | Diskuse| Kultura

Martin Pinc

Příběh bezpráví – Josef Korbel

27. červen je oficiálně Dnem památky obětí komunistického režimu. Tohoto dne byla popravena Milada Horáková, která se tomuto totalitnímu zřízení stavěla aktivně na odpor. Chtěl bych přispět k uctění památky všech obětí komunistické ideologie vzpomínkou na mimořádného člověka, který byl zatčen, vězněn a mučen v kriminále jen proto, že byl aktivním křesťanem. Už to představovalo pro komunisty těžký zločin.

27.6.2012 v 11:00 | Karma: 17,90 | Přečteno: 2639x | Diskuse| Společnost

Martin Pinc

Kde je centrum křesťanství?

Centra většiny světových náboženství zůstala tam, kde tato náboženství vznikla. Islám měl svůj počátek v Arábii, Mecce, a Blízký východ zůstává i dodnes hlavním střediskem islámu. Buddhismus vznikl na Dálném východě a dodnes tam leží jeho duchovní centrum. Stejné je to i s hinduismem – zrodil se v Indii a dodnes tam je jeho středisko. Centrum křesťanství se naproti tomu stále přesouvá, stále putuje.

19.6.2012 v 18:05 | Karma: 17,50 | Přečteno: 1619x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Tuleja vzdal nominaci na ministra, připustil selhání. Fiala rozhodnutí vítá

3. května 2024  14:19,  aktualizováno  15:20

Pavel Tuleja se vzdal nominace na post ministra pro vědu, výzkum a inovace. Připustil selhání v...

Vagony po nehodě u Klínce odklidí dopravce. Policie zahájila úkony trestního řízení

3. května 2024  11:11,  aktualizováno  15:17

Policie prověřuje čtvrteční vykolejení osobního vlaku bez strojvůdce poblíž Klínce u Prahy pro...

Tramvaj srazila chlapce, který přebíhal přes ulici. Skončil v nemocnici

3. května 2024  15:03

Záchranáři převezli v pátek ráno do nemocnice šestiletého chlapce, kterého srazila v Plzni tramvaj....

Do školy v Litvínově vnikl muž. Policie ho zadržela poblíž kvůli jiné krádeži

3. května 2024  8:31,  aktualizováno  14:23

Desítky policistů, hasiči i záchranáři se ráno sjeli k litvínovskému gymnáziu. Důvodem bylo...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."