Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Fuego de Dios 2 - Vidění z Nebe

Slíbil jsem otiskovat tento soubor svědectví, která vyprávěl na semináři se studenty biblické školy misionář v Mexiku David Hogan každý týden v pátek, ale omlouvám se - nějak jsem během vánočních svátků ztratil pojem o čase a zjistil jsem pozdě, že pátek už byl včera. Takže otiskuji druhou část až nyní. Text přeložil z angličtiny Lubomír Zimmer

Vidění z Nebe

Viděl jsem nádherné pastviny a byly nádherné, vydatné, zelené a plné výživy. Byly tam ty správné potřebné věci. Viděl jsem tam velikého a silného býka, 'který představoval mě. Frkal, trhal tu zem a jedl tu správnou potravu s tou bohatou výživou a ta moc tam určitě byla. Tento býk ryl do té pastviny svými rohy. A najednou uprostřed této překrásné pastviny se objevil dárek, který tam položil Duch svatý. Ten veliký a silný býk k tomu dárku přišel, ale se vší svojí schopností a silou ten dárek nemohl otevřít. Najednou se před tímto dárkem objevilo asi tak roční dítě, sedělo u toho dárku a s jednoduchostí a radosti ten dárek otevíralo. Ten býk rval tu zem, jedl všechny správné živiny, byl velice silný, ale bylo to malé dítě, které tu krabici otevřelo, a nikoliv ten veliký býk.

Tak jsem řekl Ježíši: "Buďto ze mě uděláš tohle malé dítě, nebo nebudu kázat." A On odpověděl: "Musíš se stát takovým, jako tohle malé dítě, abys vstoupil do království Božího." (pozn. překl. Lukáš 11:20: " Vymítám-li však démony Božím prstem, jistě k vám přišlo Boží království. " Tedy vstup do Božího království v tomto případě znamená vstoupit do duchovní oblasti, ve které se dějí znamení a divy - vyhánění démonů, uzdravování atd., nejedná se zde o spasení. "Přijď království tvé" - začne-li Ježíš kralovat v církvi nebo v jednotlivci - začnou se dít tyto zázraky.) Nejsou to ty projevy; není to v tom, jak velikou moc máš; není to v tvých schopnostech, je to v tom stát se malým dítětem a používat dary nebe ve svém životě. To je ta odpověď. To děvčátko nebylo uzdraveno. Je to moje chyba.

Hledejte nejprve Boží království

Matouš 6:33:, "hledejte nejprve Boží království a jeho spravedlnost a toto vše vám bude přidáno. " Po tomto vidění jsem začal hledat Nebe (Boží království). Moje srdce je velmi žíznivé, chci Ježíše. Chci Jeho veliké dary - chci je mít všechny! Žádný mi nebude chybět - tečka. Mám právo žádat, jsem syn, nejsem přece nemanželské dítě. Mám právo užívat tyhle zásoby mého Otce. A tak jsem šel k Němu. Šel jsem do Bible a začal jsem v ní hledat všechny modlitby - od Genesis až po Zjevení. Každou modlitbu jsem se modlil a pečlivě ji studoval. Vzal jsem si do ruky komentáře (Biblické slovníky) a každé slovo těchto modliteb jsem studoval slovo po slově ze všech možných úhlů. Chtěl jsem vědět, proč když se biblické postavy modlily, tak jejich slova nepadla k zemi bez užitku. Pak jsem začal studovat půst. Protože ty dvě věci, které pohybují Nebem, jsou modlitba a půst. Pokud podřídíš svoji duši modlitbě a svoje tělo půstu - Bůh začne tvoje modlitby vyslýchat. Zkoumal jsem Bibli a dospěl jsem k závěru, že ta nejtěžší věc - a to je můj osobní názor - je vzkřísit někoho z mrtvých. Tohle bylo součástí smlouvy pro nás věřící. Tak jsem se rozhodl, že budu hledat Boží království tak dlouho, až budu schopen přijít k mrtvému člověku, dotknout se ho a uvidět, jak vstane z mrtvých. Rozhodl jsem se, že mi je jedno, jestli se budu muset postit tak dlouho, až ze mě zůstanou jen kosti, je mi to jedno. Jestli se musím modlit 24 hodin denně - na tom mi nezáleží - musím mít tuhle velikou slávu Boží, která změní svět okolo mě. Budu to mít. Takže tohle jsem začal dělat. Tohle jsem hledal.

Byl jsem lidmi okolo sebe nazýván všemi možnými jmény. Byl jsem „příliš nezralý, příliš mladý, neměl jsem moudrost, byl jsem příliš horlivý, byl jsem málo horlivý atd.“ Všechno, co si jen dovedete představit. Ale tohle mě nezastavilo. Zjistil jsem, že od knihy Genesis až po Zjevení všichni proroci, apoštolé a muži Boží - všichni začínali stejným způsobem. Nemůžete se k Němu dostat žádnou jinou cestou. Tak jsem to začal dělat jako oni a pokračuji v tom až do dnešního dne. A tak začala těžká očista, kdy jsem se rok za rokem začal modlit a postit, a to velmi horlivě, hodiny a hodiny modliteb a půstů, hledání Nebe, čtení a studium Bible, rozjímání nad Jeho Slovem. Tisíce hodin strávených v náklaďáku po starých hrbolatých cestách, rozbil jsem několik automobilů a motorek ježděním v džungli a také jsem uhnal několik koní a lidí okolo sebe. Ale nepřestal jsem, dokud skrze mé ruce Bůh nezpůsobí zázrak, který nejde nijak napodobit.

Tak jsem začal hledat Boží království, a výsledek byl úžasný! V Matouši 21 se říká ve verších 17-18: „Potom je opustil a odešel ven z města do Betanie a tam přenocoval. Když se potom za svítání. vracel do města, dostal hlad.“ Cože se to o něm říká? "Dostal hlad", byl jako ty a já. Někdy chce dvojitý hamburger. Mluví se zde o tom, že uviděl fikovník, ale bylo na něm pouze listí, bez ovoce. Já vím, že i my jsme jako stromy - jsem naroubovaný do toho vinného kmene. Mám to právo, když ke mně Král přijde, abych na sobě neměl žádné ovoce? Mám nějakou omluvu? „Pane, víš, není to období pro ovoce, prostě není to období zrání... víš, Pane.“ Kdo si myslíme, že jsme? Řeknu vám tohle: nezáleží na tom, jak hluboké je bahno, jak moc prší, jaké je horko nebo jaké jídlo musíš jíst. Nic z toho není důležité. Vidím jak jsou mrtví kříšeni a lidé jsou znovuzrozeni a mnoho lidí nás chce přijít navštívit a vidět to. Musím jim nejdřív ale říct, že mi nezáleží na vzdálenosti, jakou musím ujet, prostě vidím lidi, kteří nemají Ježíše a ať už to stojí peněz kolik chce, nezáleží mi na tom. fA tak jsem nepochopený, protože nechápu a ani nechci pochopit. Nechci pochopit a nechápu, když něčí tělo něco potřebuje na úkor druhých lidí, o kterých vím, že když se k nim nedostanu včas, pak jejich duše skončí v pekle. Moje tělo může plakat po věcech, které chce, ale mně na tom v té chvíli nezáleží. Tito lidé potřebují oheň z Nebe, potřebují slitování ajá tyto věci mám. A kdybych se k těmto lidem nedostal byb to pro mě hřích. Když můj Král chce ovoce, nezastaví mě ani obyčejné kulky ani žádné mačety. Nechci, aby mi řekl: "Zádné ovoce ať na tobě již nikdy neroste." Nechci uschnout a stát se nepoužitelným. Nechci, aby o mně lidé říkali: "Byl to takový dobrý strom." Ve verši 21 se říká "pokud budete mít víru" - o tom zde přece mluvíme.

Jak je vůbec možné volat k Bohu, kterého jste v životě neviděli? Občas můžeme cítit Jeho přítomnost, díky Bohu za to na věky! Jak je možné volat k bytosti, kterou nikdy většina lidí neviděla a tato bytost vám odpoví? Protože se to říká v mé Bibli. Matouš 21 :22: "A všechno, o cokoli byste prosili v modlitbě, dostanete, když budete věřit. " Můžete to mít, je to vaše. Musíte to pochopit, že jsem se modlil k Bohu po čtyři a půl roku za to, abych byl schopen dotknout se mrtvého a vzkřísit ho z mrtvých. Měl jsem okolo sebe spousty mrtvých, protože tam, kde žiji, je to jiné, než tam, kde žijete vy. Tam, kde žijete vy, zavoláte doktora, který ověří smrt, přijede auto, odveze mrtvého a už ho neuvidíte, až do doby pohřbu. Ale tam, kde žiji já, je to úplně jinak. Tady se o tělo stará rodina. Takže je mnoho příležitostí dotknout se mrtvých. Tisíce lidí jsou znovuzrozeny. Chci, abyste si uvědomili, že to co vám říkám je realita, protože když vám budu vyprávět o těchto věcech, tak nechci, abyste si mysleli, že se to vše začalo dít jenom proto, že jsem se rozhodl jednoho dne říct Bohu: ,,0.K. teď už jsem připraven tohle dělat." Horlivě jsme hledali Pána a On vyslyšel naše volání. A my stále hledáme Pána a On neustále naše volání vyslýchá. Mohu vám pouze ukázat na to, co říká Bible a je jen na vás, jestli' se toho chopíte nebo ne. Vše co se píše v Bibli je tam pro mě a teď. Můžete to zpochybnit, zředit, cokoliv - to je vaše "privilegium". Ale když On mluví v této knize, tak mluví ke mně. Trávil jsem dny a měsíce, týdny a roky tím, že jsem hledal Nebe. "Pilnost" - víte vůbec, co tohle slovo znamená? Je to v Bibli a jde ruku v ruce s věrností, kázní a zodpovědností. Tyto věci přicházejí s Ježíšem - upřímnost, oddanost, závazek - musíte to mít.

Autor: Martin Pinc | sobota 26.12.2009 23:30 | karma článku: 8,64 | přečteno: 1008x
  • Další články autora

Martin Pinc

Na hrabalovské téma

Níže uvedený text, který zde zřejmě poprvé a velmi opožděně publikuji u příležitosti stého výročí narození Bohumila Hrabala, je dílem mého slovutného tchána, středoškolského profesora českého jazyka a literatury, pana Miloše Hoznauera. Ve zkratce ukazuje klikatou cestu, po které putovala naše literatura v poválečné době.

27.3.2014 v 22:10 | Karma: 11,39 | Přečteno: 725x | Diskuse| Kultura

Martin Pinc

Česká vláda a juvenilní justice

Naše masmédia se tak jako vždy i v nedávných dnech široce zajímala o mnohotvárný život v naší zemi - všechna významná média (televize, noviny, internetové portály) například výborně zpravodajsky pokryla masovou demonstraci (3 osob) proti presidentu Zemanovi v Ostrově v Karlovarském kraji. Proto není divu, že jim občas unikají tak nepodstatné otázky, jako je reálná hrozba likvidace rodin prostřednictvím všemocné "juvenilní justice". Naproti tomu na nedávném zasedání naší vlády byl s velkou pozorností projednáván dopis, zaslaný sdružením "Slovanská kulturní tradice" (podpořený dalšími organizacemi a jednotlivci) a z reakce vlády je zřejmé, že jí tato otázka a její dopady na naši společnost není lhostejná - viz přiložená odpověď.

16.1.2014 v 15:00 | Karma: 22,99 | Přečteno: 2123x | Diskuse| Ostatní

Martin Pinc

Otcové na odstřel?

Chování dětí a mladých lidí se v dnešní době vymyká tomu, co se dříve pokládalo za normální. Berou drogy, mají sklony k násilí, nedokážou navázat trvalé vztahy a v životě jim chybí perpektiva. Mezi odborníky se stále více prosazuje názor, že příčinou tohoto problému je do značné míry nepřítomnost otce v rodinách – ať už fyzická, nebo emocionální. Výchova dětí není jen úloha ženy, jak se to dnes často předkládá, a otec má v rodině mnohem vyšší poslání, než jen zabezpečovat příjmy a řešit technické problémy v domácnosti. Tak dlouho byla moderními „vychovateli“ propagována „bezkonfliktní výchova“, tak dlouho vykřikovali, že máme děti nechat, ať si dělají, co chtějí, že jejich neposlušnost je „žádoucí způsob, jak mohou nalézt sebe sama“, až jsou dnešní rodiče, a zvláště otcové bezmocní: Autorita se stala něčím zakázaným – otec má být kamarádem svých dětí, tím, který jim se podbízí, stal se „měkkým“ a beztvárným.

16.8.2013 v 14:30 | Karma: 36,78 | Přečteno: 5087x | Diskuse| Kultura

Martin Pinc

Stereotypy, které se nezakládají na pravdě?

Podle sociologa Zdeňka Slobody ze společnosti Proud biologické rozdíly mezi mužem a ženou jsou irelevantní. Mužství a ženství jsou jen společenské konstrukty. Jinak si jeho výrok neumím vysvětlit. Muž a žena ovšem nejsou nějaké role, které dotyční „hrají“, jak se nám snaží vnutit lidé typu pana Slobody. Mají prý vědecký podklad: Ohánějí se totiž výzkumy sociologů, které prý ukázaly, že děti dvou matek či otců nemají s určením role svých rodičů problém. Otázka stejného pohlaví prý neexistuje, vše je jen věc dohody kdo nakoupí, vypere, uvaří, vyzvedne dítě ze školy či ho dovede do kroužku.

20.6.2013 v 20:20 | Karma: 36,55 | Přečteno: 3678x | Diskuse| Společnost

Martin Pinc

Demonstrace v Paříži proti homo-sňatkům

Za okázalého nezájmu našich mainstreamových médií probíhají už několik měsíců ve Francii protestní demonstrace proti homo-sňatkům a adopci dětí homosexuály. Pokud se nějaká informace vypíchne, pak je to sdělení, že prý „tvrdé jádro demonstrantů“ tvoří ultrakonzervativní „homofóbové“, kteří prý měli hodinu po skončení demonstrace zaútočit na sídlo socialistické strany a skandovali výzvy za odstoupení prezidenta Hollanda.

28.5.2013 v 13:00 | Karma: 41,16 | Přečteno: 4247x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Zdanění bezdětných, výpovědi bez důvodu. Fiala chce širokou shodu a klid

4. května 2024  7:55

Z programových návrhů, se kterými přicházejí strany vládní koalice rok před volbami, mají podle...

Rusko do konce srpna zakázalo vývoz cukru, chce zajistit stabilitu na trhu

4. května 2024  7:16

Rusko přechodně zakázalo vývoz cukru ze země. S odkazem na vládní nařízení o tom píší ruské tiskové...

Španělské ministerstvo se rozhodlo zrušit cenu býčích zápasů. Vyvolalo kritiku

4. května 2024  7:05

Španělské ministerstvo kultury se rozhodlo zrušit národní cenu býčích zápasů. Informoval o tom...

Do konce roku by se mohlo konat další jednání české a ukrajinské vlády, řekl Fiala

4. května 2024  6:48

Do konce letošního roku by se podle premiéra Petra Fialy mohlo konat další společné jednání české a...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."