Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

Gibon

29. 1. 2011 22:37
Duch svatý se neprojevuje citacemi

Chápu pisatele blogu, že v podstatě nejde o Cyrila Svobodu. Myslím si, že kdyby C.S., dle svého svědomí neměl pravdu, tak se o něco, o čem by věděl, že je špatné, nebije tak vehementně proti všem a v podstatě v důsledku i proti sobě samému (O co všechno už svým marným bojem přišel a jednu stranu vtáhl do téměř zapomnění). Myslím si, že mu schází emoční inteligence. Právě tak jako člověku citujícího bibli na každém kroku. Duch svatý se projevuje nepopsatelně. Viděním toho, co bude, pochopením věcí třeba i proti všem a proti současnému chápání.  No je to těžko popsatelné, ale pisatel mě určitě pochopí.  

0 0
možnosti
VI

Vlad IV

27. 1. 2011 17:49
Cyril svoboda je slizký had od pohledu

0 0
možnosti
VI

Vlad IV

27. 1. 2011 17:53
Re: Cyril svoboda je slizký had od pohledu

a navíc zkažený katolík( což je svým způsobem pravda)..:-)

Článek mi však vyznívá tak,že : u nás,se to nemůže díky všeobecné přítomnosti Ducha sv. stát......

P.S. Rád bych měl jistotu že se mýlím.......

0 0
možnosti
AA

Saša

27. 1. 2011 8:06
Ani nemáte dost informací a už odsuzujete druhého.

Lukáš 6,37

Matouš 7, 1-5;  5,22

Jan 8,12;

0 0
možnosti
R

Rilian

27. 1. 2011 15:24
Nikoho neodsuzuji:

A pokud nejste slepý, tak byste to znovu netvrdil. tak tedy ještě jednou: "Chci v této souvislosti hned na počátku poznamenat, že i kdybych znal

Cyrila Svobodu osobně, jako že neznám, následující úvahy nelze brát jako

jeho soud – na to nemám v žádném případě právo – jediným soudcem jeho

skutků ať je Bůh." MP

0 0
možnosti
OK

999

26. 1. 2011 17:28
Martin Pinc naletěl.

V blogu, který má jinak hlavu i patu si zcela zbytečně bere do úst Cyrila Svobodu, aniž by o jeho věci věděl cokoli podstatného. Nejspíš si neuvědomil, že když je tady nějaký konflikt nebo vůbec problém, a jedna jeho strana je známá osobnost, třeba Neumannová, v tu ránu mnoho lidí v médiích zapomene na slušné vychování a sprostě lžou, protože vědí, že je dost čtenářů, kteří si chtějí na slavných jménech honit svý mindráky. Když je dotyčný politik, tak je snadnou obětí, a když je lidovec - to je teprve sousto! Poslance Jandáka křivě obvinil soused a myslíte že novináři půjdou po té sv...? Ne, s gustem píšou o Jandákovi, který má IMUNITU, zločinec!

0 0
možnosti
MP

Milan Pokorný

26. 1. 2011 17:17
pardon za offtopic

ale nedalo mi to neudělat screenshot - v tu chvíli mi ta karma přišla vzhledem k tématu článku dost zajímavá

http://www.nahraj.cz/content/dw/525a1820-50ef-4923-86e2-2f4418370e49/orig/68e54b3.JPG

0 0
možnosti
MP

Milan Pokorný

26. 1. 2011 17:22
Re: pardon za offtopic

a článek je dobře napsaný, mr. Svoboda je typický příklad člověka, který křesťanství ihned hodí přes palubu, když se mu zrovna nehodí do krámu

0 0
možnosti
MV

Resurrection

26. 1. 2011 16:55
Vycházíte z kusých informací

z médií, které si prostě v zájmu čtenosti vyberou jednu stranu a ta je potom prezentována jako "dobrá" a druhá jako "zlá". Tím, že se jedná o věříci to dostává na pikantnosti. V celém sporu jde o prachy až v první řadě. Nejdřív tu byla závěť, která dělila majetek v nějakém poměru. Pak se závěť změnila a to tak, že se majetek odhadl na zhruba 1/7 skutečné ceny při zachováníp dělících poměrů a na pana Svobodu vyšel náhle jen ten milion korun. Někdo se prostě rozhodl okrást stát a když už byl v tom vyj**at i s jedním z dědiců. Ten se pochopitelně brání. Jedna dohoda pak je, že se rozdělí podíly v majetcích podle toho poměru, což se ale nelíbí zase ostatním, protože vědí, že je majetek hrubě podhodnocen (Svoboda by získal tolikrát více kolikrát bylo podhodnoceno než kolik mu nominálně připadá) a tak chtějí nové posudky kde bude cena už reálná. Nakonec jak naznačil jeden z pravníků to nejspíš dopadne tak, že se majetek rozprodá a dědici dostanou vyplaceny podíly.

0 0
možnosti
R

Rilian

26. 1. 2011 20:44
Re: Vycházíte z kusých informací

Ať už v tom je pan Svoboda nevinně, nebo ne, jeho jednání v této věci bylo prostě hodně nešťastné a nevěrohodné (aspoň podle toho, co šlo vyrozumět z různých médií) a škodu utrpěl nejen on, ale vše, co je s ním spojeno a co svým způsobem stále reprezentuje. Já do toho případu ale nevidím a proto jsem ani nechtěl pana Svobodu nějak posuzovat. Je to tak, jak jsem to napsal - začal jsem o těchto věcech uvažovat, vybavily se mi další souvislosti, četl jsem přitom zrovna knihu, která se těmito otázkami zabývala, takže se mi to všechno spojilo a napsal jsem svůj článek. Chápu, že se někomu líbí a někomu zas ne - nepsal jsem to ale kvůli líbení, ale proto, že pokládám otázku církevního pokrytectví za zásadní.  MP

0 0
možnosti
H

hamry

26. 1. 2011 15:54
Církev?

Ani mně o ní nemluvte!

0 0
možnosti
VI

Vlad IV

27. 1. 2011 18:04
Re: Církev?

A copak o ní víš, mudrci...??

To,co ti nablábolila spudružka učitelka do hlavy?

0 0
možnosti
JV

Vosta Jindra

26. 1. 2011 14:47
To ale bylo i bude

křesťané v Efezu, Galatech nebo dokonce Korintu nebyli lepší, církev nebyla lepší taky nikdy. A nebude. Akorát nevím, proč to dokumentovat ausgerechnet na tomto případu´, který je spíše sporný, byť sám Svobodu nepokládám za poctivého člověka. V církvi byla křesťanů vždy menšina, akorát někteří si myslí, že "ty pravé" lze nějak zvlášť identifikovat, což je vede k poměrně hloupému exklusivismu. Pravda je taková, že i obrácený křesťan zůstává člověkem a tedy hříšníkem. Luther to vyjadřuje slovy "světec a současně hříšník". Váš článek mi však přijde nedobrý v tom, že v neznalém čtenáři vyvolává dojem, že člověk je schopen rozhodnout, zda se vydá cestou spásy či záhuby nebo dokonce je schopen sám ze sebe žít spravedlivě. Ale tak to není. Na naše spasení vliv nemáme žádný, a řekl bych - naštěstí. Nikdo se nemůže vykazovat svou spravedlností či dobrými skutky, proto bych s příkrými slovy na adresu slabších bratří velmi šetřil, jak nabádá už Pavel. 

0 0
možnosti
VI

Vlad IV

27. 1. 2011 17:57
Re: To ale bylo i bude

Bohužel, zase budou muset zvětšit Kalvínovi v pekle kotel.....;-(;-(;-(

X Sancta Maria Mater Dei ora pro nobis peccatoribus X

0 0
možnosti
LV

lubanek

26. 1. 2011 14:38
Stručně a pravdivě podáno.

Zdravím. Není co dodat. Karma. Shalom.R^

0 0
možnosti
R

Rilian

27. 1. 2011 21:50
Re: Stručně a pravdivě podáno.

Díky. MP :-)

0 0
možnosti
B

BigPep

26. 1. 2011 13:24
Nejde jen o C. Svobodu

Autore,

o rozbor chování C. Svobody se snažíte poctivě, ale zcela v úzce a tendenčně křesťanském duchu, takže nedospíváte v podstatě k žádnému závěru ani řešení.

Pravda je taková, že v křesťanství jsou pokrytectví, falešná či hraná nábožnost a přetvářka už v základu zakotveny, neboť váš bůh po věřících trvale vyžaduje chovat se v rozporu s přirozenými sklony a vlastnostmi, kterými tyto lidi sám obdařil. Pocit viny, který tím v lidech vytváříte, je pro křesťanství živnou půdou, protože vám pomáhá šířit blud o vrozené lidské špatnosti a nutnosti pokání. Cílem je pouze jediné: lidská manipulace církví, degradace člověka na ovci slepě následující pastýře. Místo, abyste se snažili lidem vštěpovat čestnost a nezávislost na nízkých materiálních statcích, roli těchto statků schvalujete a posilujete, neboť víte, že pak budete mít o to větší možnost zastrašováním z trestu ovládat. Vaše víra založená na strachu je od základu špatná a ateismus z ní plynoucí je toho důsledkem. 

0 0
možnosti
V

Viki007

26. 1. 2011 16:04
Re: Nejde jen o C. Svobodu

jémine, to je ale zasvěcený rozbor :-/! samozřejmě, že jakékoliv náboženství " trvale vyžaduje chovat se v rozporu s přirozenými sklony a vlastnostmi", a to právě a jen proto, aby se lidé chovali jako lidé a nikoliv zvířata. Těžké pochopit, viď?

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."