Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kaktusak

15. 5. 2010 0:43
Slušní lidé nelynčovali,

bez ohledu na politickou orientaci.

0 0
možnosti

Rilian

15. 5. 2010 11:26
Re: Slušní lidé nelynčovali,

Přesto to byli zejména komunisté, kteří ovládali silová ministerstva a další důležitá místa ve státní správě, kteří se vehementně snažili zabránit Pittrově pomoci internovaným Němcům. Pomoc mu naopak byla poskytnuta zejména od Prokopa Drtiny, tehdejšího ministra spravedlnosti. I Drtina byl komunistům trnem v oku, a tak se ho pokusili zlikvidovat zásilkou balíčku s výbušninou (podobné balíčky byly doručeny i ministrům Zenklovi a Masarykovi).Komunistická policie nebyla schopna nic vyšetřit (údajně se ani

nepokusila sejmout otisky prstů z krabiček), zatímco státní

zastupitelství v Olomouci zjistilo, že za případem stojí představitelé komunistické strany. Tento případ je

známý jako Krčmaňská aféra

0 0
možnosti

poiuyt

14. 5. 2010 23:42
zlocin ze zbabelosti by mel byt odsouzen

ne obhajovan

0 0
možnosti

jarinka

14. 5. 2010 22:55
Nacisté všechny dokumenty zničit nestačili.

V případě, že by Němci vyhráli svoji válku, tak by se ani s Čechy nemazali. Zčásti bychom byli zlikvidováni v plynových komorách, jejichž další výstavby se plánovaly, zčásti bychom byli využiti jako podlidi k otrockým pracem pro německou říši. Počítat jsme měli umět jenom do pěti set a znalost čtení byla nežádoucí.

0 0
možnosti

Krutá pravda od medvědice

14. 5. 2010 23:01
Re: Nacisté všechny dokumenty zničit nestačili.

Co by se stalo? Byli bychom do značné míry germanizováni nic více nic méně. Slovanství není rasa, ale kulturní a jazyková skupina. Sami němci mají  slovanské kořeny. V severním německu je plno slovanských názvů Redevitz, Poseritz nebo Berlin-Pankow. Slovanské kmeny byly germanizovány. Samotní Prusové nemají germánský původ. Řadí se mezi baltické národy. Baltické národy mají se slovanskými národy mnoho společného, zřejmě kdysi tvořili jednu slovansko-baltickou skupinu. Více viz.

prof. Zubatý. mnoho slov zní podobně baltické a slovancké jazyky mají i podobnou mluvnici. prusové mluvili Pruštinou, která zanikla v 17. století. Prusové byli pro nacisty jakýmsi vzorem a silně pochybuji, že by rasové teorie byly založeny na nevědeckém základě. Dále doporučuji knihy od Houstona Stewarta Chamberlaina, ze kterého Hitler čerpal.

0 0
možnosti

iluminat

14. 5. 2010 20:16
To mate asi tak, kdyz moje zeme nekde okupuje uzemi

a at je duvod jakykoliv, kdyz se do toho uzemi nastehuju s rodinou, musim pocitat ze nikdy nevim jestli se valka vyhraje ci ne, a ja a rodina muze byt zmasakrovana po porazce. Cili - museli s tim pocitat, a blbost je jediny hrich ktery zivot VZDY potresta. Nechci se zastavat cechu co zavrazdili zeny nebo deti, ale rikat ze cesi byi bestie je hovadsky. Zlocinci jsou vsude, a rikat ze nemci jsou vysinuti vrazi je to same.

A omlouvat se? Ja nechci aby se DNESNI nemci stale omlouvali, oni tenkrat nic neudelali, a my totez. Sebemrskacstvi vede jen ke zhorseni situace, a k zaniku.

Mrtvym nepomuzeme, a tak se spise chranme delat totez dnes.

0 0
možnosti

kocourek-černý

14. 5. 2010 20:20
Re: To mate asi tak, kdyz moje zeme nekde okupuje uzemi

Tady nejde o vinu, omluvy, ale o převzetí zodpovědnosti za činy národa, přiznat a konec a ne po česky zatloukat, zatloukat a tak pomalu po kouskách vycházet z pravdou když již to jinak nejde a stále jí překrucovat.

0 0
možnosti

asako

14. 5. 2010 19:07
Video z 9.5.

Video, které bylo inzerováno jako dokument z 5.5., jak Češi vraždí Němce, a ve skutečnosti je z 9.5. a Němce vraždí Rusové. Tato informace zazněla i jinde. Je fakt, že na videu není vůbec vidět kdo střílí. Tak z čeho se odvozuje, že to byli Češi?

Je to všechno takové teoretizování, každý to vidí jinak a pravda stejně není známa. Nebo ano, autore? Z čeho Vy jste vycházel při svých zdrcujících soudech. Z jakého informačního pramene?

0 0
možnosti

kocourek-černý

14. 5. 2010 19:24
Re: Video z 9.5.

Pochybuji o tom že víme nebo budeme vědět, kdo to byl. Na stránkách Vojenskéh historického ústavu http://www.vhu.cz/cs/novinky/192  je psáno že se domnívají že to byli Rusové a že to je pravděpodobné. Také fotky jsou selektivně zveřejněné a objevili se najednou nyní..... Podobně jako dcera toho pana co to filmovala najednou řekla že to byli Rusové. Mnoho nesrovnolostí. Těm lidem co byli zavraždění to je jedno. Že se děli v Praze hrozné věci to víme. Všechno nahazuje více nových otázek než odpovědí. Možná že se objeví nějaký ruský historik, neboť oni také všechno dokumentovaly. Uvidíme. Vím ovšem že Rusové zabránili v pohraničí větším masakrům a zločinům.

0 0
možnosti

Vikina

14. 5. 2010 18:42
Obávám se,

že zveřejněný dokument naopak vyvolal bouři odporu pravých "vlastenců", kteří v čemkoliv takovém vidí sebemrskačství a jsou s to vytáhnout na světlo boží i křižácké výpravy, jen aby dokladovali, že zastřelit Němku s dítětem je vlastně taková spravedlivá odplata.

0 0
možnosti

pgjed

14. 5. 2010 18:07
Je třeba si to připomínat!

Ale ne tak, paušálně, jak všichni češi ubližovali těm ubohým němcům. Nebyli to všichni, je třeba konkretizovat, kteří. A je třeba si připomenout, že díky udáním  obyčejných civilních Němců ustupujícím jednotkám SS byla po celé republice zmasakrována, často hromadně spousta Čechů. Že Hitlera vítali téměř všichni a pro odtržení od republiky byli úplně všichni Němci.

K tomu, kdo konkrétně ubližoval. Často se dá vystopovat jako motivace snaha zakrýt předchozí kolaboraci. Ví se, že odsun z Brna do Pohořelic organizovali bolševici ze zbrojovky, kteří z kolaborace byli velmi silně podezřelí. Z ústního podání přímého účastníka vím, že i sorta koncentráčníků, kteří se někde dostali do prominentní sorty kápů se pak projevovala podobně, jako zbrojováci.  Je třeba si připomenout, že násilnosti postihly mnohde i navrátivší se německy mluvící židy. Že beztrestnost násilníkům daroval svým dekretem Beneš. A že násilníci ze 45. často pokračovali násilnostmi  v a po únoru 48.

0 0
možnosti

pjb1

14. 5. 2010 18:09
Re: Je třeba si to připomínat!

Poslal bych karmu, ale nějak to nejde. Tedy jen souhlas.

0 0
možnosti

ellukas

14. 5. 2010 17:48
Pokud se toho účástnila třeba paní Vacková

tak to zase takové plavání proti proudu nebylo.

0 0
možnosti

Rilian

14. 5. 2010 20:00
Re: Pokud se toho účástnila třeba paní Vacková

Možná, že to byla komunistka. ale (na rozdíl od jiných) měla srdce. Jinak, zkuste si něco o Pittrovi zjistit (nejspíš o něm brzy napíšu medailon do svého blogu) - a pak ho hodnoťte.

0 0
možnosti

Krutá pravda od medvědice

14. 5. 2010 17:43
souhlas a karma

PS: proti proudu není jednoduché plavat ani dnes.

0 0
možnosti

BořekŠikula

14. 5. 2010 17:57
Re: souhlas a karma

To není, a po válce se přihodilo mnoho věcí velmi odporných. Nicméně odpíchnout argumentaci od tohoto videa, které bylo inzerováno jako dokument z 5.5., jak Češi vraždí Němce, a ve skutečnosti je z 9.5. a Němce vraždí Rusové - tak to je dost pochybný argumentační základ.

0 0
možnosti

V.Hamral.ml

14. 5. 2010 17:40
Nu,

je skutečně fantastické, jak pokračujete v národnostně nechutném ukájení se na dílčích, či individuálních křivdách, zcela tak bagatelizující fakt, že šlo o cela pudově pochopitelné reakce na okupaci. Podle 'mozků' vašeho formátu musíme dělit onu periodu na válku a několikaleté obsazení, což samozřejmě pro vás není důležité, protože vy máte své lokální nespravedlnosti, na nichž se můžete dramaticky ukájet. Pokud tento text má být tahem na jakýsi pokrytecký humanismus, tak samozřejmě zcela neguje národní uvědomění, které mohlo mít i takovýto projev. Jste malý ve svém chápání, pane a podobné účelovosti bez kontextu považuji za zhusta kontraproduktivní.

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."