Diskuse

Boj o hodnoty

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F

Faustino

21. 11. 2010 19:51
Pane autore

myšlenka komunismu pochází právě od křesťanů:

Skutky 2,44-45: Všichni, kteří uvěřili, byli pospolu a měli všechno společné. Prodávali svůj majetek a rozdělovali všem podle toho, jak kdo potřeboval.

Skutky 4,34-35: Nikdo mezi nimi netrpěl nouzi, neboť ti, kteří měli pole nebo domy, prodávali je, a peníze, které utržili, skládali apoštolům k nohám. Z toho se rozdávalo každému, jak potřeboval.

0 0
možnosti
R

Rilian

7. 12. 2010 19:26
Re: Pane autore

Možná po určitou dobu sdíleli své zdroje (byla to mimořádná situace, způsobená tím, že se tehdy do Jeruzaléma sešlo mnoho poutníků z různých oblastí Římské říše), ale rozhodně to nebylo natrvalo. Po určitém časově omezeném období (když byli poučeni apoštoly) se rozešli do míst, odkud do Jeruzaléma přišli (Židé už tehdy žili v diaspoře po celém tehdejším světě) a později zakládali ve svých domovských obcích křesťanské komunity. Proto také apoštol Pavel, když podnikal své apoštolské cesty, na některých místech už nacházel křesťany.

0 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2304x
Moje krédo je podle NZ, listu Filipským 3,14: "Běžím k cíli, abych získal nebeskou cenu, jíž je Boží povolání v Kristu Ježíši."