Z matematiky vybouchlo 23 procent studentů

Přesto ministryně Valachová, dle Lidovek.cz, chrochtá blahem. Prý si studenti na státní maturity zvykli. Jenže proč státní maturity, a maturity obecně, imrvére dopadají tak mizerně?

Bohušel, navzdory paní Valachové, lepší to nebude. Ani po zavedení povinné maturity z matematiky. To je totiž tak, když maturitu má mít každý trouba. Před půl stoletím, to jsem vycházel školu, měl šanci dostat se na střední školu jen žák s dobrým prospěchem. Tenkrát to byly takzvané výběrové školy. Já měl tři trojky. Třídní našim rovnou doporučil, ať to se střední ani nezkouším. Tak jsem šel na černé řemeslo. A gymnázium (tehdy SVVŠ)? To byly výběrové školy z těch výběrových. Samozřejmě, když tatíček či mamička, nebo jiný příbuzný, měli dostatečné partajnické páky, tak ty trojky zas tak nevadily. Jenže to je i dnes. Prachatý rodič se stane sponzorem a ...
Takže otázkou dne nejsou mizerné výsledky maturit, ale otázka, zda maturitu každý potřebuje. Instalatéra, automechanika či kadeřnice se nebudu ptát, zda má maturitu, ale zda umí své řemeslo.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: M. K. Pijáček | pátek 20.5.2016 17:47 | karma článku: 27,13 | přečteno: 740x