Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Česká televize o komunistických zločincích

Opět musím poděkovat České televizi. Tentokrát za dokument, ukazující zrůdnost komunistů, jejichž pohrobci se zde stále roztahují. Dokument, který by měli povinně shlédnout všichni komunisté i jejich sympatizanti.

Zhruba před půldruhou hodinou na ČT 2 skončil dokument, natočený podle knihy Luďka Navary a Miroslava Kasáčka Mlynáři od Babic. Hlavním tématem nebyl samotný tzv. babický případ, i když i jemu byl věnován dost velký prostor. Film se zabýval především neúspěchy komunistů v socializaci venkova na Českomoravské vrchovině. Kraje, kde žili hluboce věřící lidé, kteří ctili soukromé vlastnictví a nevěřili novým mocipánům.

Takovými lidmi byli především sedláci, kněží a další bohatí či zámožní lidé, jako mlynáři či hostinští. Proto komunističtí mocipáni se rozhodli zakročit co nejtvrdším způsobem. Již několik měsíců před babickou tragédií byli mnozí z nich pozatýkáni, včetně babického faráře, aby potom byli v monstrprocesu odsouzeni na šibenici nebo k mnohaletému žaláři.

Vražda komunistických funkcionářů v Babicích, provedená dle všeho nikým neřízeným teroristou za pomoci dvou místních výrostků se náramně hodila. Spousta lidí byla zatčena již dříve a stále se hledal dostatečně pádný důvod, jak je nadlouho poslat za mříže. A teď ho měli. Celkem bylo 110 odsouzených, z toho 11 z nich dostalo provaz. Čtyři ze šťastlivců, kteří dostali jen kriminál, toto dobrodiní nepřežili. A ti co přežili, většinou na to doplatili zdravím.

V dokumentu hovořili rodinní příslušníci těchto ubožáků, příp. oni sami. Byly zde popisovány vyšetřovací metody, které si nezadaly s metodami na gestapu. Ostatně, před několika dny jsem se zmínil, že Himmler se jezdil učit do Sojuzu, jak zakládat koncentráky. A soudruzi po válce zase používali metody výslechů gestapem dovedené téměř k dokonalosti. Po výsleších komunistických vyšetřovatelů se přiznal prakticky každý k čemukoliv. Rozsah teroru, který komunistická sběř rozpoutala, se dá srovnat pouze s řáděním nacistů v době heydrichiády.

V dokumentu zaznělo něco, co si mnoho lidí zcela neuvědomuje. Za celý teror je v očích současné veřejnosti zodpovědná komunistická státní bezpečnost a především armáda jejích přisluhovačů. Nejrůznějších agentů, donašečů, spolupracovníků či provokatérů. Ostatně v Cibulkově seznamu jich jsou tisíce. Ve skutečnosti o rozsudcích, nejen v babickém procesu, rozhodoval úzký okruh lidí z UV KSČ a z KV KSČ. Ti posuzovali, kdo z obviněných je pro režim  obzvláště nebezpečný a musí být odstraněn, nebo stačí ho uklidit do kriminálu. Materiál jim však připravovali drobní řadoví členové strany. Tisíce a tisíce strýčků a tetiček se vyjadřovalo o tom či o onom, že není nakloněn kolektivizaci, nebo dokonce jí i aktivně překáží.

Kolektivizace! Ó, jak vznešený název pro obyčejnou zlodějnu řízenou státem, respektive režimem. Rovněž dnes je mezi námi mnoho zlodějny a také má vznešený název - tunelování. Jenže když se na to přijde, je z toho alespoň mediální poprask. Tenkrát se kradlo ve velkém. Ve jménu lidu. Okrádali se opravdoví boháči, ale i lidé zámožní, kteří se majetku domohli velmi tvrdou prací. Okrádali se i chudí, kteří ovšem byli slušní a s probíhající zlodějnou nesouhlasili. Okrádala se církev a majetek je jí dodnes upírán. Kněží se pro jistotu pozavírali a ti kteří mohli zůstat, měli povoleno hlásat Slovo Boží jen za podmínky, když se sklonili před ďábelským režimem a dostali tzv. státní souhlas. Ne nadarmo v Babicích a okolí byl mezi prvními zatčenými právě babický farář. Dávno před tragédií, za kterou dle rozhodnutí loutkového soudu nesl zodpovědnost. 

Komunisté tak nastolili ovzduší strachu, kterého se mnozí lidé nezbavili dodnes. Tato slova zazněla na závěr filmu a já s nimi mohu jen a jen souhlasit.

Nedovolme, aby se něco podobného mohlo opakovat. Nedovolme, aby za laciné sliby, které stejně nebudou moci splnit, nám současní nositelé zrůdné komunistické ideologie mohli zase vládnout. Řeči o tom, že dnešní KSČM není stejná, jako někdejší KSČ, jsou nesmysl. Pokud Marxův "Manifest" či Leninovy spisy jsou jejich ideologickými podklady, pokud zastávají teorii diktatury proletariátu, potom nejsou o nic lepší než jejich otcové a dědové z padesátých let. Dnes by asi nehrozily hrdelní procesy, ale oni by si způsob jistě našli, jak se vypořádat se svými odpůrci. V období normalizace to ostatně pěkně předvedli.

Proto na závěr České televizi ještě jednou děkuji.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: M. K. Pijáček | čtvrtek 10.9.2009 22:35 | karma článku: 24,06 | přečteno: 2113x
  • Další články autora

M. K. Pijáček

Dnešní stávka nebyl debakl, pane Plago

Dle soudu mnoha kantorů je pan Plaga nejhorším ministrem školství všech dob. Snad dokonce horším, než byla Kateřina Valachová. Přitom tento člověk se odvažuje tvrdit, že dnešní stávka učitelů je debakl!

6.11.2019 v 13:56 | Karma: 23,49 | Přečteno: 1113x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Kdo za to může aneb Když pojem vlast se nenosí

Jsme v Česku, kde pojem vlast se nenosí. Jsme v Česku, kde národní hrdost, kterou mají jak Rusové, tak Američané, se zaměňuje za pálení trenek na Hradě a za strkání vlajky do vagíny. Kdo za to může? Prý učitelé a rodiče. Jen oni?

10.8.2018 v 14:30 | Karma: 38,93 | Přečteno: 2274x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

To by mohlo stačit, pane Miloši Zemane! Běžte se léčit!

Když jsem Vám ve druhém kole prezidentských voleb se zaťatými zuby dal hlas, nebyla totiž lepší volba, myslel jsem si, že už mne nemůžete ničím překvapit. Ani ve snu mne nenapadlo, že volím člověka zřejmě duševně chorého.

14.6.2018 v 17:08 | Karma: 41,01 | Přečteno: 5211x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Hovězí rozhodnutí bruselské

Na základě pravidel přicházejících z Bruselu jeví se dost pravděpodobným, že nelegální migranti, kteří překročí hranice EU bez náležitého veterinárního osvědčení, můžou být utraceni.

5.6.2018 v 22:47 | Karma: 36,04 | Přečteno: 1031x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Trenýrky, hymna, vagina a espézetka

Zatímco zneuctění symbolů naší vlasti, za kterou tisíce našich spoluobčanů položily život, je považováno za uměleckou invenci, nepochopenou chátrou z umlčované většiny, přelepení symbolu EU na espézetce je málem kriminalizováno.

3.6.2018 v 17:51 | Karma: 47,02 | Přečteno: 7353x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Ukrajině nastává „nejtemnější hodina“. Začíná mluvit o jednání s Rusy

3. května 2024

Premium Ukrajinské armádě se stále nedaří stabilizovat situaci na frontě a nálada v Kyjevě je čím dál...

Pražským Klementinem lze brouzdat i mimo otevírací dobu. Virtuálně a z domova

11. května 2024  10:36

Tam, kde končí prohlídková trasa, teď začíná virtuální prohlídka. Díky moderním metodám mohou lidé...

Léky na cukrovku či ředění krve od praktika? Ministerstvo chce změnit podmínky

11. května 2024  10:29

Ministerstvo zdravotnictví (MZd) chce zmírnit pravidla pro předepisování léků praktickými lékaři....

Polární záře, potíže s komunikací. Zemi zasáhla obří geomagnetická bouře

11. května 2024  10:15

Zemi zasáhla v pátek geomagnetická bouře nejvyššího stupně, uvedl americký Národní úřad pro oceán a...

Příští stanice Auschwitz, řvali na ni v metru. Fanoušky Sparty teď šetří policie

11. května 2024

Premium Šestasedmdesátiletá Eva Turnerová přišla za války o většinu příbuzných v koncentračních táborech....

Vyřešte nespavost svých dětí
Vyřešte nespavost svých dětí

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.