Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

maxas

11. 9. 2009 4:11
Ale ale pánové,

alespoň trochu nadhledu prosím. ČSR byla západnímy spojenci ponechána ve sféře vlivu SSSR na základě dohody v Jaltě. Poměrně známá věc. Kolektivizace byla pochopitelně důsledek tohoto "ponechání" . Byla jednoduše nařízená vedená poradci ze SSSR. ČSR si nemohla nijak vyskakovat, byla poraženou zemí 2. světové války. Slovenský štát zcela evidentně, a Protektorát Čechy a Morava byl spojencem Hitlera de jure rovněž. Přístup Moskvy je už jenom výslednicí toho všeho a očekávat, že s poraženým nepřítelem bude dělat nějaké špumprnágle je blbost.

Hlavním viníkem, který všechny ty zločiny umožnil, je slabost a lhostejnost západních demokracií k osudu zemí ve střední Evropě. Vyrobit železnou oponu, schovat se za ni a zbytek Evropy ponechat svému osudu. Co je nám do vás!!

0 0
možnosti
J

jirkaknop

11. 9. 2009 6:47
Re: Ale ale pánové,

Protektorát spojencem Hitlera nebyl. To by se dalo totéž říct o Rusku a Němci okupovaných územích. Jiná je situace se Slovenským státem. Jinak železnou oponu vytvořilo Rusko. To uzavřelo hranice. Viz situace v Berlíně - Berlínskou zeď snad nepostavil Západ?

Hlavním viníkem není Západ,ale slabost obyvatel vzepřít se násilí a zneužívání moci. A to platí dodnes. Co by se asi dělo,kdybychom neměli Ústavní soud?

0 0
možnosti
K

Komik1

10. 9. 2009 23:48
Kaktusák chlupatý

Katusáku ptáku, máš svatou pravdu.A za fšechno může Klaus!

0 0
možnosti
K

Komik1

10. 9. 2009 23:52
Re: Kaktusák chlupatý

On je kaktusák naší socialistickou oporou. On nás podrží.On je pevný kůl.On je kůl v plotě.Hergot, to už tady bylo.

0 0
možnosti
N

nemelem,nemelem

10. 9. 2009 23:34
Určitý rozdíl

mezi Gestapem a STB byl. Gestapo mělo primární zájem o informace a to o informace konkrétní a korektní s cílem likvidovat odboj, případně hospodářskou kriminalitu.. STB upřednostňovalo přiznání nejlépe předem připravené. Cíl byl nejen likvidace skutečných nebo potencionálních protivníků ale také zastrašování.

0 0
možnosti
K

kaktusak

10. 9. 2009 22:48
Kolektivizace byla správná a úspěšná

V roce 1989 patřil proto venkov k oporám socialismu a dobře hospodařící družstva musela být uměle rozbita státními zásahy.

To je nechutné, omlouvat teror a vraždění, jehož obětí byli poctiví komunisté. Je to něco podobného, jako popírání nebo omlouvání holocaustu.

ČT zase odvysílala další propagandistický blábol, neplní svou funkci, za kterou si ji lidi platí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.