Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kdo šíří lži?

Nedá mi nereagovat na blog Jana Cempera "Neonacisté opět šíří lži", který reaguje na události na českobudějovickém sídlišti Máj. Nevím, kde pan Cempera žije, v jakém prostředí vyrůstal a kde se formovali jeho názory na rómské etnikum (a nejen na něj). Jeho článek a jeho názory ale evokují - v posledních letech hojně používaný termín - "pozitivní diskriminace". Tomuto dost dobře nerozumím - dle mého názoru je diskriminace diskriminací, ať jí dáme jakýkoliv přívlastek. Celý svůj dosavadní život jsem prožil v severozápadních Čechách a situaci vidím odlišně.

Patřím mezi statisíce českých občanů, kteří žijí v oblasti s touto problematikou, kteří jsou sužováni neustálou drobnou kriminalitou, neustálým narušováním občanského soužití, narušováním nočního klidu, vandalismem, kteří dnes a denně čelí vzrůstající agresivitě těchto "rádobyobčanů", kteří však zároveň celý produktivní život platí poctivě daně, mj. za to, aby stát konal, když konat má.

Stále se zhoršující situace s těmito "nepřizpůsobivými" občany (a nic si nenalhávejme, procentuálně zdaleka nejvíce jich je právě v rómském etniku) by řešitelná byla, ale z pozice pražských redakcí, kanceláří a luxusních sídel je jednoduché psát a mluvit o tom, že je nutné tuto menšinu integrovat. Současné nekontrolované nalévání peněz to rozhodně nevyřeší. A nevyřeší to ani nesmysly typu "vystěhování" těchto lidí někam jinam.

1. Je bezpodmínečně nezbytné nazývat věci pravými jmény (médii, politiky), bez toho se nehneme dál. Není možné u jedné skupiny psát o rasismu, u druhé pak o frustraci, když se jedná o stejné kriminální skutky.

2. Na třetí a každé další dítě výrazně redukovat rodičovský příspěvek - myslím, že by se tím výrazně snížilo nekontrolované parazitování určité skupiny lidí na některých typech dávek, nemluvě už o tom, že to bývají děti rodičů, jejichž vzdělání není často ani základní, jejichž vztah ke vzdělání je veskrze negativní a jejichž děti pak mají stejný problém - to jest celoživotní nezměstnatelnost a parazitování na sociálním systému.

3. Okamžitě zrušit desetitisícové příspěvky na bydlení pro lumpy, kteří skupují v pohraničních regionech nevyužité objekty, sestěhují tam desítky nepřizpůsobivých a následně inkasují od státu miliónové příspěvky na bydlení.

4. Veškeré sociální dávky na děti vázat na pravidelnou školní docházku s alespoň průměrným prospěchem a zároveň elementárně přijatelné chování těchto dětí ve škole. Rodiče by to pak muselo motivovat k tomu, aby sami měli zájem o vzdělání a chování svých dětí.

5. Finanční a sociální pomoc (byť i nadstandardní) každému, kdo - A TO ZDŮRAZŇUJI - sám projeví výraznou snahu se integrovat do majoritní společnosti. Pokud by zásady slušného chování soustavně porušoval, tuto pomoc okamžitě stopnout a vrátit ho zpět.

6. Nekompromisně používat represivní složky státu pro všechny, kteří odmítají začlenění a neustále se dopouštějí přestupků a drobné kriminality.

To je nástin alespoň několika bodů, které mohou vést ke snížení eskalace napětí. Pokud se bude situace udržovat v současném stavu, jen to vyvolá větší pnutí. Extrémní pravice má tím větší podporu, čím menší je schopnost státu řešit tyto problémy. A stát je neřeší. Slyšíme neustále "sladké řečičky", jak se zvyšují počty policistů v ulicích, jak pracují tzv. "agentury pro začleňování" a jiné podobné instituce.

Upřímně, policistu - pochůzkáře, jsem neviděl v ulici 20 let, pokud je vidím, pak jedině v autě. Městská policie se soustředí maximálně na špatné parkování a byl jsem jen v poslední době několikrát svědkem, kdy kolem tlupy řvoucích ožralých debilů (samozřejmě ve večerních či nočních hodinách) projela a naprosto nekonala. Výsledky tzv. "agentury pro začleňování" jsou nulové, nebo minimálně neviditelné. 

Nejsem žádným příznivcem nějakých neonacistů, nejsem ani příznivcem nějakých pogromů, ale jedno je mi jasné - buď začne konat stát a bude tu situaci řešit, nebo budou nabývat na síle právě ty síly, kterých se společnost obává (různé extrémní bojůvky) a bude s nimi sympatizovat více a více oněch "obyčejných" občanů, jejichž snahou bude chránit svoje hodnoty a své blízké!

Tento stát by neměl zapomínat na léta 1929-1933, kdy neschopnost německého státu řešit sociální problémy svých občanů vedla k obrovskému nárůstu popularity a následného získání moci A. Hitlerem a jeho soldateskou. A to přesto, že ještě v roce 1928 měl podporu mizivou. Pokud mají občané strach, jsou velice náchylní k příjímání jednoduchých a radikálních řešení.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: | úterý 2.7.2013 9:19 | karma článku: 32,33 | přečteno: 1275x
  • Další články autora

Světoví politici servilní?

Stále ještě doznívají v médiích (bohužel nejvíce v těch veřejnoprávních) dozvuky návštěvy čínského prezidenta v ČR. Pochopitelně jak jinak v útocích na výzdobu a Zemana.

19.4.2016 v 11:58 | Karma: 28,30 | Přečteno: 773x | Diskuse| Politika

Ukrajina kontra Rusko

Velmi často se setkávám s názory na ukrajinský nacionalismus, který někteří označují za fašismus či nacismus. Pokusím se popsat některé skutečnosti, které snad alespoň částečně pomohou osvětlit nálady dodnes na Ukrajině patrné.

14.4.2016 v 16:05 | Karma: 20,54 | Přečteno: 720x | Diskuse| Politika

Proč stále dvojí metr?

Celý den dnes ze všech médií čiší zpráva, jak v Sýrii probíhají volby a jak jsou pro "západní demokracie" nepřijatelné, neboť asi 20% populace z území IS nemůže volit.

13.4.2016 v 19:13 | Karma: 39,77 | Přečteno: 1480x | Diskuse| Politika

To by nevymyslel ani Orwell

Konečně jsme viděli v přímém přenosu, kdo a proč do Evropy přichází. Díky "neziskové" cestovní kanceláři "Nadační fond generace 21".

5.4.2016 v 15:15 | Karma: 38,75 | Přečteno: 1432x | Diskuse| Politika

Teatrální divadlo kolem příjezdu prezidenta ČLR

Musím se usmívat, když vidím v TV teatrální "aktivisty" ve velmi mladém věku, kteří vlastně komunistickou diktaturu nikdy nepoznali.

28.3.2016 v 16:47 | Karma: 39,48 | Přečteno: 1502x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Experta Antoše srazilo auto. Je mimo ohrožení života, MS komentovat nebude

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  19:07

Hokejový expert České televize Milan Antoš už na domácím světovém šampionátu komentovat nebude. V...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

KOMENTÁŘ: Budeme všichni Nemo? Pěvecká Eurovize ukázala vizi Evropy

14. května 2024

Premium „Eurovizi vyhrál nebinární Švýcar Nemo. Nizozemce vyloučili za výhrůžný pohyb.“ A také: „Ústavní...

Za ubodání otce a zranění matky dostal cizinec osm let, k činu se přiznal

14. května 2024  8:41,  aktualizováno  10:54

Osmi lety vězení potrestal olomoucký krajský soud jednatřicetiletého muže z Ukrajiny, který pod...

VIDEO: Technici odpálili zbytky mostu v Baltimoru, loď přesunou do přístavu

14. května 2024  10:53

Sedm týdnů poté, co nákladní loď Dali uvázla pod částí zříceného mostu v americkém Baltimoru,...

Soud muži potvrdil výjimečný trest za vraždu tety, ve vězení strávil už 28 let

14. května 2024  10:21,  aktualizováno  10:51

Recidivista Tomáš Páv si odpyká 25 let vězení za majetkově motivovanou vraždu své tety v Jablonci...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1213x
člověk se zájmem o historii i současnost a krásy české krajiny

Seznam rubrik