Hašek je podle KSČM pravicový politik

V pondělním rozhovoru v MF DNES se místopředseda ČSSD Michal Hašek skepticky vyjádřil k možné povolební spolupráci s komunisty. Jaká byla komunistická reakce?  

Co vlastně Hašek v rozhovoru o vztahu ČSSD a KSČM řekl? http://zpravy.idnes.cz/mistopredseda-cssd-michal-hasek-je-proti-spolupraci-s-kscm-paa-/domaci.aspx?c=A130303_192940_domaci_jav 

Shrnuto

  • nepreferuje úzkou spolupráce s KSČM
  • KSČM  je nezreformovanou stranou (Grebeníčkovy výroky o Palachovi, Marta Semelová, adorace Klementa Gottwalda)
  • jejich program nezaručuje ochranu soukromého vlastnictví
  • kritika obsazování agentů StB do významných funkcí

 

Za komunisty se proti Haškovi vymezil předseda Ústřední revizní komise KSČM Otakar Zmítko. Komunisté už dříve řekli, že spolupráce s StB není relevantním důvodem k rezignaci (viz kauza radního Kučery). Zmítko  rovněž nevidí důvod, proč by se spolupráce s StB měla stát "kladivem na čarodějnice". Haškovi dále vyčítá, že aktivně nevystoupil proti lidem, kteří kladli věnce na hrob Emila Háchy(!). Následuje další komunistický "evergreen" a tj. nedostatečný odsudek těch, kdo si dovolili kritizovat poválečné vyhnání Němců. Zmítko v kritice pokračuje. Nereformovaným je prý sám Hašek. Dále mu vytýká "primitivní antikomunismus" srovnatelný podle něj jen s protestujícími lidoveckými (!) studenty v Jihočeském kraji. V závěru Haškovi dává nálepku pravicového politika, který by raději vládl s "asociální" ODS a TOP 09. A dodává výhružku, že voliči to Haškovi za takové názory spočítají.

Uvedené výroky Michala Haška na adresu KSČM bych očekával od každého sociálního demokrata. Výše zmíněné údaje z článku - otištěném v Haló novinách - dokazují, že komunisté jsou opravdu stranou nezreformovanou. V duchu hesla "kdo není s námi, je proti nám" označují všechny názorové oponenty za pravičáky. Třeba se v budoucnu sociální demokraté totožného názoru jako Hašek dočkají nálepky "sociálfašistů". Historie by se opakovala. 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Tvrz mladší | úterý 5.3.2013 19:40 | karma článku: 18,57 | přečteno: 727x