Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

Hašek, jako místopředseda strany, si nemusí brát až tolik servítků na rozdíl od B. Sobotky, který musí lavírovat mezi několika proudy uvnitř socdem a tak musí mluvit jednou tak, podruhé proti.

Chci věřit, že Haškův názor je uvnitř ČSSD ve většině, opak by byl hodně depresivním zjištěním.

1 0
možnosti
MS

Věčně vykuleného Haška moc nemusím, ale s tímto názorem si u mne šplhnul. :-)

0 0
možnosti
HM

komunisté do kapitalistického zřízení nepatří.. jejich idea je v rozporu s tržní ekonomikou..a Hašek se nahlas ozval protože to ví..

4 1
možnosti
VK

Máte pravdu,že idea komunistů je v rozporu s tržní ekonomikou,je ale jediná strana která se snaží něco dělat pro lidi,které tržní ekonomika ,,semele".Třeba důchodci a jiné nízkopříjmové skupiny.Sociální demokracie se chová jako chytrá horákyně.Slovně tyto skupiny také podporuje,ale skutky tomu nenapovídají.Proto si myslím,že i v kapitalistickém zřízení komunisté své opodstatnění mají.

0 1
možnosti

Mladíku,

nebudu se zabývat vyjádřením Haška, ani komunistů, ale jedná se o jiné pohledy.

Pravice prosazuje kapitalistický ekonomický systém a ČSSD stojí rovněž na kapitalistickém ekonomickém systému s populistickým vyvažováním sociálních potřeb občanů.

Aktivní levice, tedy včetně komunistů, prosazuje socialistický ekonomický systém, tedy podstatnou změnu hospodářského systému.

Z tohoto hlediska se ČSSD řadí mezi pravici a ať bude vládnout ODS, nebo ČSSD, nic podstatného se nemění. 

Z moderního hlediska lze považovat pro budoucnost, vyváženou kombinaci socialistického a kapitalistického ekonomického systému, který bude zajišťovat vyvážený rozvoj i protikrizovou odolnost, z čeho může při vhodné kombinaci vyplývat také možnost vyšší životní úrovně pro většinu občanů.

2 9
možnosti

Problém je, že Hašek si také jenom honí triko. V ČSSD patří ke křídlu, které je nakloněno Miloši Zemanovi, kterému komunisté nevadí a bývalými estébáky se obklopuje. Hašek to řekl jenom kvůli blížícímu se sjezdu ČSSD (ostatně, do Haškova křídla donedávna patřil i David Rath, který ve Středočeském kraji s komunisty bezostyšně spolupracoval).

0 1
možnosti
MC

Je logické, že oranžová je od rudé napravo. I z pohledu odebírání svobody je to méně drastické.

3 0
možnosti
Foto

Ale jistě. Podle KSČM musí být ulrapravičák. Jen proto, že jen několik málo věcí nevidí ultralevicově,

4 1
možnosti
PP

Velice podstatná věc, které si lidé moc nevšímají. Ona z toho ani krev totiž neteče.

0 0
možnosti
Foto

Ono to není nic nového, ČSSD nikdy nemluvila o přímé vládě! Vždy jen o menšinové vládě tolerované nebo podpořené komunisty, např. budoucí prezident o takové vládě mluví už od roku 2002. I Jiří Paroubek prohlásil, že komunisté do vlády až splní to, o čem mluví právě Hašek.

Pro komunisty je ČSSD celkově málo levicová, říkají, že se levicově jen tváří a některé jejich návrhy jsou vhodné i pro ODS. Záleží zkrátka na úhlu pohledu..až bude zas někdy někdo tvrdit, že současná vláda je levicová.

1 1
možnosti
PD

Komančové jsou ultralevičáci, pro ně je "málo levicový" úplně každý včetně Matky Terezy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1584x
Vášnivý sportovec, odpůrce nacistického a komunistického režimu v jakékoliv podobě, student

Seznam rubrik