Pečený lilek

Pečený lilek je u nás doma oblíbenou pochoutkou. Přitom jeho příprava, když nepočítám pečení, nezabere víc než čtvrt hodiny. Je vhodný k večeři, ale i pro nečekanou návštěvu. To ho ovšem musíme mít doma :-)

Moje žena, od které se kulinářskému umění učím, ho připravuje takto: 

Lilek umyjeme, nakrájíme na kolečka (půl centimetru je málo, centimetr moc). Rozložíme na plech, potřeme olejem, posypeme solčankou, otočíme a totéž na druhé straně. Potom potřeme rozdrceným česnek, posypeme středně nakrájenou červenou paprikou (červenou pro kontrast) a cibulí nakrájenou na kroužky. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 100° C asi tři čtvrtě hodiny.

Potřeme-li lilek olejem hodně, je sice chutnější, ale zaručeně ho nesníme celý plech. Zde platí zlatá střední cesta.

Přeji dobrou chuť :-)

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Řeha | sobota 17.10.2015 16:00 | karma článku: 16,58 | přečteno: 645x
  • Další články autora

Petr Řeha

Solaris

5.12.2017 v 10:10 | Karma: 9,79

Petr Řeha

Poslední naděje civilizace

7.11.2017 v 10:10 | Karma: 32,99

Petr Řeha

Jak zabít civilizaci

17.10.2017 v 10:10 | Karma: 24,82

Petr Řeha

Fatwa. Život pod hrozbou smrti

5.10.2017 v 10:10 | Karma: 23,07

Petr Řeha

Krvavé jahody

13.9.2017 v 10:10 | Karma: 19,89