Diskuse
Pečený lilek
Děkujeme za pochopení.
I48v12a13n46a 65D11i26a13n61o62v81á
Lilek kdykoli a jakkoli a libovolné množství! Já ho nedávno dělala jako řízky v trojobalu, ňam!
D27d 50K55k
Ahojky Péťo, vida, recepty a vaření je prostě jistota :-) :-) :-) ..já jen skromně připojím, že do různých lilkových směsí přidávám taktéž čerstvou bazalku a vždycky neopomenutelný česnek...krásný den všem bez ohledu na jejich (pravdo)lásky Daniela
V76o50k50o63u80n 26V81l68a11d70i28m85i33r
Opravdu jednoduche, jen jeste vedet, co je to ta solcanka.
A hlavne dik za jine tema nez uprchlici ci norskem ukradene deti.
P88e71t68r 28Ř11e16h14a
Zeleninové ochucovadlo, viz: http://www.countrylife.cz/solcanka
R76a73d34k63a 43P26o92k86o72r27n30á
Konečně blog který potěšil lilek jsem nedávno ocenila v musace v Řecku, byla výborná a teď se jen chystám se ji pokusit udělat, aby nám chutnala jako tam.
J31a85r63a 95R98a54n84k
Lilek je po cely rok a tak ho mam dokonce i v zahrade, prodavaji se ruzne velikosti, i male kulicky tvrau tresni, ktere jsou z Jihovychodni Asie a pouzivaji se hlavne v indicke kuchyni, do curry.
Kdyz mam hosty delam dopredu dip Baba Ganous je zde recept od J. Olivera, ktery je jednoduchy, jinak ja ho rozkrojim po delce, vydlabu, smicham treba s fetou a ruznymi dalsimi, pokud nejite maso, tak i tofu je dobre a hlavne spoustu cesneku a zapeci se syrem. Je dobre nejdrive posolit a nechat vyplakat.
P38e92t91r 48Ř97e49h49a
Už se na to těším. A věřím, že to potěší i ženu. A víte co? Udělám to rodině jako překvapení
J60i55t13k25a 86Š30t63a32n93c94l83o50v73á
Petře, lilek miluji a právě jste mě svým receptem inspiroval, díky
D29á50š79a 73S79t78á67r87k10o94v34á
Prima, to musí být dobrota, Petře, až se mi sbíhají sliny. Miluju takové rychlovky. Já teď mám takhle pizzu stokrát jinak (kupuju hotové těsto). Lilek také dělám zapečený. Lilek rozpůlíte napodél, osolíte a položíte na talířek (měl by se tak zbavit hořkosti). Mezitím si nakrájím cibulku (lze i žampiony) a nastrouhám libovolně sýra (já míchám nivu a cihlu) a dám vařit vodu. Pak si dám na pařák půlky lilku, aby se odseparovala "střídka" od slupky, kterou potřebuji kompletní. Pak už je to fofr, protože na pánvičku dám na olivový olej cibuli, na to případně žampiony, přidám na drobno nakrájený vnitřek lilku, nechám vyredukovat, osolím, opepřím. Mezitím si připravím slupky lilku do zapékací misky/pekáčku a naplním směsí z pánvičky a hodně zasypu sýrem. Nechám zapéct. Podávám s bramborem nebo jen tak.
P28e80t14r 13Ř70e63h48a
Uff, to na vás ženách obdivuji, že dokážete z hlavy vychrlit tak složitý recept-návod-postup. Ale slibuji, že si to vytisknu a napíšu, jak jsem uspěl. Mějte se hezky .
PS Myslíte, že nebude někomu vadit, že používám sluníčko?
- Počet článků 102
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 686x
Chci psát o tom, co prožívám, o lidech, které potkávám a o Bohu, kterého stále poznávám.
CMP mi postihla i paměť a zrak. Proto prosím o trpělivost s mým pravopisem, slovosledem a přeskakováním myšlenek.