Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zločinci se nevrací na místo činu

Miloš Zeman ani Andrej Babiš se nezúčastnili pietní vzpomínkové akce před budovou Českého rozhlasu za oběti srpnové invaze 68. a následných represí v 69. roce. Plně tak vyvrátili fake, že zločinec se na místo činu vždy vrací. 

Andreji Babišovi se nedivím, minulý rok tam byl a lidi na něj div neplivali. A dost možná, že stejného přijetí by se dočkal i Miloš Zeman. V takovém případě bych se na to vyflákl asi taky.

Ovšem nedivím se ani těm lidem. Památku obětí komunistické ideologie by přišli uctít bývalí komunisté. Spíše než cokoliv jiného by to připomínalo zdařilý skeč šprýmařů ze skupiny Monty Python. A tak se Andrej Babiš raději vyjádřil jen na sociální síti v tom smyslu, že za všechno mohly cizí mocnosti a pár konkrétních zrádců, Miloš Zeman se alibisticky ukryl za záchvat kašle a ČSSD zalezla klasicky pod stůl. Pietní akce se tedy nezúčastnil žádný vládní představitel. 

V době tragických událostí roku 1969, kdy do Čechů stříleli poturčení Češi, si to totiž Miloš Zeman s revoluční písní na rtech vykračoval na schůze KSČ. S nadsázkou se dá tedy říct, že přitom musel překračovat ještě krvácející mrtvoly, které pár minut před tím postříleli jeho spolusoudruzi ve zbrani. A ač se dnes zaklíná, že byl ze strany vyhozen pro nesouhlas s okupací, tím kdo to tvrdí je zatím pořád jen on sám. Nelze záhadně dohledat žádné rozhodnutí komise, vylučovací dopis, zápis ze schůze, nebo přímé svědky toho vykopáku na dlažbu. Spíše to vypadá, že byl ve své mstivosti a zbytnělém egu nebezpečný i pro otrlé soudruhy, a ti ho zavčas ze svých řad vykousali. Tak jako tak, jisté jsou jen dvě věci. A to, že do strany vstoupil právě v době, kdy se o komunistických zločinech mohlo svobodně mluvit a ti slušnější ze soudruhů KSČ naopak znechuceně opouštěli, a potom i to, že ze strany musel být vykopnut, protože ani po zjevných masakrech civilistů ji nehodlal z vlastní vůle opustit.

To Andrej Babiš naproti tomu vypadá, v ony kritické chvíle pro náš národ, jako andílek. V době, kdy rodná strana nechala střílet do lidí ostrými, si právě balil kufřík před cestou do Švýcarska, kam se jeho rodina prominentních komunistů právě přesouvala v rámci plnění nových revolučních úkolů ve jménu světlých zítřků. Z vděčnosti za šťastné dospívání v kapitalistickém ráji pak do KSČ vstoupil též, aby ji svou neochvějnou loajalitu tímto deklaroval. A slovenský Ústav paměti národa tvrdí, že deklaroval ještě více a horlivěji v přítmí kavárenských stolků při posouvání zpráv v tlustých obálkách směrem k naproti sedícímu příslušníkovi StB. 

A tím se dostáváme k schizofrenii dnešní doby a tragédii pro naši zem. V nejvyšších státních funkcích dřepí lidé ušpinění prasárnami bývalého režimu. Volí je tam početná skupina troglodytů, kteří stále věří tomu, že kdesi existuje země, kde zítra znamená již včera. A aby parodie byla dokonalá, u moci je svými hlasy zaštiťují komunisté v různých primitivních formách života. Ať už se jedná přímo o KSČM, nebo SPD, jejichž předseda prohlásil, že komunismus je nejdemokratičtější systém, který svět poznal, či ČSSD což jsou v podstatě light komunisté též.

Je paradoxem doby, že tito představitelé by se měli zúčastňovat pietních akcí za oběti komunistů, či oslavovat pád jejich diktatury v 89. roce. To by bylo, jako by plivali na hroby svých rodičů a přitom šlapali po hlavách sami sobě. A je smutným paradoxem naší doby, že kdyby vláda chtěla protlačit nějaký protikomunistický zákon, musela by jít o podporu škemrat po kolenou za komunisty. Ještě že máme éru sprostých lží jako vyjadřovacího prostředku, krumpáčského chování jako výraz svobodného projevu a amorálnosti a cynismu jako známku vlastního názoru. To nám tu situaci trochu zachraňuje. To se potom bývalý soudruh může vydávat za antikomunistu, bývalý StBák za demokrata a KSČM za normální moderní stranu nezatíženou minulostí.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/okupace-varsavska-smlouva-vyroci-srpen-1968-1969.A190821_095205_domaci_hmo

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/na-pietu-za-obeti-okupace-1968-nedorazil-premier-ani-zadny-ministr-40293872?seq-no=2&dop-ab-variant=6&source=article-detail

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/okamura-haji-komunismus.A121120_212117_domaci_jj

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Burian | středa 21.8.2019 17:13 | karma článku: 27,68 | přečteno: 635x
  • Další články autora

Petr Burian

Země opaků

Vše, za co bojovali, trpěli a umírali naši předkové, se nám splnilo. Máme blahobyt, rovnoprávnost a bezpečí. Mnozí lidé zadušení tak snadným životem, absencí nepřítele a překážek, se však rozhodli to zničit a vydat se cestou zpět.

15.7.2020 v 12:36 | Karma: 39,90 | Přečteno: 1865x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Zlepšení situace Romů

Pan Zdechovský napsal blog, v němž popisuje cestu ke zlepšení životních podmínek Romů, kteří se sami chtějí přičinit. A jako spousta podobných projektů i tento má stejnou charakteristiku: je přehršlí slov o tom proč, ale ne jak.

8.7.2020 v 17:00 | Karma: 39,93 | Přečteno: 1997x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Neberte nám černou, nepatří vám

Barvy a jejich názvy jsou společným vlastnictvím lidstva. Můžeme je sdílet, ovšem nikdo nemá právo si nárokovat výhradní rozhodování o používání té či oné barvy. Nikdo na ni nemá copyright. Ale přesně tohle se dnes děje. Bohužel.

6.7.2020 v 20:35 | Karma: 38,45 | Přečteno: 1341x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Babiš přiznal, že všechno dělá správně

Na Idnes dostal pan premiér prostor ke svému vyjádření. Jeho komentář s názvem Proč se dnes můžeme zadlužit, je prakticky souhrn toho, jak to všechny vlády před ním dělaly blbě a jak on to dělá všechno dobře.

2.7.2020 v 21:00 | Karma: 36,34 | Přečteno: 1373x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Příběh o rasismu

Kdybych byl Rom, mohl bych vám tady vystřihnout svůj příběh o rasismu na pokračovaní jako z partesu. A kdybych byl ještě k tomu matka samoživitelka, protkal bych ho takovou nebetyčnou diskriminací, že by jedno oko nezůstalo suché.

28.6.2020 v 12:58 | Karma: 42,72 | Přečteno: 2154x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Student vyhrožoval své škole ve Strakonicích, pak se sám přihlásil policii

22. května 2024  13:08

Policisté dnes zasahovali u jedné ze strakonických středních škol, kde podle jejich sdělení místní...

Poslanci schválili zkrácení doby oddlužení z pěti let na tři roky

22. května 2024  5:55,  aktualizováno 

Přímý přenos Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky, nejen pro...

Češi začali stavět mikrobyty. Paradoxně mohou prohloubit krizi bydlení

22. května 2024

Premium Češi stále častěji řeší, kde bydlet, když je to tak nedostupné. Velký byt je luxus, zájemci proto...

Soud odmítl propustit silničního piráta. Ve vězení se opil „šťávou z ovoce“

22. května 2024  12:51

Karlovarský soud zamítl žádost silničního piráta Miroslava Štíbra, který žádal o podmíněné...

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...

  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1796x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik