Z cizího krev neteče

Piráti přišli s další převratnou levičáckou myšlenkou. A sice, že majitelé neobývaných bytů zaplatí extra turbo daň. Nutno přiznat, že okrádání těch co něco mají, posunuli tímto na vyšší úroveň. Stejně tak i proletářskou závist.

Záměrem Pirátů bylo šmírovat byty skrze elektroměry a ten, který nesplňuje důvěryhodnou spotřebu, by byl extra zdaněný. Takové to: "táto, až pojedeš okolo s dětmi na koupaliště, nezapomeň ve starém bytě pustit přímotop. Přeci nebudeme zbůhdarma platit vyšší daň".

https://www.idnes.cz/praha/zpravy/praha-prazdne-byty-dan-elektromery-bydleni-pirati-pospisil.A190329_094914_praha-zpravy_nuc

Je naprosto jedno, jakou zhovadilou výmluvou by se ona separé zlodějina zdůvodnila. Zde je to prý vyšší potřeba bytů k pronájmu v Praze. Ale už zarážející je argument pro: mnozí majitelé ve svých bytech nebydlí a mají je jen jako investici. Chápete tu drzost? Tak Olda s Máňou nemají ani na párek k večeři pro své čtyři děti a ze studu se před nimi schovávají po barech za velkými sklenicemi drinků, a tady si nějakej hejhula koupí klidně celej vlastní byt a přitom ho vůbec ani nepotřebuje!

Problém je v tom, že Piráti se zavázali v předvolební kašpařici mimo jiné i k tomu, že vyřeší nedostatek volných bytů v Praze. Mohli si vybrat jiný sociálně uměle palčivý problém, plejáda byla široká. Od zpřísníme poskytování hypoték, čímž snížíme zadlužování obyvatel, přes uvolníme poskytování hypoték, čímž zpřístupníme lidem dostupnější bydlení, až po zlikvidujeme obchodníky s chudobou, odkoupíme od nich ubytovny a proděláme na tom všichni kalhoty. Možnosti byly, dnešní doba je protichůdnými pseudoproblémy přímo těhotná. Ale oni si vybrali zrovínka tohle. A co teď s tím? Každému je jasné, že tihle liberální socialisti (a Piráti nic jiného nejsou), nemůžou řešit problém větší než je dvojí ceník v nějakém kiosku. A vědí to i oni. Proto přišli s osvědčeným levičáckým nápadem: hodíme to na hrb jinému! Konkrétně majitelům bytů. Buď ať bydlení uvolní, anebo cálují. Pak to prohlásíme za náš pronikavý úspěch a ještě se na tom napakujem!

Pro neznalé vysvětlím co je to daň z nemovitosti, skrze níž chtěli Piráti majitele bytů vydírat. To si za zdaněné peníze ze zdaněné práce koupíte nemovitost, zaplatíte z toho obchodu daň a když už ji takto třikrát zdaněnou vlastníte, platíte daň za to, že jí vůbec vlastníte. Tedy daň z drzosti. Ty peníze pak náleží obci, v jejíž lokalitě se ona drahá stavbička nachází.

Nebudu tady řešit problémy, které by na sebe tato inovátorská hovadina nabalila. Jako např. jak zjistit, jestli bydlící není dlouhodobě na dovolené, služebně v cizině, v nemocnici, či jestli byt nedrží pro dceru, která se příští rok vdává. A proč jenom v Praze, a kdy přijdou na řadu Strakonice, prázdné garáže, stodoly a nepoužívaná auta. A jak může zastupitelstvo změnit zákon, když není parlamentem. A v neposlední řadě je divné, že Pirátům není divné, že by někdo dobrovolně nechal ležet volný byt k pronájmu a přicházel tak o vlastní peníze. Možná bude na vině nový občanský zákoník, který obsahuje nebývalá práva nájemníků a taky fakt, že takového neplatiče dlužníka nemůžete z vlastního bytu vyhodit ani po roce. A ještě jste mu povinni platit energie!

Koneckonců se sami Piráti po ostré kritice do bezvědomí od své myšlenky distancují. Nyní říkají, že to byl jen takový myšlenkový nástřel, zkouška ohněm diskuze, pruba. Asi tak, jako když vám po setmění někdo obchází auto a zkouší kliky, jestli je zamčené. Taky tím nic zlého nemyslí. Prostě to jen zkouší.

Jen mi je záhadou, proč chtějí zase levičáci páchat dobro za cizí peníze. Proč tu myšlenku neobrátili: kdo v Praze pronajímá nemovitost k bydlení cizímu člověku, bude osvobozen od daně z nemovitosti. To už by logiku mělo, protože to by byla pobídka za určitou myšlenkou. Namísto represe. Jenže pak by možná radní dopadli jako ti z překvapených Němců, kteří se velkodušně zaručili za konkrétní migranty. A pak jim na základě toho přišla složenka s vyúčtováním za stravu a byt takového návštěvníka lepších zítřků. Protože páchat dobro, holenkové, to vždycky stojí peníze. A naučte se už konečně, že i ty vaše.

Autor: Petr Burian | pátek 5.4.2019 18:49 | karma článku: 46,32 | přečteno: 7350x
  • Další články autora

Petr Burian

Země opaků

15.7.2020 v 12:36 | Karma: 39,90

Petr Burian

Zlepšení situace Romů

8.7.2020 v 17:00 | Karma: 39,93

Petr Burian

Neberte nám černou, nepatří vám

6.7.2020 v 20:35 | Karma: 38,45

Petr Burian

Příběh o rasismu

28.6.2020 v 12:58 | Karma: 42,72