Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IK

Nápad Pirátů s extra zdaněním neobývaných bytů mi přišel podobný, jako"hospodaření" s bytovým fondem za komunistů. Ty doby, kdy lidem s "nadměrnými metry" (rozuměj s bytem nebo domkem, kde se netísnili jako sardinky) prostě přidělili nájemníka za nájemné, které nepokrylo ani cenu vody na mytí pošlapaných schodů, už osobně nepamatuji. Ale doby, kdy nešťastní dědici domku po pratetě nemohli onu nemovitost prodat dychtivým chalupářům, protože předseda národního výboru jí odmítal vyjmout z bytového fondu. To bylo dost neštěstí, protože zatímco po objektech pro rekreační účely byl obrovský hlad, o bydlení v rozdrchané chalupě bez kanalizace, dva kilometry od nejbližší zastávky hromadné dopravy, nikdo nestál.

Třeba se Piráti poinspirují a začnou bydlícím vnucovat nájemníky, když to Zeleným nevyšlo s nápadem legalizovat krádeže nevyužívaných nemovitostí.

0 0
možnosti
JC

Myslím, že už berou zpátečku.

0 0
možnosti
PB

Ano, už tvrdí, že to takhle neřekli, nemysleli, ne tak přímo.

0 0
možnosti
ZD

Perfektní článek. Děkuji.

6 0
možnosti
MV

Jak uz zde mnozi napsali: cesta vede k uprave NOZ, kde majitele budou mit stejna prava jako najemci. Urcite hodne z nich uz byty prazdne nenecha.

2 0
možnosti
ZD

Za NOZ dlouho vehementně bojoval pan Pospíšil a přesně tyto "rozhodující momenty" na jeho obranu vyzdvihoval. Posílení práv společného majetku (společenství, družstva) a další potřebné věci. Jak to dopadlo zjišťujeme všichni.

0 0
možnosti
PR

Od Pirátů obecně a od Hřiba speciálně se dá čekat cokoli, pokud jde o ochranu soukromého majetku. Jejich podpora fetek z Kliniky, které obsadily nemovitost, protože v ní nikdo nebydlí a neudržuje, mluví za všechno.

11 0
možnosti
PB

Ano, souhlasím.

0 0
možnosti
PV

Dobře napsáno ;-D Sice lež od začátku až do konce, ale OK. Jediné co piráti chteli bylo zjistit přibližně počet prázdných bytů v Praze. Data měla být anonymní. Zbytek o tom zdanění je fake news od Pospíšila a podobných, co na tom honem honili politické body. Neslyšel jsem jediného piráta říct něco o téhle formě zdanění. Pouze Hřib hovořil o myšlence, že by se se zisku z pronajímání nemusela platit daň z příjmu, jako o možné pobídce.

3 6
možnosti
PB

Po zadání odkazu do googlu: Piráti chtějí daň z prázdných bytů, mi vyjelo několik stránek odkazů snad naprosto všech známých serverů, které tvrdí to co já v blogu. Navíc to bylo slyšet i ve všech zprávách v TV. Asi účelovka, ne? Takže povídejte, jaké další spiknutí celonárodního formátu ještě Piráty trápí?

6 0
možnosti
VZ

Ach bože. Další výlev rádoby pravičáctví, které si ovšem v reálu nevidí na špičku vlastního nosu a neuvědomuje si, kam tenhle vývoj nutně směřuje. Aktuální situace v Berlíně je pořád pouze slabým odvarem toho, kam se věci mohou zvrtnout. A stačí na to jedny volby, jako když se to onehdy ve 46. naházelo komunistům.

0 0
možnosti
PB

Evidentně jste nepochopil z mého blogu ani zbla, ale vzhledem k tomu, co píšete o volbách v 46. roce, se tomu ani nedivím.

Takže vězte, že já nikde nepíšu nic o tom, že ta situace není taková, ani, že se může dále prohlubovat. Já odmítám, aby řešení bylo házeno na hrb majitelům bytů a to ještě represivní formou. Tohle se má a dá řešit systémově a to prostřednictvím pobídek, uvolněním developerského prostředí, či vlastní (státní, obecní) výstavbou apod.

V Berlíně pár komunistů dělá zlodějskou revoluci zespodu, v 46. ji komunisté pomocí lží, vydírání, zastrašování a machinací s volebním systémem dělali shora.

4 1
možnosti
LH

Ono by úplně stačilo stopnout cizí kapitál pro náš trh s nemovitostmi k bydlení.

1 1
možnosti
VZ

Minimálně tím začít. Aby si tady rusáci, ukáčka, balkánci a další neulívali nakradené peníze v podobě "investičních" bytů.

1 1
možnosti
LH

Jednoznačně karma.

Teď se pirátí v Berlíně, vyvlastňování bytů

1 0
možnosti
PB

Tohle je výborný. Z diskuze pod článkem o demonstraci v Berlíně:

Hřibe, ty elektroměre, sleduj to, tihle jsou o parník před tebou ;-D

1 0
možnosti
Foto

Prosím vás, diskutující, přestaňte lamentovat a navrhněte někdo rozumné a realizovatelné řešení. Jinak je tato diskuse na nic, jako ostatně většina všech. :-)

0 0
možnosti
PB

Řešení čeho? Toho, že úředníci přeregulovali trh s nemovitostmi a výstavbou? Řešení toho, že někdo se drží v Praze zuby nehty a pak kvílí, že tam není kde bydlet? Řešení toho, že se nám kamsi ztrácejí miliardy (třeba těch vysněných 18 z EET) a ty pak státu chybí na výstavbu startovacích bytů? A tak si to aspoň stát kompenzuje tím, že neustále plive na majitele ubytoven, uráží je a šikanuje.

Problém je v drahém, byrokratickém a nenažraném státě. Protože normální je to, že kde je poptávka, tam je i nabídka.

2 1
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1796x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik