Už se zase smí říkat pravda?

Anebo pořád ne? Trochu v tom tápu. Andreas Heusch, předseda správního soudu v Düsseldorfu řekl o migraci otevřeně to, co mnozí realisté tvrdí a tvrdili už před 3 roky. V minulosti jim za to byly mazány účty a roztrhán rodný list.

Prakticky řekl zhruba toto: v případě běženců nejde primárně o uprchlíky (ti jsou v menšině), nýbrž o migranty za lepším. O žádnou spásu holých životů se nejedná, míří tam, kde jsou nejvyšší sociální dávky. A to dost cílevědomě. Ze zákonů hostitelské země si nic nedělají, ze soudních rozhodnutí o zamítnutí mají jundu. Z toho vyplývá, že hlavní myšlenkou jejich migrace není pokora, respekt, vděčnost a úsilí naučit se jazyk, pracovat a zařadit se. Na tiché a vystrašené uprchlíky s plamínkem naděje v pohaslých očích tedy můžeme konečně po třech letech definitivně zapomenout.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/nemecko-eu-azyl-pravo-soud-migrace.A190314_195347_zahranicni_luka

Aby ve své otevřenosti nepřepnul strunu, vyhnul se předseda soudu takovým drobnostem, jako je očividně vyšší počet žádostí o azyl než samotných příchozích (více identit), to prý bude asi tím, že ony černé duše pocházejí z EU. Lhaní u žádostí o azyl o svém původu, věku a důvodech migrace, což bylo mnohokrát prokázáno a podílu různých neziskovek na tomhle výnosném byznysu s lidským masem. Tady zmínil jen praktiky církví, které si z udělování soukromých azylů udělaly zákon nad zákonem. Samotný důvod masové migrace nevidí v úsloví "hloupý kdo dává, hloupější kdo nebere", nýbrž prý v přelidňování Afriky. Trochu mu přitom unikl ten fakt, že Evropa má téměř dvakrát tak vyšší hustotu obyvatel než černý kontinent. Ale to je detail.

A.Heusch také opatrně vyvrátil okřídlené zvolání "to zvládneme", suchým konstatováním, že "to nezvládáme". Pokroucení a pošlapání tehdejších migračních zákonů EU Německem zhodnotil jako že "nic tu nefunguje". Projednávání a udělování azylů, zamítání, vyhoštění a koneckonců i respekt ze strany žadatelů. Zkrátka že v tom mají Němci brajgl jako v ruském lunaparku. Jeho kolegyně, místopředsedkyně soudu Nicola Haderleinová  zase zkritizovala Spolkový úřad pro migraci a uprchlíky, sídlící v bývalých kasárnách SS v Norimberku, že dělá prd. Nepomáhá, neřeší a přestože nabral hafo nových úředníků, stále jen kvoká.

No uvidíme, jak se to s tou otevřeností a pojmenováváním věcí pravými jmény nakonec hne kupředu. Zatím je jisté jen to, že takhle otevřeně jako pan předseda to napsat na sociálních sítích obyčejný smrtelník, bude mu presto smazán účet. Protože úřad pro potírání šíření nenávisti v Německu funguje, díkybohu, bezchybně a svižně. Tak aspoň něco že jim tam funguje. Máme se pořád co učit.

 

Autor: Petr Burian | neděle 24.3.2019 14:55 | karma článku: 41,70 | přečteno: 2043x
  • Další články autora

Petr Burian

Země opaků

15.7.2020 v 12:36 | Karma: 39,90

Petr Burian

Zlepšení situace Romů

8.7.2020 v 17:00 | Karma: 39,93

Petr Burian

Neberte nám černou, nepatří vám

6.7.2020 v 20:35 | Karma: 38,45

Petr Burian

Příběh o rasismu

28.6.2020 v 12:58 | Karma: 42,72