Kulturní eurotradice

Na novinové titulky typu: V xxx zaútočil nožem (autem, samopalem, dosaďte si sami) na lidi. Po útoku zůstalo šest (patnáct, dvacet, dosaďte si sami) mrtvých... si už zvykáme, jako na nekuřácké nonstop putyky plné maminek s dětmi.

Zvykáme si na ně jako na titulky Meteorologové varují! ...že se na podzim ochladí. No schválně, kdy jste naposledy četli: Meteorologové předpovídají? Ne, oni vždy jen VARUJÍ. Že v červenci bude horko, v únoru mráz a v noci tma.

A tak stejně si zvykáme na obdobná nesmyslná klišé. Jako například: útočník při akci křičel Alláh akbar. Motiv činu je nejasný a policie ho vyšetřuje.

Policii nevadí, že ze sebe dělá obecního Pepka Vyskočilů, hlavní je korektnost a profesionální přístup. Brzy se možná dočkáme i tiskového prohlášení mluvčí hasičů ve stylu: 

"Dům vyhořel do základů, a to i přes včasný zásah dvou hasičských sborů."

"Dá se předpokládat, že příčinou požáru byl oheň?"

"To je zatím v šetření, ale ani tuto možnost nevylučujeme!"

A brzy se možná dočkáme i takového novinového článku:

Z prohlášení policie:

Nevíme kdo spáchal nevíme co, ani nevíme proč. Počet mrtvých se odhaduje na devět, deset, možná i více. Náboženský a teroristický motiv byl vyloučen tři dny před útokem. Mluvčí policie varuje před hysterií, strachem a nenávistnými projevy: "Nemáme právo házet všechny do jednoho pytle. Tedy mimo těch mrtvých," uvedla doslova.

 

Před čtvrt stoletím si unijní vládci dali nelehký úkol, a sice to, vymazat národní kulturní specifika a celou EU obléci do jednotných školních oblečků. Nutno přiznat, že se jim to z 80% zdařilo. Zákaz národních specialit podle názvu i složení, zákaz Made in Já a místo toho máte na výrobku Made in My, zákaz ohřívat guláš, používat žárovky a vysavače, zákaz všech zákazů mimo těch z EU.

"Hele Fando, my letos byli v Itálii a byla to bomba. Snědí prodejci kebabu, všude modrá elektroauta, svazečky mrkve jedné velikosti a z dáli muezzin hlásil přesný čas. Sklenka eurovína za dvě eura. A co vy?"

"Hele, my byli ve Francii a tam to byla taky samá bomba. Snědí prodejci kebabu, všude modrá elektroauta, svazečky mrkve jedné velikosti a z dáli muezzin hlásil přesný čas. Sklenka eurovína za dvě eura. A kam pojedete příště?"

"No stará chce do Španělska."

"Jó, tam je to prý taky bomba."

Jak říkám, na 80%. Najdou se i kverulanti. Můžeš Angličanovi zakázat kouřit v hospodě, ale nikdy mu nesahej na doubledeckery, červené telefonní budky a černé taxíky z 50tých let. To tě potom kopne přes kanál jak vyoranou euromyš. 

A potom ta nešťastná V4. Ne a ne se civilizovat a začlenit. A tak zatím co z celé Evropy přicházejí povzbudivé zprávy o tom, jak se všichni semkávají, nenechají se zastrašit a v mysli jsou s pozůstalými obětí, u nás pořád jenom meteorologové varují, že od Buchlova to fouká.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Burian | neděle 20.8.2017 14:55 | karma článku: 29,85 | přečteno: 563x
  • Další články autora

Petr Burian

Země opaků

15.7.2020 v 12:36 | Karma: 39,90

Petr Burian

Zlepšení situace Romů

8.7.2020 v 17:00 | Karma: 39,93

Petr Burian

Neberte nám černou, nepatří vám

6.7.2020 v 20:35 | Karma: 38,45

Petr Burian

Příběh o rasismu

28.6.2020 v 12:58 | Karma: 42,72