Další výhra ekologistů

Ekologističtí deprivanti opět vítězí. Zástupci 13 vlád v Paříži, samozřejmě jménem Vyššího Dobra, zaperlili.

Podle článku Klasická auta mají skončit, uveřejněného na tomto serveru, nám zase soudruzi budou diktovat, co si smíme nebo nesmíme koupit. Samozřejmě jménem vyššího dobra. Nekonkurenceschopné elektromobily (vyšší cena, omezený dojezd) uměle vytlačí automobily s klasickými spalovacími motory, ať to stojí, co to stojí.   Včetně lidských životů. Ve Střední Evropě, poměrně hustě zalidněné a i lépe pokryté signály mobilních sítí nám takové nebezpečí zřejmě nehrozí, ale představte si následující scénář. Vyrazíte v USA, Kanadě nebo v Austrálii na cestu pustinou, kde po několik dní skutečně nepotkáte ani živáčka a kde Váš mobil nezachytí signál. Dojde Vám šťáva. Nabíjecí stanice široko daleko nikde. Mobilní telefon k nepoužití. V klasickém automobilu byste doplnili nádrž palivem z kanystru a dojeli do civilizace. V elektromobilu zůstanete stát a umrznete (Kanada, část USA v zimě) nebo bídně uhynete žízní (Austrálie, část USA v létě). Může Vás ovšem potěšit fakt, že automobilová doprava, která je zdrojem pouhých 0,2% celosvětových emisí oxidu uhličitého, je díky Vašemu elektromobilu o něco čistší. To, že více než 60% celosvětové produkce elektrické energie se vyrábí spalováním hnědého uhlí (další nemalé procento zdrojů využívá černé uhlí, těžké topné oleje či mazut), a že Váš elektromobil tedy ve skutečnosti jezdí převážně na uhlí/ropu a přeneseně produkuje výrazné množství oxidu uhličitého, oxidu siřičitého, kouře, sazí, karcinogenních prachových částic a dalších kontaminantů, je přece vedlejší. Zanedbatelná je zřejmě také energetická a transportní náročnost na výrobu vlastních akumulátorů, kterými jsou elektromobily vyrobeny a emisní/ekologická stopa celého procesu od těžby a transportu surovin až po montáž do hotového výrobku do elektromobilu.

A tak dál jménem ochrany klimatu ničme klima. Ve jménu ochrany života hubme život.

P.S. Všimněte si, že mezi signatáři tohoto nesmyslu není federální vláda USA, ale jednotlivé státy Unie, které mají vlastní legislativu, která se stát od státu liší. Různou mírou levičácko-populistické, liberální, konzervativní idiocie.

Na pařížské konferenci OSN o klimatických změnách COP21 se třináct zemí přihlásilo k ambicióznímu plánu, že do roku 2050 úplně omezí prodej aut se spalovacími motory.  Vlády Británie, Nizozemska, Německa, Norska, Quebecu, Kalifornie, Rhode Island, Connecticut, Maryland, Massachusetts, New York, Oregon a Vermont tak podepsaly, že budou usilovat, aby všechny prodávané vozy byly co nejrychleji a nejpozději v roce 2050 bezemisní. To přeneseně znamená elektrické a případně vodíkové vozy.Zdroj: http://auto.idnes.cz/elektromobily-dohoda-zev-omezeni-emisi-fc1-/automoto.aspx?c=A151211_125454_automoto_fdv 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Nevěčný | neděle 13.12.2015 7:00 | karma článku: 25,54 | přečteno: 557x
  • Další články autora

Petr Nevěčný

Zbabělci

23.5.2017 v 23:31 | Karma: 0

Petr Nevěčný

? Čou ke zdi

31.3.2017 v 10:00 | Karma: 19,44

Petr Nevěčný

P*čou ke zdi

31.3.2017 v 0:29 | Karma: 30,12

Petr Nevěčný

Švábi, rusi a rusci

30.3.2017 v 3:56 | Karma: 11,40