Obušku z pytle ven aneb podivné schůzky a náhody.

Jou náhody a NÁHODY. Potkají se cestou dva kamarádi náhodou a zajdou do hospody na jedno pěnivé. Dají si dva aktivní činitelé z opačných stranických táborů schůzku a na ní řeší cosi, co při vysvětlování zahalí do nesmyslných blábolů. NÁHODA? 

Z naší, byť krátkodobé politické paměti, ještě nevymizely schůzky a náhody typu Bamberk a Lité olovo. Nemohly vymizet, protože jejich technika s návratem pana ing. Miloše Zemana na politickou scénu opět ožívá. Sešel se pan ing. Tomáš Hrdlička z ODS s členem volebního týmu Miloše Zemana Martinem Nejedlým.

Pan ing. Tomáš Hrdlička je takový zvláštní člen ODS. Například  v květnu 2010, asi 14 dní před parlamentními volbami nepřímo potvrdil, že patří mezi  "mozkové struktury" Věcí veřejných. Tajně a dokonce bez pověření vedení ODS se účastnil jednání mezi volebním manažerem ČSSD Jaroslavem Tvrdíkem a hlavním sponzorem Věcí veřejných Vítem Bártou. Obsahem jednání byly podmínky povolební spolupráce těchto dvou stran. No, tu máš čerte kropáč. 

V ODS se řadí k odpůrcům premiéra Petra Nečase a je příznivcem Václava Klause. Po Zemanově vítězství začal prosazovat, aby ODS svolala mimořádný kongres a zvolila nové vedení.

Pan Martin Nejedlý je také figura nejasná. Bývalý profesionální volejbalista, snad VŠ student, podnikatel, mimo jiné jednatel firmy LUKOIL Aviation Czech, s.r.o. Člen SPOZ, v roce 2010 zvolen jejím místopředsedou pro ekonomiku, člen volebního štábu prezidentské kampaně Miloše Zemana.

Tak jednu stranu rovnice (nebo nerovnosti) známe. A nyní druhou.

Pan ing. Miloš Zeman, t.č. nasupující prezident České republiky, rozvířil povolební politickou scénu svým vyjádřením o odchodu současné vlády. Tedy nic proti tomu, chyb udělala požehnaně. Ale v zápětí svou přímou účast na tomto kroku odmítá slovy, že není sebevrah. Tedy nadhoz a nyní jen koukám jak se to hemží? Ale to není Zemanův styl.

Pak přijde ona schůzka, prý kvůli benzinovým pumpám. No věř tomu česká duše, naivní a dětská.

Zapadla by tato schůzka, kdyby se nedělo dál.

Var v ODS podpořil i dopis buňky ODS Praha 10 domovského to sídla pana ing. T. Hrdličky. Dopis je silně kritický k existenci Nečasovy vlády a vyzývá k řešení situace. A jeho autor? Není do této doby tisku znám.

Znovu zdůrazňuji, že situaci posuzuji jako nestranný pozorovatel. Nejsem příznivcem ani jediného aktéra této rozehrávající se kauzy. Co mi tedy vadí?

Vadí mi pokrytectví toho jednání, kdy zemanovci mají jakousi vizi, ale nejsou schopni pro tuto vizi nést kůži na trh. A tak si zjednají, stejně jako kdysi ČSSD za dob svého předsedy ing. Miloše Zemana.

Vadí mi nebezpečí, které takové zákulisní jednání navozuje. Vzniká atmosféra strachu a deziluze, ve které se dobře pohybují takoví Hrdličkové, Nejedlí, Bartáci a další. 

Domníval jsem se, že rok ´89 učinil konec takové politice. Jak bláhový jsem byl.   

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Martin Matějka | neděle 10.2.2013 9:07 | karma článku: 16,75 | přečteno: 684x
  • Další články autora

Petr Martin Matějka

Tak se zase blíží volby

20.10.2013 v 2:02 | Karma: 13,56

Petr Martin Matějka

Mravní princip

10.8.2013 v 15:43 | Karma: 17,69