Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zápisník zuřivého Sparťana: A jestli vyletíme z Evropy, bude se počítat i Bolka.

Sparta má za sebou vážně divný týden. Skoro suverénní poločas v poháru proti Turkovi, tři fíky do boleslavský brány a konečně trefa i pro Kozáka. Ale z toho všeho rezultuje jeden bodík a šest banánů v naší síti. Takže nic moc. 

Po povinné výhře nad starkovcema přijel na Letnou trošku zvučnější soupeř. Z těch, který jsme mohli vyfasovat do třetího předkola Evropský ligy, ten nejmíň žádaný. Ačkoliv si o turecký lize můžeme myslet co chceme, pro mezinárodně ostřílený borce je to furt zajímavá destinace, kde si můžou vydělat tučný prachy. Takže se soupisky tureckých klubů hemžejí docela zajímavýma jménama. 

Naší výhodou mělo bejt, že Trabzon nebude rozehranej. Trošku zvláštní výhoda, kterou uznáváme asi jenom v našich luzích a hájích. Turci sehráli v přípravě několik slušných zápasů a to s rozhodně kvalitnějšíma klubama než my. Takže určitě fotbal hrát nezapomněli. Jo, je fakt, že nové posily ještě nemusejí být tak sehraný s ostatníma, ale i tahle naše "výhoda" v mejch očích padá, když uvážíme odkud se ty posily rekrutujou. Když někdo hraje Premiere League, tak asi moc času k sehrání nepotřebuje. Zvlášť, když boháči z Trabzonsporu kupujou hotový hráče.

Přesto jsme na prázdný Letný zažili snový poločas. Presink, náběhy, centry, hra v pohybu. To muselo být pro fandy téměř božský spočinutí. Takhle chceme naší Spartičku vidět hrát! Jo, bylo to fajn. Škoda jen, že máme neustále problémy......skoro se vším důležitým.

Předně se střílením gólů. Zatím nemáme žádnýho super snajpra, jako byl svýho času Sigi nebo Lafata. Takovýho ještě hledáme a nebo ho máme mezi zraněnýma. Tetteh, při vší úctě k němu, neumí věci před brankou řešit (a bůh ví, jestli se to někdy naučí), Kozák to umí, ale zoufale mu to tam nepadá (snad jeho gól proti Bolce nebude ta pověstná vlaštovka, co jaro nedělá). Tak si vyber. Pro Jílka docela prekérka a trh vybrakovaný. Není divu, že se pak až moc musí spoléhat na Kangu, kterýmu s každým zápasem v roli nepostradatelnýho opět roste ego, což může vést později k problémům. Abychom si rozuměli, Kanga je nepostradatelný a to je, podle některých, kámen úrazu. Prostě Kangič je Sparta a když nezahraje on, nezahraje ani ta.

A tím se dostávám ke konci zápasu s Turkem. Na rozdíl od Jílka jsem druhý poločas už nic světobornýho neviděl. Teda kromě Kangova gólu. Fotbal nudil, Trabzon malinko šlápnul na plyn, naše černá perla se vytratila a rázem bylo po našem skvělém týmu z prvního poločasu. Ne že bych úplně očekával, že Turci vyrovnají, ale o ten jeden gól jsme si koledovali. A on přišel. A s ním i vyrovnání. A přihlížejícímu sparťanskýmu vedení naskočily kyselý ksichty. No bodejť by ne. Jet s výsledkem 2:2 do Turecka není nic, co by se dalo nazvat komfortní pozicí. I když to vysmátý Hašek prezentoval úplně jinak. Jenže, když máš obranu jakou máš.......

Pomocí oslího můstku k neděli v Boleslavi. Jo, zápas na naši ligu výborný. Nasazení, góly, návštěva. Jen po jeho konci na naší straně protažený obličeje a nula bodů. A to jsme dali tři góly! A trefil se i Kozák! A je nám to stejně prd platný. Bolka nám nasypala čtyři trefy do kožichu a gólem v nastavení nás dokonale ztrapnila. Jo, když máš obranu jakou máš.......tak můžeš dát gólů třeba sedm, ale když jich osm dostaneš, stejně prohraješ. Máme druhou nejhorší obranu v lize (!) a naším nejlepším střelcem je záložník. To mě nenaplňuje optimismem. 

Naše obrana je už dlouholetým evergreenem. Žádný trenér tenhle problém nedokázal zatím vyřešit. Ani Jílek. Zatím jen s obranou nesmyslně točil skoro v každým zápase. Jo, příprava byla krátká. To je fakt. Ale složení obrany v přípravě vypadalo stabilně. Jenže to vzalo za svý, jakmile jsme rupli se Slováckem. Trenér obranu nepodržel a od tý doby s ní veksloval. A veksluje dál. Po trapasu v Bolce oznámil možný změny v jejím složení. Takže ani levý obránce Costa nemá na stoperu svý jistý. Možná tam teď Jílek zkusí mladýho Krejčího. Nebo Kozáka, když góly nedává, možná by je dobře bránil. Osobně si myslím, že ani to nepomůže. Holt obránci se nám nějak nedaří, ani nakupovat.

Jo a s tím jedeme do Turecka. Při současným stavu naší obrany bych jenom řekl: Pán Bůh s námi a vše zlé pryč. A jestli ani to nehelfne, pak jsem zvědavý na důvěru sparťanskýho vedení v Jílkovi schopnosti.

A takhle to vidím já. Mějte hezkej tejden.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Horký | pondělí 12.8.2019 16:02 | karma článku: 16,51 | přečteno: 471x
  • Další články autora

Petr Horký

Radnice v Německu chce vystěhovat nájemníky, aby měla ubytování pro uprchlíky!

Radnice v jihoněmeckém Lörrachu vypověděla smlouvy nájemníkům městských bytů kvůli ubytování ukrajinských uprchlíků. Počínání představitelů města vzbudilo velkou nevoli a mediální humbuk. Město si však i přesto stojí na svém.

24.2.2023 v 12:09 | Karma: 16,65 | Přečteno: 324x | Diskuse

Petr Horký

Úsměvy bezzubých mužů

Začal se viklat. Kdo? No zub přece. To jeho viklání mi hrůzu nahání. Co bude se mnou, co bude s ním?Zmizí navěky? Po těch desítkách společných let? Nikdy s ním nebylo trápení a teď tohle! A jak s tím mám žít já?

25.3.2022 v 19:23 | Karma: 15,81 | Přečteno: 500x | Diskuse| Společnost

Petr Horký

Udělejme tečku! Ale za čím? Za blbostí....za svobodou?

Čísla nám rostou. Dánsko opět zavedlo již zrušená opatření, Holandsko vyhlásilo částečný lockdown, Rakousko je zemí jen pro očkované a uzdravené. Znovu se vyhlašují rizikové země a posílá se do karantény. Vítejte, podzim 2021.

14.11.2021 v 23:30 | Karma: 32,05 | Přečteno: 905x | Diskuse| Společnost

Petr Horký

Děvčata sorry, jsem prasák, ale léčím se!

Jiří Hošek, zástupce šéfredaktora Seznam zprávy, novinář, spisovatel, reportér, komentátor, inteligent a prasák, úpěnlivě hledající pomoc a pochopení.

19.10.2021 v 20:00 | Karma: 39,19 | Přečteno: 7452x | Diskuse| Společnost

Petr Horký

Pohledem zuřivého Sparťana: Boj nesmiřitelných. A nastává doba sparťanská?

Nedělní derby pražských "S" ukončilo jednu sérii a přerušilo jednu tradici. Vrbův vítězný svetr konečně po dlouhých pěti a půl letech porazil Slávii a na pár okamžiků tak zahanbil Trpišovského 54x neporaženou bejsbólku.

6.10.2021 v 11:53 | Karma: 13,78 | Přečteno: 379x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Do Gazy dorazily po americkém provizorním molu první kamiony s pomocí

17. května 2024  11:12

Do Pásma Gazy se ráno dostaly první dodávky humanitární pomocí přes provizorní molo, které tam ve...

Muž ve Francii se pokusil podpálit synagogu, policisté ho zastřelili

17. května 2024  9:50,  aktualizováno  11:11

Policie v Rouenu na severu Francie v pátek ráno zastřelila muže, který se pokoušel podpálit...

Opilý muž si ohříval jídlo a usnul. Policisté se do bytu dostali beranidlem

17. května 2024  11:06

Dramatickou službu měli dva ostravští policisté. Beranidlem se museli dostat do bytu v obvodu...

Útěk splašeného koně mezi diváky na dostizích vyšetřuje policie jako nedbalost

17. května 2024  11:02

Incident z minulého týdne, při kterém v diváckém prostoru dostihového závodiště v Pardubicích...

  • Počet článků 131
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 856x
Vypsat se ze všeho. Posadit se, popřemýšlet, zformulovat a psát,psát,psát!

Seznam rubrik