Kdo nejde s námi, jde proti nám!

Praxe politiky už dávno překonala úzkoprsé teoretické mantinely, což vyžaduje změnu obsahu některých omšelých frází a klíčových zásad. Níže jsou uvedeny návrhy některých změn. Prosím případné čtenáře, aby je svými postřehy upřesnili nebo rozhojnili. Předem za to děkuji.

1.Politik ztratil šanci splnit předvolební sliby, tímpádem smí slíbit cokoli.

2.Politici jsou nuceni předstírat morální střety, aby zastřeli nemorálnost politiky.

3.Politika už nedokáže být posláním, takže slouží aspoň k ukojení ctižádosti, hmotnému zabezpečení a profesionalizaci politiků.

4.Politika nemohla už zůstat veřejnou službou, takže se stala soukromým byznysem se zákony trhu, hypotékami, lobbisty, provizemi, podílnictvím atp.

5.Politik se musel naučit přestoupit ze dne na den do jiné strany tak, aniž by byl nucen cokoli změnit ve svém slovníku.

6.Čím vehementnější je politický názor, tím bezvýznamnější politik za něj musí postavit. Tato nová zákonitost funguje i obráceně.

7.Osobnosti v politice jsou už spíše na obtíž, protože narušují její rovnováhu a kompaktnost.

8.Čím urputnější boj dnešní politik vede, tím význačnější problémy je nucen zakrývat.

9.Politik byl donucen pohrdat svými voliči už jen proto, že ho zvolili.

10.Politici oslovují raději hloupější voliče, protože ti bývají jejich politické straně věrnější.

11.Politici přijali téměř identické názory v důsledku přijímání týchž peněz i prebend.

12.Takzvaní levicoví politici byli donuceni dělat pravicovou politiku a takzvaní pravicoví politici politiku levicovou. Je tudíž jedno, kdo vládne. Strana v opozici je pak ovšem nucena vyvolávat hlasování o nedůvěře vládnoucí straně, aby mohla obsadit aspoň některé placené posty.

13.Opoziční strany byly donuceny stvářet krizové situace bez východisek, aby mohly obvinit vládnoucí politiky, že je nedokáží vyřešit.

14.Byla-li politická strana takzvaně vybydlena, musí její klíčoví politici včas založit stranu novou. Ve vybydlené straně zanechají svoje hříchy a z nové slíbí svoje příští zásluhy (viz 1.)

15.Politici řeší z nutnosti vojenské problémy v cizích zemích, když objektivně nedokáží vyřešit civilní problémy ve vlastní zemi.

16.Úřednická vláda problémy pouze řeší, zatímco vládnoucí i opoziční politici jsou nuceni je i stvářet.


 

 

 

článek byl posunut v čase po dohodě s redakcí



Autor: Petr F. Novotný | úterý 15.9.2009 14:00 | karma článku: 17,64 | přečteno: 1447x