Salámová metoda a německé šílenství....

Média dnes přináší dvě zajímavé zprávy... Tou první je, že salámová strategie informačních kampaní stále žije a tou druhou, že německý poválečný komplex dosahuje větších rozměrů, než by se dalo předpokládat...  

Počítání kvót

Veřejnost zkrátka musí být o negativních zprávách informována postupně - a tak se nejdřív vypustí první balónek s číslem necelých 3000 lidí, které by ČR měla povinně přijmout v rámci kvót - využije se přitom baťovské strategie, kdy 2 tisíce 9 set něco vypadá prostě líp než 3 tisíce.... a pak doslova o pár hodin (neuplynul ani celý den) přijde informace o kvótě 4300. Jsem zvědav u jakého čísla se nakonec zastavíme - do středy je na další výpočet času dost a veřejnost už nebude dalším "drobným" přídavkem (třeba na 5000) tolik šokována - ale pozor - nový rozdíl mezi budoucím číslem a 4300 by měl být menší, než mezi 4300 a původní avizovanou kvótou, jinak tenhle klamný mediální manévr nebude mít správný účinek!

Německé šílenství

Mé závažné obavy o duševní zdraví německých představitelů výrazně zesílily poté, co jsem si přečetl (na konkurenčním serveru) zprávu o apelu Merkelové na solidaritu ostatních evropských zemí. Nejen, že daný apel už zdaleka nevyznívá tak "přátelsky" jako "pánové notak buďte rozumní a zkuste nám taky pomoct", ale spíš vyděračsky "pokud to nepřijmete, je otázka jestli vůbec máte v Evropě co dělat, když naše hodnoty nevyznáváte", ale obsahuje i neskutečnou perlu! Vrcholem článku je předposlední odstavec, který musím citovat doslova (sám jsem ho četl třikrát, jestli mě oči, rozum a logika nešálí!):
"Aby ODRADILY lidi ze Srbska, Černé Hory, Kosova, Albánie, Makedonie a Bosny a Hercegoviny, kteří se podle ministerstva práce „mylně pokoušejí využívat práva na politický azyl“, uvedly úřady, že KAŽDÝ ROK v příštích pěti letech PŘIJMOU 20 000 osob z těchto zemí."
O duševním rozpoložení tvůrců tohoto rozhodnutí nechť si každý udělá obrázek sám...
Zdroj: http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/379891-merkelova-musite-byt-solidarni-a-ukazat-pravou-tvar-evropy.html

Autor: Petr Čejka | pondělí 7.9.2015 18:33 | karma článku: 34,55 | přečteno: 1357x