Bude AfD neformálně nejsilnější stranou Německa?

Pokud budou němečtí politici předvádět podobný diletantismus, jako v případě volby durynského předsedy tamní vlády, tak ano - a ani k tomu nepotřebuje silný volební výsledek.

Podle zpráv z médií na základě kritiky německé kancléřky a dalších politických představitelů odstoupil den po svém zvolení premiér Durynska - dopustil se totiž nepřijatelného politického zločinu - do funkce byl zvolen i hlasy místního AfD, které je zastoupeno v místním parlamentu.

Politika absolutní izolace je jedna z nejhorších, které lze uplatňovat, protože fakticky posiluje izolovaného. V tomto případě nejde ani tak o absolutní izolaci, jako spíš absurdní izolaci - někdo odstoupí proto, že mu dal hlas někdo "nepřijatelný"....  Současný postoj politických stran k AfD vlastně znamená, že hlas podpory ze strany AfD je polibkem smrti - a AfD se tím pádem stává i určujícím hráčem budoucí politiky (stačí pouze, aby politici AfD vyjádřili nějakému návrhu kladné stanovisko či sympatie a bude odmítnut, či stažen, i kdyby byl seberozumnější?) - navzdory tomu, že je stranou, která je opoziční a s níž nechce nikdo nic mít. Automatické odmítání čehokoliv, pro co hlasuje jakýkoliv "nám nevonící" politický subjekt, je nesmyslem samo o sobě, protože rozhodující pro posuzovaní musí být věc samotná - nikoliv to, kdo jí podpoří či nikoliv. Ad absurdum - pokud by se hlasovalo o usnesení, že "voda je mokrá", tak zřejmě všichni politici všech stran počkají na vyjádření AfD - a pokud by nedejbože hlasovali pro něj, tak se hlasování zdrží, nebo budou hlasovat proti - jen probůh, aby se někdo nepošpinil, že nějaké usnesení či nějaký návrh byl prohlasován s AfD? "Hele, AfD chce hlasovat pro rozpočet, musíme hlasovat proti!", "Hele AfD chce hlasovat pro zřízení školek, musíme hlasovat proti!", "AfD chce opravit chodníky, to je radši necháme rozflákaný...", "AfD chce, aby existovala nějaká vláda...  tak to teda ne, chceme volby!"  

Autor: Petr Čejka | čtvrtek 6.2.2020 18:33 | karma článku: 37,68 | přečteno: 1008x