Sexem k vyššímu HDP!

Němečtí vědci našli recept na hospodářskou krizi: časté souložení. S kvalitním sexem údajně roste i HDP.

Dnes mě neohromily ani titulky bulváru, ani drby babek v tramvaji na cestě do práce tak, jako výsledek jedné seriózní vědecké studie Německého institutu pro zdravotní osvětu: problémy s potencí způsobují německému hospodářství škody ve výši 65,3 miliard ročně.

 

Odůvodnění je prosté: Muži se souží svým problémem i v práci. Průměrně 1,06 hodin tak mají špatnou náladu, nekoncentrují se na práci a dělají chyby. Ještě více se mužským selháním zabývají jejich partnerky. Ty nejsoch schopny podávat plný pracovní výkon dokonce po dobu 1,44 hodin, protože si zrovna lámou hlavu nad tím, jak jej opět postavit.

 

To mě těší. Konečně je vědecky vyvrácen onen protestantský postulát, že vysoké pracovní výkony a čilý sexuální život si stojí antagonisticky proti sobě. Naopak: Dobrý sex podporuje růst HDP!

 

Až se to rozkřikne, dosáhnou prostitutky a pornoherci statutu horníků v komunistickém Československu padesátých let. („Já jsem horník, kdo je víc!?“). Vždyť oni svou prací podporují nárust HDP přímo dvojnásobně!

 

Úlevu přinese tento oběv i zaměstnancům řetězce amerických  supermarketů Wal-Mart. Nedávno jim totiž bylo vnitřní směrnicí zakázáno v pracovní době flirtovat. Když si to teď spolu mezi regály s fazolemi a majonézou rozdají, nemusí trpět špatným svědomím. Naopak, můžou být na tento svůj patriotický čin hrdí. Vždyť podpořili růst domácího hospodářství.

 

Autoři studie končí slovy: „Uspokojivý sex je v době hospodářského útlumu důležitější než kdy jindy“. Asi zavolám manželce, že bych dnes večer rád podpořil růst hrubého domácího produktu. Ta bude koukat!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Bystron | pátek 25.10.2013 18:10 | karma článku: 9,40 | přečteno: 548x