Zpověď poslance ?

Úplně živě jsem si představil, jak by to vypadalo, kdyby naše poslanecká sněmovna ve svých interpelacích jednou jedinkrát jednohlasně přednesla níže popsaný krátký projev.. Nejprve bychom nevěřícně koukali s otevřenou pusou a následně bychom jeden po druhém vypínali obrazovku, neboť každý už stejně dávno víme své.

"Jsem poslancem druhé volební období. To první bylo za vládní stranu, toto druhé pak za stranu opoziční. V prvním volebním období jsem obhajoval, stále dokola vysvětloval proč a jak a tajně kul pikle. V tomto druhém volebním období haním, nadávám, popřípadě odpovídám tak, abych hodně řekl a přitom neřekl nic a tajně kuju pikle. Ale to ostatně dělám vždy.

Zvolil mne lid a lidu já s radostí sloužím, jelikož a protože mu dobře sloužím a myslím na jeho budoucnost. Ať naše strana vládne, či se nedopatřením dostala do opozice, vždy, a tady si dovolím zdůraznit slovo vždy, vždy se snažím myslet na blaho svých voličů a možný prospěch ze své funkce všemi silami potlačuji a zavrhuji.

Já vím, ty můj milý voliči, že si řekneš, jak mohu stíhat práci poslance, jenž by měla být vysilujícím martyriem nekonečných jednání, schůzí sněmovny, sněmovního výboru, poslaneckého klubu, setkání s voliči, přesvědčování nerozhodných voličů, práci v mé poslanecké kanceláři, studováním všech těch návrhů zákonů, pozměňovacích návrhů i práci ve vlastní straně.. A na další drobnosti si už ani nevzpomenu v návalu té práce. Ale neboj se, jsem volen lidem jako nejlepší z nejlepších, tudíž si najdu čas i na to, že stále na plný úvazek vykonávám své původní povolání, k tomu například na poloviční úvazek vyučuji na vysoké škole, zasedám ve správních radách státních, polostátních, ale i soukromých podniků, mnohde jsem též členem představenstva, a, tady se i s trochou skromnosti pochlubím, v jednom obrovském podniku jsem představenstva předsedou.

Nu co ti budu ještě vyprávět ty můj skvělý voliči. V prvé řadě mi jde o to, aby ses za mne nemusel stydět, abych splnil náš, a tím pádem i tvůj, volební program, abych se snažil nějak domluvit se svými politickými rivaly, protože všem nám přece jde o společné blaho.

Mám tě rád, ty můj ťuňťo."

Autor: Petr Burian | pátek 4.11.2011 8:09 | karma článku: 16,23 | přečteno: 805x
  • Další články autora

Petr Burian

Být v rektu až po uši

15.1.2024 v 17:33 | Karma: 38,42

Petr Burian

Tatínek vám vyhlásí válku

16.3.2022 v 7:12 | Karma: 26,98

Petr Burian

Zobání

30.11.2021 v 9:54 | Karma: 20,73