Úchylné myšlení

I ve sportu jsou úchylové a magoři, kteří by se měli léčit a ne oslavovat jako modly.

Mám velmi rád sport a přijal jsem jej jako součást svého života. Při sportu je legrace a člověk ze sebe dostane i nějaký ten adrenalin. Jeli člověk soutěživý, sport mu k soutěžení poskytne prostor.

Shlédl jsem video, kde brankář při fotbalovém zápase sejmul šlapákem protihráče tak, že mu přivodil vnitřní zranění, na které ten nebožák po zápase zemřel. Nemíním hodnotit toho brankáře a jeho míru viny, ale...

I ten největší sportovní talent může být vnitřně velice zlý a zlomyslný člověk. Ovšem i tato jeho negativní vlastnost se dá potlačit a při podávání sportovních výkonů držet na uzdě. A pokud ne, nemá doživotně ve vrcholovém sportu co dělat a i v soukromém životě by měl být pod dohledem psychiatra. 

Kolem vrcholového sportu se dnes točí nepředstavitelné peníze. Už zdaleka nejde jen o výhru. Dnes jde v první řadě o výhru za každou cenu. A někdy jde o cenu v podobě lidského života. Ať už života vlastního, díky množství chemie, která je některým sportovcům podávána, nebo života protivníka, kterého v návalu přílišné agrese o život jiný sportovec připraví.

Jestliže bude mladý talent vychováván a veden ve smyslu, že protihráče je třeba tvrdě sejmout, budou tragické momenty na hřištích samozřejmostí. Pokud budou trenéři magoři, budou magoři i hráči. Nebude-li postihováno agresivní chování sportovců již od žákovských kategorií, a pokud nebude jakýkoli sportovní svaz tvrdě tyto likvidační zákroky trestat, tak nic nedonutí vraha ve sportovním dresu tyto likvidační zákroky dělat.

Autor: Petr Burian | pondělí 26.5.2014 15:20 | karma článku: 12,94 | přečteno: 963x
  • Další články autora

Petr Burian

Být v rektu až po uši

15.1.2024 v 17:33 | Karma: 38,42

Petr Burian

Tatínek vám vyhlásí válku

16.3.2022 v 7:12 | Karma: 26,98

Petr Burian

Zobání

30.11.2021 v 9:54 | Karma: 20,73