Nenastal čas pro extremistické strany?

Nikde na světě se "demokratický politik" nemůže divit, že sílí vliv tzv. extremistických stran. Jenže oni se diví a vinu házejí na kde co a kde koho.

Politika je velice výhodný byznys. A politika na nejvyšší úrovni je přímo skvělý byznys zaručující náramně vysoké příjmy a umožňující dostat se k lukrativním obchodním transakcím. V politice nejde ani tak o službu, tam jde o moc, slávu, vliv a v neposlední řadě o peníze.

Co ono se to vlastně v demokratické Evropě děje, že stoupají preference tzv. extremistických stran, spolků a sdružení? Co těmto extremistům vlastně nahrává, že stoupají žebříčkem popularity? No přece to, že lidé jsou dlouhodobě klamáni, že jsou dlouhodobě nespokojeni a že v nich pomalu, ale jistě bouchají saze. Žijí v demokratické společnosti, ale ta společnost je nechrání. Demokracie je jen slovo, kterým se zaštiťují země všech možných i nemožných zřízení. Dnešní politici si snad ani nechtějí uvědomovat, že sice dělají, ale dělají to blbě. Voliči mají omezené možnosti, jak vyjádřit nesouhlas. Civilizovaní lidé nesáhnou hned po klacku, ale protože i u nich platí, že tisíckrát nic umořilo osla, začnou volit extremisty.

Tak například a jen mimochodem: Je tady problém z nepřizpůsobivými? Je. Řeší se tento problém? Neřeší. Trvá to už moc dlouho? Trvá.. Je tady problém s náboženskými fanatiky? Je.. A co přistěhovalci? Existují nějaká jasná pravidla, za jakých v cizí zemi, s jinou kulturou mohou žít? Neexistuje a proto jsou problémy.. A co státní sociální podpory? Jsou v pořádku? Mají všichni stejnou výchozí pozici? Nejsou náhodou některé skupiny upřednostňovány?

Když se člověk zaměří jen na naši republiku: Není těch špinavostí politiků už moc? Existuje nějaký obchod, který řídila ta, či ona partaj, který by nebyl poznamenán korupcí, nejasnostmi a problémy? Nemá už většina občanů pocit, že se s každou novou stranou u moci vlastně nikdy nic nezlepší? A co zpravodajství? Vždyť zprávy o všem možném už jsou tak zamotané a jejich interpretace jsou, stanici od stanice, tak rozdílné, že jeden neví, čemu vlastně věřit. A i díky tomu, že informace jsou podávány tak, jak podávány jsou, získává člověk o to větší chuť jednou pro vždy poslat současnou garnituru do kytek. Otázkou pak je, co bude, až to tady do rukou opravdu vezmou krajní extremisté..

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Burian | pátek 30.5.2014 14:15 | karma článku: 24,36 | přečteno: 901x
  • Další články autora

Petr Burian

Být v rektu až po uši

15.1.2024 v 17:33 | Karma: 38,42

Petr Burian

Tatínek vám vyhlásí válku

16.3.2022 v 7:12 | Karma: 26,98

Petr Burian

Zobání

30.11.2021 v 9:54 | Karma: 20,73