Nemluvná Bzikavka dešťová

Alias ovád, lidově hovado. Obtížný hmyz z rodu Haematopota, což ve starověké řečtině znamená piják krve.

Před pár články jsem měl sto chutí dát jednomu textu název Hovado. Neudělal jsem to ani teď, ale už se blížím.

Kolega bloger mě upozornil na jednu reakci v aplikaci Twitter mluvčího prezidenta, kterého já osobně obrazně řadím do rodu Heamatopa. Také mi, obrazně, pije krev. K tomu jsem včera na YouTube narazil na krátké video, kde se z mluvčího snažil reportér CNM Prima News dostat odpovědi na otázky rezonující poslední dny a týdny. Reportér se ptal moc pěkně, ale mluvčí nemluvil, což je pro reportéra dost zásadní problém. Resp. Bzikavka mluvila, jen na každou otázku odpověděla: "Nemám vám co říct." Odkaz nedávám, stačí v YouTube zadat slovní spojení Ovčáček: Nemám vám co říct.

To je, panečku, mluvčí! Nic neříct a brát za to bratru čtvrť mega (možná i víc) měsíčně. Pokud bude dělat mluvčího ještě rok, může si z našetřených peněz založit dabingové studio. Pro neslyšící.

Možná to vypadá tak, že toho člověka nemám rád a irituje mě. No, ono to tak nevypadá, ono to tak je.

Ač jsem sám neorganizovaný v žádné církvi, nemám nic proti studiu Bible. Je-li však Bzikavka zaměstnaná jako mluvčí nejvyššího (čti prezidenta), měl by si rozšířit slovní zásobu o slova a věty, jako je např.: "Rád vám odpovím, Dovolte mi, abych vám vysvětlil, Chtěl bych vás informovat..." A hlavně pak nesmí zapomenout, že má následovat věcná odpověď s vysvětlením, informováním. Pak ať klidně přidá nějaký žalm.

Takže Bzikavko, nejdříve informováni, až pak modlení.

Dodatek 11:36

Já o lejnu a lejno na patě:

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/pracovnici-hradu-jejich-pracovni-napln-financni-ohodnoceni.A211020_084449_domaci_vank

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Burian | čtvrtek 21.10.2021 11:28 | karma článku: 20,08 | přečteno: 395x
  • Další články autora

Petr Burian

Být v rektu až po uši

15.1.2024 v 17:33 | Karma: 38,42

Petr Burian

Tatínek vám vyhlásí válku

16.3.2022 v 7:12 | Karma: 26,98

Petr Burian

Zobání

30.11.2021 v 9:54 | Karma: 20,73