Můj názor

K politice se moc často nevyjadřuji. Přiznám se, že ji moc nerozumím a vlastně ani moc rozumět nechci. Politika je plná špíny té nejhorší formy a plná lidí, kteří jsou více než ochotni se touto špínou přehrabovat a vytvářet špínu novou.

Na Ukrajině té špíny bylo daleko více, než jinde v Evropě. Nepředstavitelně bohatí jedinci, kteří nepředstavitelně zbohatli díky nezákonům, které chyběly a díky zákonům, které nejsou dobré a nezaručují ochranu státu a lidských práv. Vláda v čele s prezidentem nevládla ve prospěch státu, ale ve prospěch několika málo jedinců.

Lid neměl ty správné a hlavně pravdivé informace, ale čeho je moc, toho je příliš. Každý lid se, při dlouhodobém útlaku, jednoho dne vzbouří.

Ukrajince obelhával sytém dost dlouho. Oranžová revoluce také nepřinesla žádný pozitivní výsledek. Každý viděl, že současný systém je špatný, a mnoho lidí si začalo uvědomovat, že bohatí bohatou, ale pouze na úkor státu, který spěje do záhuby. Nejdříve asociační dohodu s EU podepsat chtěli, pak zase ne. Zmatky nad zmatky, které jen nechaly definitivně vyklíčit zrno pochybností.

Celkem mi je jedno, kdo tlačí na pilu v tomto problému více. Je mi i jedno, jestli má hlavní vliv na současnou situaci na Ukrajině EU s USA, nebo Rusko. Koncem minulého roku začali na Majdanu protestovat lidé, kteří si uvědomovali, že situace je vážná a chtěli změnu. Řekl bych, že to vše začali lidé, kteří hlavně chtěli vyřešit situaci uvnitř vlastního státu. To, že celého využila jedna, či druhá strana a zaplatila si radikály, kteří začali občanskou válku, to je styl jakékoli světové moci, která využije situace k vlastním nekompromisním mocenským zájmům.

Já osobně nevěřím ani jedné straně. Řekl bych, že Rusko usiluje o ovládnutí tohoto regionu a má ještě větší mocenské choutky na regiony další. USA se vyloženě bojí. Amerika vleze do jakékoli země, aby ji v rámci keců ovládla převážně po obchodní stránce, ale do Evropy zatím neměla nárok zasáhnout. Nyní hrozí, že to samé, co dělá USA po světe, chce udělat Rusko v Pobaltí, a v Americe propuká hysterie a tlačí na EU. EU je slabá jako čajíček a evidentně si neví rady.

I když je EU slabá, přesto Rusku nevěřím daleko více a jsem názoru, že je chyba stavět se na jejich stranu. Nemám moc v lásce ani USA s jejich vměšováním se s jejich jediným správným světonázorem, ale jsem přesvědčen, že daleko více svobody je v USA i EU, než v Rusku

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Burian | pondělí 5.5.2014 15:15 | karma článku: 9,99 | přečteno: 313x
  • Další články autora

Petr Burian

Být v rektu až po uši

15.1.2024 v 17:33 | Karma: 38,42

Petr Burian

Tatínek vám vyhlásí válku

16.3.2022 v 7:12 | Karma: 26,98

Petr Burian

Zobání

30.11.2021 v 9:54 | Karma: 20,73