Mám rád kavárny a to i ty pražské

I když jsem téměř z druhého konce republiky, mám Prahu rád a rád tam stále jezdím. Ať to je jak chce, Praha je nádherné město. Ale přiznám se, že trvale bydlet bych tam nechtěl.

Deset let jsem v Praze trávil pravidelně několik dní v měsíci a i dnes jsem tam častým hostem. Je zajímavé, kolikrát jsem tam náhodně potkal nějakého známého (známou) z našeho okresního města. Ale stejně tak jsem náhodně potkal známou v Barceloně pět minut po tom, co jsem vstoupil na barcelonské území. A kavárny v Barceloně? Paráda. O tom však možná někdy jindy.

Mám rád kavárny a i v Praze mám některé oblíbené s dobrou kávou. Po práci, v klidu na pár desítek minut sednout, přečíst "klasické" noviny, ve kterých jsou snad všechny informace již zastaralé, pozorovat cvrkot na ulici přes výlohu, nebo si tam dát kávu s kamarádem a pokecat o všem možném.

Ovšem nikdy jsem asi nevstoupil do té klasické, dnes tak často hanlivě zmiňované, Pražské kavárny. Kde je? Je to ilegální místo? Nebo snad virtuální prostor? Rád bych tam patřil, protože dle některých zdejších autorů tam patří všichni, kteří mají podobný pohled na svět jako já. Dokonce bych si tam mohl přečíst i speciální noviny, jak jsem se dnes dozvěděl z blogu pana Čermáka, který píše, že: "Některá "propražskokavárenská" média se nám snaží namluvit, že lidé a hlavně studenti vycházejí masově do ulic."

Zdroj: https://liborcermak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=655229

P.S. Nemáte zač pane Čermáku za reklamu.

Dokonce jsem si i říkal, že je nejvyšší čas založit pobočky jako Brněnská kavárna, Ostravská kavárna, Plzeňská kavárna. A pak hned se vrhnout na pobočky poboček. Např. Vyškovská kavárna pod správou Brněnské kavárny. Rokycanská kavárna pod správou Plzeňské kavárny. Frýdecko-Místecká kavárna pod správou Ostravské kavárny.

Pražská kavárna by měla vystoupit z ilegality a založit si franšízu. Jak to tak pozoruji, tak bych už nikdy do žádných jiných kaváren nechodil. Pozoroval bych místní cvrkot a články na blog bych psal jedině z těchto kaváren pro vztek všem, kteří Pražskou kavárnu ocejchovali hanlivým označením. Mám totiž pražské kavárny rád. 

Autor: Petr Burian | čtvrtek 22.3.2018 10:31 | karma článku: 23,68 | přečteno: 719x
  • Další články autora

Petr Burian

Být v rektu až po uši

15.1.2024 v 17:33 | Karma: 38,42

Petr Burian

Tatínek vám vyhlásí válku

16.3.2022 v 7:12 | Karma: 26,98

Petr Burian

Zobání

30.11.2021 v 9:54 | Karma: 20,73