Knížepán

Kam se hrabe vicepremiér Hamáček na premiéra Babiše. Hamáček chtěl jen v Moskvě předat špionské službě fotky dvou jejich agentů, protože připravovali ročenku a dva špioni jim scházeli do alba. Jen Janek jankovatej Kroupa to špatně

pochopil.

...
Mám na účtech poctivě vydělané a zdaněné miliony a touhu vlastnit zámeckou vilu blízko moře. Píše se rok 2009, ten má na bedrech hospodářskou krizi, ceny nemovitosti padají, je tedy příhodná doba dobře investovat a nenechat peníze ztrácet na hodnotě poleháváním v bankách.

Je jedno, koho spolehlivého pověřím výběrem vhodné zámkovily. Důležité je, že se nesnažím vyčůraně obejít vše, co zákon přímo nezakazuje, ale co nejeden politik i občan odsuzuje jako nepřijatelné a zavádějící podvodem. Koupím tedy nemovitost na mé jméno, na firmu, zaplatím vše, co mám zaplatit u nás i v zemi, kde barák stojí, umím doložit původ peněz, původ půjčky, atd.
...
Řekl bych, že až sem normální postup jaký by v měl fungovat i u bohatého premiéra země. U něj především. Pominu-li praní špinavých peněz i snahu obejít daňovou povinnost, o kterých se u našeho premiéra snad nedá mluvit (doufám a věřím, že nedá, i když u těch dani si zase tak moc jistý nejsem), pak je tu hromada dalších nejasností a skutků vyvolávajících pochybnosti.

Jistě, v r. 2009 nebyl v politice. Jenže člověku, který následně po vstupu do politiky hřímá, že tyto praktiky mu jsou cizí a obviňuje pomalu všechny, že šmelí ve velkém a kradnů, se nedá věřit už nic. Vůbec nic.

Pokud se staví do role capo dei manager, o vymlouvá se na to, že mu s nákupem nemovitostí poradila realitní kancelář, může být. Ale kdo mu poradil s postupem nákupu? Premiér je obyčejný podnikatel, který využije všech možností, jak obejít, co se obejít dá. Jestli tvrdí, že vily nevlastní, tak je to i Kecal z Prodané nevěsty. Všechny firmy s účastí na transakcí byly, či stále jeho jsou. I když jsou zaparkované ve fondech.

Co znamená, když záložním offshorové firmy, z nichž jedné půjčím peníze, tyto firmy si tyto peníze mezi sebou půjčují dál, aby si pak jedna z nich vzala úvěr? Za jaké peníze se vlastně ty nemovitosti nakonec koupily? S jakým daňovým zatížením? Jistě, Babiš podnikatel není zdaleka jediný s podobnými praktikami. Babiš podnikatel je však i Babiš premiér. Dalším premiér s křišťálově čistým profilem.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Burian | středa 6.10.2021 10:42 | karma článku: 26,60 | přečteno: 791x
  • Další články autora

Petr Burian

Být v rektu až po uši

15.1.2024 v 17:33 | Karma: 38,42

Petr Burian

Tatínek vám vyhlásí válku

16.3.2022 v 7:12 | Karma: 26,98

Petr Burian

Zobání

30.11.2021 v 9:54 | Karma: 20,73