Každá rodina by měla mít svého Ovčáčka

Alespoň malinkatého Ovčáčka do každé rodiny. A není boha (omlouvám se věřícím), aby nám všem nevylepšil profil. A to nejen ten kádrový.

Na iDnes jsem otevřel článek s nadpisem: Slova podpory Zemanovi zní doslova ze všech koutů vlasti, sdělil Ovčáček (odkaz zde). Po přečtení jsem musel uznat, že je hradní mluvčí génius. Z každého exkrementu dokáže udělat hromadu nádherně vonících okvětních lístků rudé růže. Slova o podpoře ze všech koutů vlasti jsou samozřejmé slova vyřčená géniem Ovčáčkem a v článku se objevují několikrát společně s další omáčkou. 

Ve výše zmíněném článku je také anketa s touto otázkou: Souhlasíte se slovy podpory "ze všech koutů vlasti" pro prezidenta Zemana? Na otázku jsou jednoduché odpovědi ANO / NE. V čase, kdy jsem článek četl (27.4.2021, 23:21), bylo kladných odpovědí ANO 2.381 a záporných Ne 17.219. Pro souhlas s Ovčáčkovými slovy tedy hlasovalo 12% spokojených. Naopak s Ovčáčkem nesouhlasilo (nevěřilo mu) 88% nespokojených. Že by iDnes četli jen ti nespokojení a na hrad píší jen ti spokojení? Že by?

Nepochybuji, že hradnímu pánovi přisvištělo do schránky dost pochvalných řádků. Když odečtu chválu od samotného Ovčáčka, Mynáře, Nejedlého, Klause st., Klause ml., Filipa i Putina, muselo být pochval i tak přehršel. Jak si ale vysvětlit, že v anketě "věřím Ovčáčkovi" je poměr 88 : 12 v neprospěch Ovčáčka? Jednoduše. Ten člověk nemá konkurenci! Vůbec nevadí, že těch nespokojených může být klidně 7- 8x víc. Ono je to hlavně dost možné.  Ale to přece nikoho nezajímá. A pokud zajímá, tak na hradě to nikoho nezajímá určitě.

A tak si říkám, že mít Ovčáčka doma, bylo by vymalováno. Dozvídal bych se jen samé dobré zprávy. Všechny negativní by odfiltroval. Neustále by mi pochleboval a udělal vše, co by mi na očích viděl. Dělal bych v práci jednu botu za druhou? V klidu. Ovčáček už by našel cestu, jak vše špatné popřít a naopak vymyslet správnou mantru, kterou by těmi botami nechal prostoupit.

Je to oddaný a skvělý člověk. Vždy je náležitě připraven na několik tahů dopředu. Trochu mě jen mrzí, že ještě doopravdy netáhl.

P.S. Všiml jsem si, že Karel Trčálek dnes popsal stejné téma svým osobitým stylem. Zde je odkaz.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Burian | středa 28.4.2021 11:33 | karma článku: 42,39 | přečteno: 5614x
  • Další články autora

Petr Burian

Být v rektu až po uši

15.1.2024 v 17:33 | Karma: 38,42

Petr Burian

Tatínek vám vyhlásí válku

16.3.2022 v 7:12 | Karma: 26,98

Petr Burian

Zobání

30.11.2021 v 9:54 | Karma: 20,73