Hradní pan Tau

Je obdivuhodné, jak dnes dokáže zdravotnictví posadit zpět do křesla i totální trosku. Škoda jen, že po uzdravení fyzickém nenásleduje i uzdravení charakteru.

Nemůžeme však chtít zázraky na všech frontách. Stačí, že na té východní je klid. Nebo západní?

Ještě nikdy netrvalo pověření sestavením vlády tak dlouho. Člověk by si i řekl, že čím je pan prezident starší a nemocnější, tím víc se interval protahuje. Havlovi i Klausovi to trvalo max. 6 dnů. Pan Tau prezident Zeman si v sanitce při převozu do nemocnice pospal, a snad i proto nechtěl činit důležitá rozhodnutí rozespalý, a tak natáhl pověření na jednatřicet dnů. Sobotku pověřil za dnů 26. Svého oblíbence Babiše, kterého by rád viděl jako svého nástupce, pověřil už za dnů 10. A to i přesto, že Babiš neměl většinu v parlamentu.

Tady mají nyní dvě koalice v parlamentu drtivou většinu, mají podepsanou koaliční smlouvu, na všem jsou domluveni, a stejně bude nový premiér asi jmenován nejdříve 48. den po volbách. A nová vláda? Ještě dalších deset dnů si bude prezident povídat s jednotlivými navrhovanými členy, aby pak jednoho z nich bojkotoval?

Proč? Ten člověk má problém s bezpečnostní prověrkou jako Mynář? Je na stole požadavek na jeho trestní stíhání jako u Babiše? Osahával svoje klientky jako Dr.Voštep Cimický? Nebo mu snad udělil podezřelou milost jako podnikateli Podroužkovi a teď uvažuje, jak ji zneplatnit?

V TV rozhovoru tento týden se nám prezident snažil namluvit, jak se nyní opět cítí jako Jura, a že půjde brzy domů. (Ovčáček mu mohl alespoň umýt vlasy) Pokud je to tak, tak ať konečně něco pořádného dělá na sto procent a dělá to pořádně. A hlavně, ať konečně začne reprezentovat svůj úřad.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Burian | pátek 19.11.2021 10:14 | karma článku: 28,29 | přečteno: 542x
  • Další články autora

Petr Burian

Být v rektu až po uši

15.1.2024 v 17:33 | Karma: 38,42

Petr Burian

Tatínek vám vyhlásí válku

16.3.2022 v 7:12 | Karma: 26,98

Petr Burian

Zobání

30.11.2021 v 9:54 | Karma: 20,73