Dojná a ještě ke všemu kráva

Stát se zadlužuje daleko rychleji, než naši evropští kolegové. Někde se propouští, jinde se utlumují výroby, a támhle se šetří na čemkoli, na čem se jen šetřit dá. A stejně je potřeba si vzít další státní půjčky.

Zavedlo se mnoho opatření na úsporu státních peněz. Těch silnic, jejichž výstavba se zastavila. Těch úspor na platech státních zaměstnanců, o kterých se stále mluví. Tolik avízovaných propouštění, jenž se stále dokola omílají. Zvýšení dolní sazby DPH. Zdražování alkoholu, cigaret, potravin, služab atd. Hasiči, policie, školy, nemocnice, postižení, sportovci, divadla, silničáři, od těch všech dnes a denně slyšíme, jak jim stát dává méně a méně financí. Tak kde ty úspory jsou vidět, když už je tolik lidí naštvaných, že se jim bere a stejně si musíme zase půjčovat?

Protikorupční program je na světě a kromě množství odstoupivších ministrů se stejně nic moc neděje. Nikdo nikdy a za nic není potrestaný a hlavně se žádné peníze nikam a nikdy nevracejí. Nikomu se neberou a nikdy nebudou brát majetky, které údajnou korupcí korupčníci nabyli. Opatření proti korupci mají další korupci zabránit a také odkrýt korupci již vykonanou a navrátit to, co bylo ze státní kasy nadojeno. Nestane se tak, jelikož a protože je do korupce zapojeno tolik lidí, že snad ani není nikoho, kdo by měl zájem stav věci napravit.

Při své práci jsem se nejednou setkal s rozdílným přístupem zaměstnanců v prosperujících firmách a zaměstnanců ve státní správě. Nehážu zdaleka všechny do jednoho pytle, ale v celkovém porovnání pracovního nasazení i jistého strachu o budoucnost je rozdíl znatelný až markantní. Těžko zaměstnanec u soukromníka, kterému je strháváno za jakýkoli prohřešek a který si musí platit povinně tzv. pojistku proti blbosti chápe, resp. nechápe, jak je možné, že se v tom státním může tak moc zbytečně rozhazovat a stejně všichni brečí, že se jim bere. Pokud stále bude vyšší státní úředník zbaven odpovědnosti za činy a hlavně průsery vzniklé z jeho lajdácké a nezodpovědné práce, bude díky státní správě stále mizet obrovské množství financí do soukromých kapes nelegálně.

Ryba smrdí od hlavy a ta hlava si stejně z ničeho nic nedělá, protože ji je úplně jedno, že zbytek ryby smrdí. Ryba smrdí, hlava si v poklidu dojí a dělá si ze všech ostatních krávu.

Autor: Petr Burian | úterý 13.12.2011 8:00 | karma článku: 13,96 | přečteno: 729x
  • Další články autora

Petr Burian

Být v rektu až po uši

15.1.2024 v 17:33 | Karma: 38,42

Petr Burian

Tatínek vám vyhlásí válku

16.3.2022 v 7:12 | Karma: 26,98

Petr Burian

Zobání

30.11.2021 v 9:54 | Karma: 20,73