Covid už žije vlastním životem

Můj názor na očkování zde již párkrát zazněl a zatím mě nic nepřesvědčilo jej změnit. Spíše naopak. Mám nějaké vlastní zkušenosti a věřím, že nemalé.

Mám také dceru, která byla hejtmanem minulý rok povolána a která i teď tráví ve fakultce spoustu času. Zaznělo zde hodně slov, které se nás vehementně snaží přesvědčit, že je v nemocnicích velká spousta očkovaných. Ano, jsou tam i ti. Ale proč ještě nikdo nepoukázal na to, že např. v krnovské nemocnici jsou všichni covid pacienti nenaočkovaní. Článek je zde.

Já mám také ve svém okolí spoustu kamarádů a známých, kteří se očkovat nechtějí a troufnou si tvrdit, že mezi nimi bude i dost těch, kteří nepodlehnou ani teď. Úplně normálně se scházíme, chodíme na hokej, na badminton setkáváme se. Nikdo nikoho neobviňuje, nikdo nikomu nenadává. A řekl bych, že takto to má i mnoho z nás tady na blogu. Vesměs se zde neznámé osobně a o to více dáváme průchod emocím.

Snad všichni jsme si přáli, aby vědci vymysleli rychle lék, vakcínu, aby bylo brzy po všem. Když vědci vymysleli, najednou nastal problém. V mém okolí neměl nikdo po očkování zásadní vedlejší účinky. Strejda měl tři dny horečku, tchyně průjem. Tchán přes osmdesát let snad ani nezaregistroval, že už má jehlu v rameni. Naopak na covid umřel kamarád. Sportovec, nekuřák. Po covidu se některým známým vrátil čich po týdnech, nebo jej stále ještě mají jen z části.

A to není vážný problém? Já jsem přesvědčen, že prodělat covid je větší zlo, než vakcinace. Zarytí
odpůrci argumentují tím, že nikdo neví, jaké trvalé následky vakcína skrývá. A oni ví, jaké trvalé následky skrývá covid? Nebudou ty nakonec daleko horší? Hodně lidí ví, že je vakcína špatná. Možná je, možná není. Ví to někdo z nás? Neví. Někdo věří tomu, jiný onomu. Ani vědci nemají jednotný názor.

Mě osobně jsou "uzávěry" hodně proti srsti. Myslím si, že plošné umrtvení téměř všeho společenského života je blbost. Pro mě osobně je nuceni do čehokoli nepřijatelné. Ale také je mi proti srsti zaručená pravda o škodlivosti vakcíny. Jestli je to pro někoho větší důvod než strach z možných dlouhodobých následků z covidu, pak já s tím nesouhlasím.

Autor: Petr Burian | neděle 21.11.2021 21:40 | karma článku: 26,76 | přečteno: 1176x
  • Další články autora

Petr Burian

Být v rektu až po uši

15.1.2024 v 17:33 | Karma: 38,42

Petr Burian

Tatínek vám vyhlásí válku

16.3.2022 v 7:12 | Karma: 26,98

Petr Burian

Zobání

30.11.2021 v 9:54 | Karma: 20,73