A šup do tepláků

Do modrých, do hnědých, s kapsičkou na pravé hýždi, s gumičkou kolem kotníků a s lampasy po stranách.

Komediant Mynář s kašparem Ovčáčkem museli pořádně hnout žlučí vedení Vojenské nemocnice. Koneckonců, komu žlučí nehnuli. Nejvíce zřejmě prezidentovi. Respekt před ředitelem Vojenské nemocnice, že do toho marasmu hodil vidle a nenechal ze sebe dál dělat hlupáka. Konečně někomu došla trpělivost s tou hradní sebrankou.

Dnešní tiskovka Mynáře vedená Ovčáčkem byl opět výsměch. Ale spíše bych řekl, že to byla jejich zoufalá snaha odvést ještě na chvíli pozornost. Pocítili touhu ještě jednou ovlivnit ovlivnitelné i flusnout na někoho jedovatou slinu. Mynář věděl moc dobře, s čím v pondělí večer senátoři přijdou. Moc dobře věděl, že je na něj špitál už tak vytočený, že by jej nejraději, za ty jeho ulhané výroky, poslali do Bohnic.

Vondráček je další maník, který by si měl dát před zrcadlem zprava zleva a pak veřejně poprosit o odpuštění. Dokonce si i myslím, že má špínu na podrážkách i premiér. Nechce se mi věřit, že by nevěděl oč jde jak s prezidentovým zdravím, tak s jednáním hradních chovanců. Po tiskovce senátorů byl Vondráček v telefonickém rozhovoru krotký jako spráskaný Alík. Premiér je umírněný poslední dny až moc znatelně. Pryč jsou jejich namachrované řeči.

Teď už jen doufám, že vidle pozvednou i odpovědní lidé a Mynáře s Ovčáčkem z Hradu vyženou a pošlou je nejlépe do tepláků. Jestli to budou tepláky uzavřeného oddělení léčebny, nebo vyšetřovací vazby, toť otázka. Můj názor. Pokud tohle reprezentovalo a reprezentuje PREZIDENTA REPUBLIKY ČR, tak potěš koště.

Na Hradě je špíny po kolena. Budou tam muset vypsat výběrové řízení na novou úklidovou firmu, špínu vymést a všechny prostory vydezinfikovat.

Závěrem už snad jen toto: "Bůh s tebou Jirko."

Autor: Petr Burian | pondělí 18.10.2021 19:06 | karma článku: 33,97 | přečteno: 1131x
  • Další články autora

Petr Burian

Být v rektu až po uši

15.1.2024 v 17:33 | Karma: 38,42

Petr Burian

Tatínek vám vyhlásí válku

16.3.2022 v 7:12 | Karma: 26,98

Petr Burian

Zobání

30.11.2021 v 9:54 | Karma: 20,73