A mluvčí drží ...

... věřte mi, že jsem chtěl původně napsat hubu. Nebudu to však psát, někdo by se mohl urazit a to by mě moc mrzelo.

Jak rád dnes vzpomínám na mluvčího Ladislava Špačka. A to jsem mu drahno let zpět ani jednu myšlenku nevěnoval. Jak rád dnes vzpomínám na mluvčího Petra Hájka, který prohlásil, že on určitě z opice nepochází. A to jsem se na něj snažil zapomenout. Jak rád dnes vzpomínám na jakéhokoli mluvčího.

Současný mluvčí Jiří si zřejmě neuvědomuje, že označení jeho funkce je odvozeno od slova mluvit. Pokouším se přijít na to, proč on, kterému má nyní klapačka lítat jako samopal, nemluví.

Mám sto chutí mu napsat že: "Platím daně kašpare. Daně, ze kterých ty jsi královsky placen. A ty budeš jen psát náboženské texty? Až budu chtít jít do kostela, nepotřebují k tomu nýmanda tvého ražení!" Nenapíšu to však. Jeden by si to mohl špatně přebrat a opět se urazit. 

Uvažuji však, proč je ON tak skoupý na slovo když je mluvčím. Vždyť je jedním z nejdůležitějších mezi mluvčími. Možná je to díky tomu, že není dostudovaný na svou pozici, a tak neví. Nebyl dobře zaučen ve zkušební době. Nikdo mu neřekl co má dělat. Netuší, že má informovat a objasňovat. Neví, že nemá mlčením živit dohady, konspirační teorie i hnusné reakce, díky kterým se cítí prezidentova rodina nedobře.

To, co se děje kolem prezidenta Zemana je opravdu nedůstojné. Pokud paní prezidentová vystoupí na brífinku před národ se slovy, že spekulace o prezidentově zdraví jsou neetické, pak za to můžeme my? Plebs, který má držet hubu a krok? Byl někdo s oním brífinkem spokojený? Snad jen ten nemluva Jiří.

Proti jeho tvrzení o buchtách s meruňkami a vinné klobáse se musí ohradit i totální lajk. Ke všemu se i lékař nemocnice nahněval, že frajer Mynář vzal frajera Vondráčka k prezidentovi bez jeho svolení. Apropo, Vondráček bude další skládačka do puzzle. Jen zatím nevím, do kterého prázdného okénka jej napasovat.

Mistře Ovčáčku, vy z opice procházíte určitě. Je mi líto stavu prezidenta. Není mi líto vás a věřím, že se na vás Bůh dívá. Ve vašem případě sedm polnic apokalypsy již troubí.

P.S. "Chceš frajere nemluvný další konspirační teorii? Tak mi vysvětli, proč je na usnesení o svolání sněmovny, které ukazoval Vondráček, ručně napsána číslovka 14, když vše ostatní je naťukáno na klávesnici? A že písmo číslovky na první pohled neodpovídá písmu podpisu prezidenta níže, včetně tloušťky a sklonu písma. Víš, jak vznikají konspirační teorie? Přesně takto a přesně proto, že nyní děláš co děláš."

P.S.S. Samozřejmě, že s tím P.S. přehráním. Ale..

Autor: Petr Burian | pátek 15.10.2021 7:00 | karma článku: 30,55 | přečteno: 708x
  • Další články autora

Petr Burian

Být v rektu až po uši

15.1.2024 v 17:33 | Karma: 38,42

Petr Burian

Tatínek vám vyhlásí válku

16.3.2022 v 7:12 | Karma: 26,98

Petr Burian

Zobání

30.11.2021 v 9:54 | Karma: 20,73