Tomu nevěřím!

Informace, která se ke mně dneska dostala je neuvěřitelná. Přesto jí spousta lidí věří a podle toho se i chová. Je třeba cenzurovat informační kanály, jinak se nám to vymkne.

Těch zpráv je moc. Uprchlíci, islamisti, bombardování, rabování, znásilňování, podvody, krize, nehody, zločiny, korupce…

Dnes se naše eurokomisařka sejde se zástupci Googlu, Microsoftu, Facebooku a Twitteru, aby našli způsob, jak omezit nenávistné projevy na internetu. Ovšem při zachování svobody projevu. Věřím, že to bude jednání plodné. Překvapivě v zákoně najdeme i paragrafy týkající se podněcování k nenávisti a násilí. Těžko je snad aplikovat na internet? No nic.

Každý den se mi do zorného pole dostanou zajímavé a leckdy i těžko uvěřitelné zprávy. Někdo si dává práci s překrucováním reality, aby to vypadalo, jako něco jiného. Od prosté lži k promyšlené dezinformaci, která má za cíl zásadní reakce.

Kdo má zájem na těchto manipulacích? Vlivní lidé, co chtějí více cizích peněz, přestože jich už mají dost. Nemocní lidé, co chtějí manipulovat s jinými. Co chtějí mít pocit moci a nadvlády. Nebezpeční šílenci, kteří netuší, co činí a před soudem, pokud k němu někdy dojde, jsou beztrestní.

Co s tím? Nevěřit ničemu, co jsem neviděl na vlastní oči a i pak být nedůvěřivý. Ostatně, dokud nebudeme moci věřit sami sobě a svým postojům, nemůžeme věřit ničemu dalšímu. Jsem velmi vděčný za každého člověka, kterému se věřit dá, navzdory době.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Binder | pátek 2.10.2015 11:15 | karma článku: 27,83 | přečteno: 1428x
  • Další články autora

Petr Binder

Všechno je drahé. Proč?

19.1.2023 v 10:28 | Karma: 18,20

Petr Binder

Kouzlo vína

6.1.2023 v 12:01 | Karma: 18,33

Petr Binder

Má setkávání se Svatým Otcem

5.1.2023 v 11:30 | Karma: 16,04