Jak můžu být chudý, když mi pořád cpou peníze?

Zaplatit složenky je čím dál tím větší adrenalin a to jsem vyřadil vše, co opravdu nepotřebujeme. Dnes ráno mi přišla zajímavá sms. Prý mi poštou přijdou peníze, které jsem si nevydělal.

Před časem jsem udělal tu hloupost, že jsem nakoupil zboží na splátky. Naivně jsem si myslel, že si prodejce k ceně připočte nějaký poplatek a pak mu budu měsíčně splácet. Houby. Prodejce to předá finanční společnosti a ta už jede podle svých pravidel. Nejprve několik telefonátů, kdy po vás chtějí i číslo bot. Pak přijede kurýr a přiveze objednané zboží společně s naditou obálkou, kde jsou smlouvy a faktury. Chce po vás, abyste si smlouvu přečetli a podepsali. Před barákem.

Výhoda (pro poskytovatele půjčky) je ta, že máte málo času, textu je hodně a navíc prší. Tak si třeba nevšimnete, že je tam ustanovení typu: Pokud klient nezaškrtne toto políčko, automaticky žádá o revolvingový úvěr ve výši Kč 250.000,- s úrokovou sazbou 24 %. Naštěstí jsem si toho všiml a tak jsem podepsal smlouvu pouze na původně zamýšlených Kč 4.000,- plus příslušenství.

Tím ovšem velkorysost finančníků nekončí. Kromě čtvrt milionu, které mi chtěli prakticky nezištně vetknout, mi dnes oznámili, že mi poštou přijde kreditní karta, kterou mi zdarma vydali a má spoustu výhod. Už ovšem nepíší, že ty výhody jsou pouze pro ně. Čekám, co na mne vymyslí příště. Budou mi tajně cpát peníze do kapes, až se nebudu dívat? Nepříjemné je, že ty kapsy mi pak prostřihnou a vezmou si všechno. Pokud se nebudu dívat. A vlastně se dívat můžu, protože je to všechno podle zákona a naprosto čisté.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Binder | úterý 18.8.2015 8:52 | karma článku: 27,42 | přečteno: 1099x
  • Další články autora

Petr Binder

Všechno je drahé. Proč?

19.1.2023 v 10:28 | Karma: 18,20

Petr Binder

Kouzlo vína

6.1.2023 v 12:01 | Karma: 18,33

Petr Binder

Má setkávání se Svatým Otcem

5.1.2023 v 11:30 | Karma: 16,04