Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kdo není proti Paroubkovi bude potrestán

V poslední době se v Ústeckém kraji rozmáhá strach. Místo normálního působení strany dochází ke snaze o vyloučení členů, kteří neútočí na Paroubka nebo říkají pravdu o situaci v krajské organizaci. Mě nevadí, že se vyřizují účty se mnou, ale vadí mi, když se mstí na lidech, kteří se se mnou dále přátelí nebo se nehodlají účastnit trestné výpravy proti Paroubkovi, Šlégrovi nebo proti mě. Je velice lehké zachovat se nehezky k těm co něco dokázali a stranu vyvedli z potápějící se lodi, kdy jsme klesli až na hranici osmi procent a o vítězství v kraji jsme si mohli nechat jenom zdát.

Nevidím nic rozumného na tom, že Paroubkovi je znemožněno vystupovat v prostorách KVV nebo Paroubek, Šlégr a já nesmíme na některé akce pořádané ČSSD. Situace je stále horší od chvíle, kdy se k moci dostali lidé jako přítel Fišera a Houska. Chtěl bych se zeptat těchto lidí, kteří dnes vládnou v kraji proč zvou na kraj členy, kteří dávají najevo svůj nesouhlas s děním ve straně a místo rozumného jednání je jim vyhrožováno vylučováním? Proč se někteří z vedení ČSSD chovají shovívavě k lidem, kteří porušují Stanovy ČSSD vůči mnoha členům, ale postupují tvrdě proti těm, kteří nechtějí nic jiného než, aby ČSSD v Ústeckém kraji pracovala normálně a proběhla přeregistrace ve všech organizacích jako v okrese Litoměřice.

Další ukázkou zvláštního režimu v ČSSD v našem kraji je vyloučení přítele Dimuna, který zrušil své členství ve straně podle Stanov a nikdo se tím nezabývá. Jestli přítel Dimun své členství přerušil, žádný stranický orgán nemůže tohoto nečlena vyloučit z řad ČSSD. Vypadá to jako lov a my jsme lovná zvěř. Dimun a já proto, že patříme k Paroubkovi a mnozí jiní proto, že říkají věci, které jsou sice pravdivé, ale nepříjemné. Vylučovací mašina se rozjíždí pomalu, ale jistě. Mám otázku. Na co čeká vedení ČSSD?

Ještě k doručenkám od orgánů ČSSD. Jako bývalý předseda KVV ČSSD mohu potvrdit, že doručenka je věc velmi ohebná a zneužitelná. Nevím, kde se vzala ta jistota vedení KVV, že pozvání na kraj stačí poslat týden před jeho konáním. Nechápu, kde se vzala ta jistota v orgánech ČSSD, že stačí poslat dopis s doručenkou a tím je dopis doručen. Úmysl toho kdo toto vtělil do zákona bylo zamezit tomu, aby se lidé vyhýbali soudnímu řízení. Dnes se jako soud chová i ČSSD v našem kraji a rozesílají se doručenky, které si nikdo nevyzvedl nebo vyzvednout nemohl. Nikdy jsem se nesnažil jednat stejně a vždy jsem trval na tom, aby každá z pozvánek byla doručena členovi ČSSD ne fiktivně, ale doopravdy. Popsal jsem dnes jen několik věcí, které se mi nelíbí a vím, že budu napadán a obviňován zase z mnoha špatností. Nechci přihlížet tomu, jak jsou likvidováni a vylučováni členové jen proto, že se nechtějí účastnit honu na mě, Šlégra nebo Paroubka a také ti co nechtějí mlčet k situaci ČSSD v Ústeckém kraji.

 

Petr Benda

 

Autor: Petr Benda | pondělí 25.7.2011 13:00 | karma článku: 8,99 | přečteno: 968x
  • Další články autora

Petr Benda

Nepovažujte slušnost za slabost

Stávka skončila a již začínají zbytečné dohady o tom, kdo vyhrál nebo prohrál. Premiér Nečas se už nechal slyšet, že tato stávka moc odborům neprospěla. Znovu dokázal, že této vládě chybí slušnost, chuť jednat a sama sebe pasovala do role jakési vládnoucí kliky, která si může dovolit všechno. Její arogance je až nebezpečná a může tuto vládu dovést k úplnému konci dříve, než začnou zrát švestky.

18.6.2011 v 7:00 | Karma: 42,07 | Přečteno: 8333x | Diskuse| Ostatní

Petr Benda

Sbohem a šáteček

Většina voličů Věcí veřejných (dále jen VV) lituje, že jim hlas dala. To říká květnový výzkum agentury STEM. Popravdě řečeno, není se čemu divit. VV, které postavily svůj program hlavně na boji s korupcí, propadly na celé čáře. Navíc mezi nimi je spousta těch, kteří si s korupcí tykají.

15.6.2011 v 7:00 | Karma: 11,78 | Přečteno: 1122x | Diskuse| Ostatní

Petr Benda

Hegerova reforma se scvrkla na pouhé zdražování

Tato vláda od chvíle svého vládnutí neudělala nikdy a v ničem žádnou reformu. Ministr Heger žádnou reformu ani dělat neumí. Skutečná reforma zdravotnictví je nad jeho schopnosti, které jako ministr nemá. Výsledky jeho práce rok od voleb jsou nulové. Kdo je neschopný, schopným se nestane a výsledky jeho neschopnosti se projeví. Co mě na tom vadí nejvíce je, že všichni poslanci koalice jako ovce zvednou ruce pro něco, co se dá nazývat reformou jen se sebezapřením. Co se nám tedy změní?

10.6.2011 v 7:00 | Karma: 24,06 | Přečteno: 1226x | Diskuse| Ostatní

Petr Benda

Vše při starém a nové pohádky

Radek John zůstává i nadále předsedou Věcí Veřejných (VV). Zvolilo ho přes 1000 členů a voleb se údajně účastnilo ne 6000 registrovaných, ale jen 2500 členů VV. Pokud je to pravda budiž jim přáno a my se můžeme těšit na další lahůdky z kuchyně VV.

30.5.2011 v 7:00 | Karma: 10,02 | Přečteno: 888x | Diskuse| Ostatní

Petr Benda

Extrémisté na postupu.

Výsledky opakovaných voleb v Krupce přinesly sebou jednu velmi varující zprávu. Do zastupitelstva města Krupky se dostala se 7,1 % i Dělnická strana sociální spravedlnosti, jejíž příznivci nedávno pochodovali problémovým sídlištěm Horní Maršov. Ponechám stranou, kdo se nechává uplatit a dělá z voleb divadlo, ale chci upozornit na to, že 7,1% pro DSSS je vážným varováním pro všechny politiky nejen v kraji, ale i ve vládě a parlamentu.

16.5.2011 v 7:00 | Karma: 8,40 | Přečteno: 1198x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

Povodně zpustošily západní Čechy. Zasahovaly vrtulníky, sesuv zastavil trať

2. června 2024  12:06,  aktualizováno  21:58

Části Česka o víkendu zasáhly bouřky provázené místy silným deštěm. Zejména na jihozápadě Čech...

Při bouřce rozhodují o životě vteřiny. Expert popisuje, jak se chránit

3. června 2024  18:09

O víkendu skončila po zásahu bleskem v nemocnici dvacítka lidí. Jak se chovat za bouřky, ve městě i...

KOMENTÁŘ: Kovačič spáchal na Markíze profesní sebevraždu, PPF to dobře ví

3. června 2024  17:19

Když moderátor pořadu televize Markíza Michal Kovačič 26. května na konci pořadu Na tělo...

Slovák sloužil v ruské armádě, zajali ho na Ukrajině. Zpět do Ruska netouží

3. června 2024  17:16

Na Ukrajině zadrželi slovenského občana, který údajně sloužil na straně Rusů a vzdal se ukrajinským...

Zelenskému se hroutí mírový summit. Spojenectví s USA dostává trhliny

3. června 2024

Nedorazí ani Číňané, ani Saúdové. Z očekávaného mírového summitu ve Švýcarsku se omluvilo několik...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1497x
Narodil jsem se v roce 1971 v Teplicích. Jsem členem předsednictva ČSSD a předsedou KVV ČSSD Ústeckého kraje. Včetně funkcionaření a práce se snažím co nejvíce zbylého času věnovat svojí rodině - manželce a dvěma dětem a pokud mohu věnuji se sportu.

Seznam rubrik