Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Dobrý den, my jsme....aneb Jehovisti v Čechách

Poslední dobou mám pocit, že bych měla odstříhnout zvonek do našeho bytu, kde v cihlové novostavbě na malé vesnici žije cca 8 rodin. Bývala to oáza klidu, jenže pak začlo neustálé zvonění. Pominu-li dealery různých společností, co nabízí levnou elektriku nebo plyn, vždy slušně odění v kvádru či kostýmku a valící vám klíny do hlavy, kterak právě s jejich společností dosáhnete té největší úspory (vyhazuju je okamžitě, byť slušně, se slovy nemám zájem, jděte pryč), tak se nám tu jakoby přemnožili Jehovisti.

Ještě když jsem bydlela v Praze s rodiči, byli Jehovisté pravidelně zvonící otrapové,(nejlépe v čase, kdy táta koukal na zprávy, takže byl vyrušen a nasrán) Otrapy táta vyprovodil poprvé se slovy, že v nic nevěří. Podruhé se slovy, ať mu dají pokoj a neruší ho protože je po noční. Potřetí se zeptal "Kdo je?" a odpověděli: "Chtěli bysme s vámi promluvit o Bohu" Nevydržel a poslal je do zadele velmi nevybíravými slovy. Ani to je neodradilo, zvonili počtvrté a řekli mu, že tápe ve víře, že oni mu poradí a že se ho zmocnil ďábel. Táta to dal k dobru v hospodě, smáli se tomu všichni, ovšem další den opět zvonek, opět paní ve středních letech a pán, kterého bych tipovala do nějakého hororu, vypadal jako Roman Castevet z Rosemary má děťátko. Opět další  dotaz, jestli se nechce pán spasit. Táta nevydržel. Řekl jim - tak moment - napustil kýbl s vodou a vyill je na ně. Se slovy "Jděte už někam, nechte nás na pokoji!" uháněli jako by jim koudel hořela u zadku a už se u nás nikdy neobjevili.

 

Smála jsem se tomu, ale jen do té doby, než nás zasáhla zpráva, že mamčina spolužačka zemřela při nehodě v autě, které řídil její muž, do té doby normální chlap. Dvě dcery sedící vzadu to odnesly zlomeninama nohou, jedna byla operovaná, zůstal jí v noze pak hřeb. Představte si, že na pohřbu té paní už seděl Jehovista, který zlomeného vdovce a otce dvou zraněných dcer odchytil a v jeho zoufaství mu právě nabídl cestu k Jehovovi. Hned na tom pohřbu.

 

Oni jsou jako hyeny. Hledají v novinách kdo kdy kde zemřel, chodí pak na pohřby a tam přesvědčují zlomené pozůstalé, kteří se chytají jakéhokoliv stébla, aby uvěřili v jejich šílenou víru. Během dvou týdnů po pohřbu už byl vdovec jejich. A hádejte co se stalo - Odmítl dát vyndat té mladší dceři hřeb z nohy,, neboť by u toho musela být transfuze krve. Měla obrovskou naději na to, že bude zase normálně chodit, ale on to nedovolil a holka se kejzá po světě s hřebem v noze, protože jí je teprve čtrnáct. Jejich prarodiče ho chtěli zbavit svéprávnosti, aby holka mohla být operovaná a aby mohla chodit, ale on už je polapenej v jejich Jehovové sektě, rozkmotřil se se všemi, holky odvezl na nějaký statek, kde ted bydlí. Chodí po okrese zvěstovat to jejich učení, mamina ho viděla, říkala - "jako robot, říkala jsem mu - co by na to řekla Libuše? a on - Libuše je v královstí našeho pána. A máma - tak proč holce nedovolíš operaci, hergot, prober se, vždyť se známe odmala, to nejsi ty..."  A řekl jí - jsi pomýlená, je načase studovat Bibli s námi....

 

Začala jsem se o Jehovisty trochu zajímat, už jen tím ,jak máma byla hotová z toho, co se stalo a oni mají dokonce takový deníček, kde si vedou záznamy u kterých lidí kdy kde byli, zapisují si tam i kdo jim co řekl, koho nelze přesvědčit, koho by možná šlo přesvědčit a hlavně mají v merku i pohřby, kam chodí  a utěšují zlomené lidi,, co ztratili blízkého člověka a pokud se jim ho podaří zviklat ,tak mají bod navíc u té své "spasitelské služby" Tomu já říkám hnus, nemůžu říct hyenismus, protože ani takhle se hyena nechová.

 

Ke mě neustále lezou také. Otevřela jsem jednou v šatičkách a culíkách a jehovistka v dlouhé sukni, bytelných botách a šedivém kabátě se mě zeptala:"ahoj, máš doma rodiče?" (Byla jsem v té době pět let vdaná) Já říkám - "Co prosim? a ona - "Pardon - přemýšlela jste někdy o konci světa?" i vypakovala jsem jí. Druhý den zvonek, myslela jsem, že je to sousedka, která měla přijít na kafe, rozpráskla jsem dveře a na rameni mi seděla moje černá kočka Madlenka, ona po mě s oblibou leze.....a jehovistka viděla černou kočku na rameni, mne v černých šatech a řekla mi, že jsem ďábel a chce mě spasit, že se všichni dočkáme konce světa a jen ti vyvolení přežijí. I měla jsem dobrou náladu (po pár decích vína) a řekla jsem jí - "Fajne, a co mě v tom nebi s jehovou čeká?" a ona - "Jen mír a láska" a já rozpumprdlíkovaná  jsem opáčila: "To je na houby, v pekle bude větší sranda" No to jsem si dala....

 

Od té doby tady zvoní dvakrát denně a chtějí spasit mojí duši. Nepomáhají ani výhrůžky manžela, kterému došla trpělivost a vylítl na ně a skoro je fyzicky napadl, protože už je to fakt neúnosné. Vyhrožoval jim, že zavolá policii, ale co by jim tak mohla policie říct, nic, jen - jděte jinam. Jsou jako z horroru Ti druzí...neustále klepou a zvoní.Přemýšlím, že odstřihnu zvonek, abych měla pokoj, ale oni jsou tak neodbytní, že by klidně i klepali na okno a lezli balkonem (bydlíme v přízemí)

 

Tak snad jen nyní použiji text jedné punkové skupiny V.T. Marvin - "Jsou ještě horší než dealeři, ty člověk nemusí vyhánět od dveří"

 

Napadá mě jen pořídit si účinný pepřák nebo rovnou zbraň. Až mi jednou dojde trpělivost a zastřelím je, tak mějte na paměti, že jsem to s nimi v jádru myslela dobře a slova - jděte do prdele - znamenaly doslova to, kam mají jít.

 

Hezký večer všem, pokud možno bez úchylných sekt.

Petra

Autor: Petra Pavlíčková | pátek 22.7.2011 1:49 | karma článku: 47,78 | přečteno: 20682x
  • Další články autora

Petra Pavlíčková

WC a dršťková

Stává se to. Občas vám Vánoce nevyjdou dle vašich představ. Když pominu provozní věci typu - nejsou peníze na dárky, nejsou dárky, nedorazily dárky, dopravce PPL se ožral a nedovezl dárky včas, protože chrápal v odstaveném autě...

29.12.2016 v 23:55 | Karma: 25,63 | Přečteno: 806x | Diskuse| Společnost

Petra Pavlíčková

Poslední ze Sedmi statečných...

Už asi týden se objevuje tolik zpráv o úmrtí slavných osobností, herců, umělců, fotografů apod, že jsem se přistihla, jak si při čtení dalšího nekrologu pobrukuji text slavné trampské písničky: "Zatracenej měsíc listopad..."

11.11.2016 v 23:44 | Karma: 29,66 | Přečteno: 1083x | Diskuse| Kultura

Petra Pavlíčková

Ať život muší plácačka zruší!!!!

Neznám nádhernější start nového dne, než být probuzena mouchou. Znáte to všichni - spíte, sladce...a najednou "pink" a sedí vám na nose, obličeji, na všech odkrytých okončetinách těla. Je marnou snahou tu černou vtěrku odehnat.

21.9.2016 v 21:41 | Karma: 15,79 | Přečteno: 379x | Diskuse| Společnost

Petra Pavlíčková

Když vám vyhlásí válku kotě....

Ve staré kůlně kousek od našeho baráku má soused kočičku, která porodila patero zdravých koťat, černých jako uhel. Jsem zde v okolí známa jako "kočičí máma", i šla jsem se na prcky podívati...

24.7.2016 v 23:14 | Karma: 28,73 | Přečteno: 1109x | Diskuse| Ostatní

Petra Pavlíčková

Co vydá stará půda?

Odkojena Foglarem, nedalo mi to a prostě jsem prozkoumala půdu v baráčku po zesnulé babi. Našla jsem tam rodinné fotoalbum, u kterého jsem se málem umlátila smíchy.....nedivím se, že babi tento "skvost" raději dala na půdu...:-)

7.7.2016 v 0:23 | Karma: 24,31 | Přečteno: 806x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

Australský stát jmenoval tajemníka pro „pro změnu chování mužů“

1. června 2024  20:18

Guvernérka australského státu Viktoria Jacinta Allanová jmenovala poslance Tima Richardsona jako...

Papež se sešel s Čaputovou a matkami dívek, co zemřely při nehodě autobusu

1. června 2024  20:09

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová se v sobotu setkala ve Vatikánu s papežem Františkem. Na...

Psa, který připomínal kostru, nalezli u chatky. Případů týrání zvířat přibývá

1. června 2024

Premium Počet brutálních případů týrání zvířat roste. Lidé z útulků říkají, že tak hrozné zacházení nikdy v...

Levné a vyrobené „na koleni“. Drogy dorazily i na Kubu, narkomafie zatím ne

1. června 2024

Premium Na Kubě, jak známo, hezky svítí sluníčko, často tam prší, takže tam dobře rostou rostliny, tedy i...

  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6058x
Jsem normální občan ČR

Seznam rubrik