Nahrávání schůzek by mělo být povinné!

Každý z aktérů vidí současnou politickou žumpu jinak a přihřívá si na ní vlastní polívčičku, ale na jednom se shodnou všichni. Praktiky jako fízlování a tajné nahrávky do politiky nepatří, je to hnus!

Úplně jejich zděšení chápu. Zákulisní jednání a dohadování co za co, komu a za kolik, se v takovém prostředí dělají jen těžko. Nikdo si teď není jistý, jestli jeho protějšek nemá v kapse zapnutý diktafon. Někteří pořídí kvalitní nahrávku dokonce i mobilem. A to ani nemluvím o štěnicích, které snad mohou být i v poslaneckých bytech. No fuj! Dá se v takových podmínkách vůbec dělat politika?

Ale dá, jenže jiná, než na jakou jste zvyklí. Mně jako voliči nahrávání vůbec nevadí. A čistým politikům by nemělo vadit taky. Sice není úplně košer, když se tak děje tajně, ale tady je snadná pomoc. Já bych nahrávání politických schůzek zavedla jako normu. Nahrávku by si vždycky pořídily obě strany, aby nehrozil její prostřih a zneužití informací vytržených z kontextu. Myslím, že takové opatření by naší mladé demokracii jenom prospělo. Lepší prevenci proti korupčnímu jednání si ani neumím představit.

A o to vám všem přece jde – nebo ne?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petra Kišová | čtvrtek 14.4.2011 20:00 | karma článku: 21,90 | přečteno: 1466x