Koho zajímá další ultimátum? Voliče už ne.

I když se dlouho zdálo, že rejstřík politických trapností, ostud a přehmatů nejmenší koaliční strany je nevyčerpatelný, ve vztahu k vládním partnerům se zmohla pouze na starou známou vydírací kartu. Akorát že na rozdíl od loňska dnes už veverky nebere vážně vůbec nikdo.

Vždyť je to celé směšné. Předstírají uraženost nad chováním druhých, které údajně dokládá nahrávka jejich vlastních členů. Jedna z mnoha nahrávek, ve kterých se vyvalila taková špína, že na to běžná měřítka studu ani nestačí. Ale běžná měřítka v politice neplatí, takže tady aktéři chodí s hlavou vztyčenou a ještě se tváří, že na aféře s celými vědry smrdutého hnusu jsou nejhorší právě ty špinavé kapky, které z ní vychrstly na ostatní.

Ale tím fraška nekončí. Aby se vzbudilo zdání, že za vším stojí vznešenější důvody než jen handrkování uvnitř strany mířící do propadliště dějin, najednou – kde se vzal, tu se vzal – se v rámci ultimáta vynořil zcela nový požadavek „komplexního návrhu na sloučení centrálních úřadů a ministerstev s cílem uspořit prostředky veřejných rozpočtů“. To je opravdu ještě nepřestalo bavit hrát si s nohama v bahně na čistého spasitele? A vážně si myslí, že jim na to ještě někdo skočí?

No a nejlepší ze všeho je to pubertální dupání nožkou, které má zamaskovat, že veverky vlastně vůbec nevědí kudy kam a jak z té pasti ven. Ani teď, kdy prošustrovaly už úplně všechno, nedokáží říct jasně a na plnou hubu „Dost! Končíme!“, aby si jich voliči mohli vážit aspoň pro důstojný odchod ze scény.

Ze scény, na které stejně vždycky hrály jen druhé housle, později komediální výstupy a dnes už dělají jenom trapné křoví, které nikdo nebere vážně … a už vůbec nikdo nebude postrádat .

 

Autor: Petra Kišová | úterý 3.4.2012 19:16 | karma článku: 16,41 | přečteno: 756x