Jste sami? Využijte toho!

Svoje místo na slunci marně hledá ten, kdo je opuštěn. A teď ptám se sama sebe. Co já? Jsem opuštěna, hledám místo na slunci nebo se snažím pochopit člověka v jeho samotě, v jeho zranitelnosti a pomíjivosti, v jeho nejistotě? 

Či sebe sama?

Samota
Oděna do zlata
Klobouk smekla
Kabát svlékla
A neměla víc
Než pouhé nic

Samotu prožíváme každý jinak. Ta moje je třeba teď výletem. Výletem kamsi do neznáma. Do nových poznání. Do života. Do mého nitra.

A co že jsem zatím poznala?

Že nikdy nejsme sami! - Tohle poznání bylo skutečně důležité. Dokázalo, abych uměla rozpoznat mezi pocitem samoty a pocitem osamění.

A taky to, že samota nás učí velkým věcem. Samozřejmě pokud se učit chceme. Poznávat se, nemyslím tím takové to, jsem citlivka a mám hnědé oči po mámě.
Myslím tím poznání všech zákoutí našeho těla a mysli. Nebýt součásti názorů těch davů všude kolem. Vědět, proč jsme se do samoty dostali a brát ji jako příležitost. Poděkování. Odešli jste od špatného partnera? Je to dar, že jste to dokázali. A toto je odměna pro vás. Vy sami se sebou. Vaše "samota". Dovolte, ať se stane vaší podstatou. Rozpoznejte její komfort a možnosti.

Že je to málo?
- Naopak!

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jana Péťová | pátek 13.1.2023 17:30 | karma článku: 17,26 | přečteno: 515x